2011. április 28. 15:08 - Reckl_Amál

Madridi képek

A tegnapi El Clásicón végre a Barcelona meg tudta verni a Real Madridot. A pályán túl sok focit nem láttunk, mert a Madrid és főleg edzőjük, José Mourinho az előző két meccsen (egy döntetlen, egy Real-győzelem) mindent megtett, nehogy megismétlődjön az őszi fiaskó, amikor is a Barca könnyed játékkal és öt parádés góllal mosta le a fővárosi fehéreket. Ha tényleg játszani kellett volna, akkor a Madridnak most sem lett volna esélye, Mouék taktikája erre utal.

Taktika? Pszichikai hadviselés. A nagyszájú portugál szokásos nyilatkozatai, amelyekben előre csalást és tisztességtelenséget vizionál. Miközben ő küldi ki úgy gátlástalan védőit, hogy meccs előtt gránátvörös-kék vérbe áztatott zsebkendőt szagoltat velük.

Csúnya, de izgalmas meccs volt, és a második félidőben Lionel Messi két góllal helyezte jószerivel megdönthetetlen előnybe csapatát a jövő heti visszavágó előtt.
Még Mourinho is azt mondja, hogy lehetetlen küldetés a Bajnokok Ligájának döntőjébe eljutni. (Akit érint, május 28-ra NE csináljon programot!) Persze ez nyilván blöffölés is, de kivételesen akár igaz is lehetne.

Ezt a meccset látni kellett. Első sorban azért, amit a világ legjobb középpályása, Xavi Hernández mondott róla: "A foci győzedelmeskedett."
A Barcelona ugyanis arra is képes, amire kevesen: az elmúlt kudarcokból rekordidő alatt tanulni, és ha kissé a játék esztétikájára ment is a dolog, eredményes volt. A jobbik győzött, ha nem akarunka annyira patetikusak lenni, mint Xavi. A Barca elég jó ahhoz, hogy a Madrid nagyképű antifutballistáit - akik három éve először múlt héten egy kis fityfirisz góllal szinte véletlenül nyertek a Királykupa döntőjében - a saját fészkükben, a saját módszereikkel verjék meg.

Három momentumot ragadtam ki, mindhárom igen jellemző.

Az elsőn a Madrid hátvédje, a rendkívül ellenszenves Sergio Ramos mutatja be, mit jelent számára a szoros emberfogás. Ha ráül Messire, a csatár nyilván nem tud gólt rúgni. Azt is tegyük hozzá, ebbe a pozícióba sem magától került az argentin, Ramos lökte föl.

Ez már az első öröm pillanata. A frissen becserélt Affelay beadásából Leo lőtte be a gólt. A szokásos ünneplés rituáléja most egy kis erőfitogtatással is bővül.

Végül a megkönnyebbülés pillanata. Messi euforikus, Carles Puyol rangidős csapatkapitány pedig végre megnyugodhat. (Utóbbi ha még egyszer meg mer sérülni, személyesen rúgom fenékbe. Aki úgy játszik, mint ő tegnap, az nem hiányozhat.) Óriási feszültség alól szabadultak föl.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr332862033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.04.28. 16:01:32

Nagyon izgalmas volt. Nagyon nagy szerencsénk volt, hogy azt az undorító Pepét kiállították, és hogy nem sérült le Dani Alves a szemétláda becsúszása miatt. A két gól (főleg az első) annak köszönhető, hogy emberelőnyben voltunk. Dehát ez is a foci része, ráadásul teljesen szabályos kiállítás volt.

Egyébként sokan kiemelik Cristian Ronaldót, hogy ő lehet a leginkább csalódott a Madridból, mert ő próbált a leginkább focizni, és ez szerintem is igaz. Persze, nagyon utálom továbbra is, de ő legalább próbált valamit azon kívül is, hogy jól összerugdalni a Barcát.

Remélem, látjuk jövő kedden Kakáékat is játszani, és lesz egy már sokkal szórakoztatóbb 4-2 mondjuk. :) Úgyis a két baromállat nem lesz.

A döntő a MU ellen még elképesztő lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2011.04.28. 18:24:21

Idegőrlő, nagyon izgalmas meccs volt. Talán több is annál. Háború.

Mourinho pszichikai hadviselése visszafele sült el: saját játékosai sem bírták ki végig a nyomást. Onnantól kezdve pedig, hogy Pepe agya elszállt, a Barca köszönte szépen.

De még mindig nincs vége.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2011.04.28. 18:29:49

@Reckl_Amál:

Az eufória egy estig tart. A tetőpont elvileg már megvolt ebben a négyrészes sorozatban, de van még egy fontos feladat: befejezni az elkezdett munkát.

rajaram 2011.05.01. 09:33:58

Aki igazi focit akar látni, annak ma délután 3-kor sajnos ide-oda kell kapcsolgatni, hiszen pályán lesz az Arsenal, a ManU és a Milan is.Separate the men from the boys
süti beállítások módosítása