2011. április 09. 02:07 - Reckl_Amál

Legalja Fesztivál

A Nagy Duett - műsorkritika, TV2 péntek 21:25

A TV2 egyféleképpen tudja elképzelni a versenyt a riválissal. Lohol az RTL Klub után. Közben pedig vissza-visszapillantgat saját messzeringó sikereire. Naná, hogy rendre elesik.
Odaát múlt szombaton indult a Csillag születik. Ha ez nem volna elég baj, most a TV2 is versengős show-műsort kínál nézőinek péntek estére. Sajnos.

A koncepció után kutatva valamelyik menzán nézhettek szét, a moslék receptjét aztán már nem volt nehéz énekesekre adaptálni. Még szerencse, hogy az EU csak a disznók etetésére tiltotta be, a nézőkére nem.

Van itt ugyanis minden, ami és aki valamikor akár csak egy percig sikeres volt: Megasztár-életérzés zsűrizéssel és közönségszavazással és néhány agyonhasznált celeb, pár jobb sorsa érdemes, de már kissé megkopott valódi sztárral az oldalán.
A Nagy Duett erénye a másik csatorna csimbumcirkuszával szemben, hogy nem hülyít be tűznyelőket meg pingpong-zsonglőröket sem, hogy sztárt csinál belőlük. Miközben mindenki tudja, hogy az énekeseken és táncosokon kívül másnak nincs esélye.

Ebben a műsorban mindenkinek énekelnie kell. Függetlenül attól, hogy tud-e. Ez elvileg a műsorban a truváj, hogy nem mindenki tud, sőt igazán senki sem, és mégis kiáll a színpadra. Ez is egy jól ismert elem a korábbi tehetségkutatókból, ez annak a résznek a színes-szélesvásznú változata, amikor a szegény fahangúakat rostálják ki.

Csakhogy a résztvevők profi médiaszereplők, akik nem fél perc tévés szereplést kapnak jutalmul produkciójukért, hanem tisztességes gázsit, és még attól sem kell félniük, hogy a zsűriből valaki lehordja őket alacsony önismeretük miatt.

A műsor legfőbb baja azonban, hogy unalmas. Vannak olyan híresemberek, akik nem tudnak énekelni. És? Ezt akarják tíz héten egy egészestés showműsorban mutatni? Ahogy nézőtársam igen találóan megjegyezte, aki egyet megnéz ebből, az látta az összeset. És még annak az egynek a végignézéshez is igen nagy türelem kell. Ugyanolyan lassan hömpölyög minden, mint egy igazi Megasztárnál. Csak ott - elvileg - van tét, ez sima bohóckodás. De annak meg nem elég vicces.

Ha már feltétlenül muszáj bájcsevegni a versenyzőkkel, legyen legalább egy fokkal izgalmasabb, mint a kényszeredett, udvariassági társalgások a buszmegállóban!
Az is valami fals fixa idea, hogy minden produkciót minden zsűritagnak véleményeznie kell. Akár van értelmes mondanivalója, akár nincs. (Mondjuk, ezen az alapon végig csendben lehettek volna.) Ez pedig hatványozottan igaz olyan ítészekre, akik csak azért nem fellépők, mert még azt a szintet sem ütötték meg, mint a versenyzők. A dalolást ugyanis a szokásos szellemi színvonalán pörgő Balázs Klári, a sótlanul komolykodó Dobrády Ákos és az aranyszívű zenebohóc Kasza Tibi véleményezte.

A fellépők túl sokan vannak: tíz páros. Az egyik, ugye, zöld-, egyes esetekben botfülű celeb, a másik pedig profi énekes. Ez utóbbit mintha a konkurens X-faktorból lesték volna el. A mentorok nagyban járultak hozzá a Mega 5-öt másik adásnapra száműző X sikeréhez. Hátha itt is bejön. De mivel ők is színpadra állnak, a határ az amatőr és a profi között párszor elmosódik.
Ráadásul agyonhasznált hírességeket kell felkészíteniük a nagy fellépésre, semmi meglepetés sincs. Az sem újdonság például, hogy Hajdú Péter tehetségtelen és önkritikától mentes ember. Hiába próbálják mesterségesen cikizni, ettől sem nyer ez a katyvasz egy cseppnyi pikáns mellékízt.

Érdekes, hogy az egyetlen tényleg vicces produkció - Zalatnay Sarolta és Gianni Annoni kettőse - esett ki végül. Bár a műsor egészéről megállapítható, hogy a stylist szívből gyűlölte ügyfeleit, Cinivel bánt el igazán. Szegény börtönviselt énekesnő minijénél azonban az a tény volt szomorúbb, hogy már nem tud énekelni, sőt mozogni sem nagyon. Ettől függetlenül nekem ők ketten tetszettek.

Náluk csak az utolsó pár jobban. Tóth Vera a szememben örökös Megasztár, ahogy a szimpatikusan igyekvő Rákóczi Ferenc is. Szórakoztató és hallgatható műsorszám volt, de semmi különös. Most is csak azért hatott üdítően, mert korábban elég sok egyszerűen gyenge nyekergést hallottunk.

A műsorvezetést Liptai Claudiára és Majkára bízták. Akárki más is vezethetné a show-t. Nem baj, hogy nem csiszolódtak még teljesen össze, hanem hogy semmi sem történik közöttük. Műsorközlők.

A Nagy Duett újabb erőltetett próbálkozás a TV2 részéről. Sajnálatos, hogy nincs bennük egy fikarcnyi vállalkozó szellem sem. Amíg agyonhasznált klisék toldozásából-foldzoásából akarnak új sikereket kovácsolni, addig ez hiábavalóság. A Nagy Duett már ötletében sem egy különösebben nagy dobás, de a szokásos ízléstelen, arányokat nem ismerő kivitelezés sem javít rajta.

Értékelés: 3/10

 

2 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr922811144

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Celeb retro: Zalatnay Sarolta 2011.04.12. 16:42:31

Két apropója is van annak, hogy Cini fotóiból áll a celeb retro sorozat legújabb darabja. Egyrészt 10 éve lett Saci néni a világ legöregebb playmatje, másrészt a múlt héten a Nagy Duettben hosszú idő után először végre újra az énekével került a főműsor...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillog 2011.04.09. 14:06:34

nincs mit hozzászólni.

1000rörö 2011.04.09. 16:11:53

Amelyik műsorban Klau feltűnik csak xar lehet. Csak a fellépők jártak jól a gázsival, mert a műsort senki nem nézte 10 percnél tovább.
süti beállítások módosítása