2011. június 10. 13:46 - Reckl_Amál

Ezüstszürke vásznon

Ismét filmes játék, de most nem fotográfiák alapján kell a mozit kitalálni, hanem egy Justin Reed nevű amerikai karikaturista művészi igényű munkáiból. Nehéz nem lesz, ezért is kérném a blog társszerkesztőjét, mutasson önmérsékletet, és hagyjon másokat is játszani!

Hajtás után indul a játék.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr942973006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.10. 15:14:34

Ponyvaregény
Amerikai pszicho
Kutyaszorítóban
Kill Bill
Trainspotting
A sötét lovag
Keresztapa('k inkább, ha jó látom)
Harcosok klubja

Dr. No 2011.06.10. 18:33:13

Ez tényleg nagyon könnyű:
Ponyvaregény
Amerikai pszicho
Kutyaszorítóban
Trainspotting
Batman - A sötét lovag
Ez a legviccesebb, mert nem egy film - Maffiaügyi megamix (amit felismertem: Keresztapa-trilógia, The Sopranos, Nagymenők, Casino, A sebhelyes arcú)
Harcosok klubja

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.10. 20:04:22

@Dr. No: Nem vitatkozom, a Szopránok (és általában a műfaj, pedig nem kerülöm tudatosan) valahogy kimaradtak az életemből. De a Pacino-Brando-De Niro vonal miatt meg is álltam a Keresztapánál. Az(oka)t azért láttam :-)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.10. 21:24:54

@stivanleroy:
+1

Nem szeretem a maffia-mozikat. Egy kedvencem azért volt: a Polip. Valószínűleg annak a pesszimizmusa vette el a kedvem a többitől.

Tény és való, nem volt különösebben nehéz, de nekem tetszenek ezek a képek, ezért megosztottam veletek.

Dr. No 2011.06.10. 21:37:35

@stivanleroy: A Keresztapát én most pár hete láttam, addig sosem vitt rá a lélek, hogy végignézzem. Most viszont mind a hármat megnéztem egymás után, csak hogy tudjam, mit esznek rajt' a népek. A Sebhelyes arcút sosem láttam elejétől a végéig. A Maffiózókból talán ha pár részt (nincs is tévénk, mármint műsorunk a készülékben). De attól függetlenül ezek a pofák benne vannak a köztudatban.

lindalee 2011.06.10. 21:50:14

Sikerült olyan filmeket összeválogatni itt, amiket nagyon szeretek! Talán kivéve Batman-A sötét lovag, de azon elaludtam, úgyhogy az nem ér, meg kell néznem még egyszer, hogy véleményt mondhassak :)
A Keresztapát/kat azért szeretem különösen, mert Coppola még nem az a kapkodós fajta. Hagyott mindenre időt a filmben, nem az a rohangálós-lövöldözős, mindenképpen kell valami durvának történni legalább 5 percenként, hanem szépen lassan bontakozik ki a történet. Rögtön az elején az esküvő legalább egy fél óra a filmből, mégsem unalmas, minden kis részlet számít. Olyan 2 évente megnézem a trilógiát, idén angolul is ment már, úgy még jobb. Jaj, de a többiről is lehetne sokat beszélni, mindben van valami különleges (még a Kill Billben is, pedig azt sokan butának tartják), köszi, nagyon jók a képek!

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.11. 03:02:10

@lindalee: Egyszer nézd meg frissebben is. Eredeti hanggal (és moziban lenne az igazi). Heath Ledger elképesztő, lenyűgöző, lélegzetelállító. És Nolan földközelibb megközelítése eleve ijesztőbb, mint anno Nicholson volt (ő másképp volt zseniális Joker). Úgy, hogy nem egy misztikus figura, hanem egy valódi őrült, valahogy még nyugtalanítóbb.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.17. 12:26:44

No. Jelentem, az X-Men elsőre, moziban jól szerepelt. Ha nagyvonalúan szükséges rossznak tekintem, hogy nem csak nekem készült, ezért nem tud mindenben a kedvemre tenni (illetve bágyadtan nem akadok fenn az alapsztorival szembemenő elemekkel; hát istenkém, ez egy ilyen megközelítés, láttunk már rosszabbat is), tulajdonképpen rendben vagyunk. Benne van mindaz, ami miatt én is tudom szeretni, meg persze néhány látványos csatajelenet. (Na jó, speciel a gonoszokról nem derül ki semmi, némi jellemrajz ezen a vonalon még beleférne). Ráadásul Bryan Singer is ott volt a háttérben.
Jobb, mint a Star Trek-mozi volt.
süti beállítások módosítása