2011. május 19. 12:49 - Reckl_Amál

Rossz válasz

Roosevelt unokája levélben fejezte ki nemtetszését a nagyapjáról elnevezett tér átnevezéséről. Mostantól ugyanis a Budapest egyik legszebb helyén fekvő teret Széchenyi térnek nevezik, mert az ott székelő Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Pálinkás József ezt kezdeményezte.

Pótcselekvés ez a javából, semmi értelme sincs, a magyar virtus megmutatásán kívül.
Természetesen nem a legnagyobb magyar ellen van nekünk, ellenzőknek, kifogásunk, hanem azt sajnáljuk, hogy egy teljesen fölösleges, barátságtalan gesztust tettünk egyik legfőbb szövetségesünk, az Egyesült Államok ellen.

A 84 éves Anna E. Roosevelt levele ráadásul arra is rámutat, igenis eljutott ennek a híre Amerikába, és - ha másnak nem is - a családnak mindenképpen rosszul esik, hogy most ok nélkül "elveszik" híres ősüktől ezt a megtiszteltetést.

Tarlós István főpolgármester a Roosevelt-unoka üzenetére olyan választ adott, amely bármelyik fideszes kommunikátort kenterbe ver. Dagad a pökhendiségtől és a kivagyiságtól.

Mit illene mondani ebben az esetben? (Arról én nem is álmodozom, hogy egy ilyen emberi megkeresésre az lenne a reakció, hogy nem olyan fontos ez nekünk. Ha valakit ez zavar, akkor meg lehet változtatni a dolgot.)
De mivel ez egy megtámadhatatlan és tökéletes döntés, meg kellene nyugtatni a hölgyet, hogy ez nem Roosevelt vagy az amerikai nép ellen való, hanem csupán annyi történik, hogy egy Roosevelt-kaliberű magyar politikus, akinek munkájának eredményei a környéken találhatóak (Lánchíd, MTA) nevét viseli mostantól a tér.

Ehhez képest Tarlós szűkszavúan csak annyit közölt, a döntés végleges. Cserébe felajánlotta, amivel az itthoni ellenzőket is próbálták csitítani, hogy majd valahol valamikor lesz egy másik Roosevelt tér. Majd választanak valami jelenleg névtelen terecskét az amerikai nagykövetség közelében.
Hozzátette még, hogy ő nem sértődne meg, ha Amerikában át akarnának nevezni egy magyar vonatkozású közterületet.

Ez csak egy fokkal jobb, mintha azt mondta volna, hogy ha nem tetszik, Anna néni, kapja be. Egyetlen fokkal jobb.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr22916504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.05.19. 12:56:34

Tarlós a legnagyobb paraszt a világon, ezt mindig is tudtuk.

A helyében én is frusztrált lennék, hogy kiderült, üres a kassza, az általa jövendölt világmegváltó dolgokat, amiket a Demszkyék puszta gonoszságból nem csináltak meg (a Zemberekkel kitolandó), ő sem fogja véghez vinni. És még itt ezt a pótcselekvést se hagyják. Lehet, hogy lesz Fidesz-kormány 2014 után is, de hogy más főpolgármester lesz, az is világosan látszik már.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.19. 13:04:39

@KZsoci:
"Tarlós a legnagyobb paraszt" :D

Volt régen egy SZDSZ-plakát Budapestről: "Ez is egy falu, csak egy kicsit nagyobb." Valaki a metrón aláírta filccel: "Ezek is parasztok, csak egy kicsit nagyobbak."
Úgy látszik, ez a főpolgármesterséggel jár. Bár Demszkynek lényegesen hosszabb ideig tartott becsavarodni. Viszont akkor már nem volt megállás.

Tarlós már ma lemondana. Reggel láttam a Mokkában, és szinte semmiben sem ért egyet a csodálatos kormánypárttal. Azt mondta, ha szétbombázzák a fővárost igazgatásilag, nem jelölteti magát többet.

Nem irigylésreméltó a helyzete. Mert parasztság ide vagy oda, Tarlós nem hülye. Viszont akik ispánokat vizionálnak, azok parasztok is ÉS hülyék is. Azoktól mentsem meg az Isten! (Ne a kdnp-s, az igazi.)

KZsoci 2011.05.19. 13:08:39

@Reckl_Amál: :D

Mondjuk az nem ártana, ha átszabnák kicsit a térképet, mert az nagyon nem vált be, hogy huszonnégy kis főváros van egyszerre ezen a kis területen.

Rontani persze még lehet mit, ez igaz, de úgy tűnik, javítani már nem nagyon, így csak az első tagmondat miatt nem mindegy, hogy ki a főpolgi. Mondjuk érdekes lesz, ha Vitézyék is mennek a süllyesztőbe Tarlóssal...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.19. 13:17:10

@KZsoci:
Az átszabás egyetlen indoka jelenleg a büntetés, amelyet a Bűnös Város megérdemel. Talán emlékszel Kósa Budapest-ellenes beszédére kb. egy éve. Akkor csak ízléstelennek, sértőnek gondoltuk, ma már ott tartunk, hogy teljesen kiherélné egyik-másik a fővárost.

Egyébként az egész 2010-es választásra érvényes, amit írtál. Nagyon nem vált be az ezt megelőző, de senki sem gondolta, hogy ennyire ilyen lesz, ami utána jön.

Ha van rá alkalmad, nézd meg a mokkás Tarlós-interjút. Nagyon beszédes, egy kis hint: testbeszédes. Szerintem minden fideszes ilyen lehet, akinek egy csepp józanesze van.

KZsoci 2011.05.19. 13:46:22

@Reckl_Amál: kognitív disszonancia. :P Minden jobbérzésű fideszes ezt tapasztalhatja most.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.05.19. 18:39:41

@KZsoci: A balérzésű fideszes az a Pozsgay-Szűrös-Csintalan trió?
Amúgy meg hidd el: Vitézy nincs veszélyben.
@Reckl_Amál: Két dolog jutott eszembe: vagy Demszky nem volt az a szemétgeciliberalista, akinek a Hír TV tételezte, és ez a város tényleg maximum így irányítható (pedig most mennyivel hegemónabb, ugye), vagy Tarlós egy egy puhakukijú, erélytelen, önhitt izé. Legfeljebb önhittebb és gonoszabb, mint gondoltuk volna.
Az meg nem különösebben lep meg, hogy nem ért egyet a hatalma szétcincálásával.

Dr. No 2011.05.24. 14:49:16

18...
"A megyésispán úr őméltósága emelkedett szólásra és e szózatot intézte a tekéntetes megyegyűléshez:

- No, maj' ha a messzi Ámerikában is lészen ucca elnevezve a mi kies Karakószörcsögünkről, akkor fogjuk mink a főteret átkeresztelni erre a Sulderburderre!

A tekéntetes megyegyűlésnek a válasz igen tetszeni méltóztatott. A kisnemesi követek egyhangú vivátban törének ki, és legott víni kezdtenek egymással, ki kardot, ki ólmos botot ragadva, örömüket kifejezendő."
süti beállítások módosítása