2011. február 08. 00:12 - Reckl_Amál

Sanyarú celebsors

A celebek szánni való emberek, ha jobban belegondolunk. Az életciklusuk gyors felemelkedéssel kezdődik, a rövid tündöklést aztán lassú lecsúszás követi, majd így vagy úgy megalázó véget ér.

Pár nap leforgása alatt az összes állomást prezentálta a hazai celebvilág.

A megérkezettjek kasztja szombaton megünnepelte magát a Story Gálán. Bár sosem fogok rájönni teljesen az ilyen díjazottak kiválasztásának logikájára - olyan is kap díjat, aki tényleg megérdemli, de olyan is, akinek soha semmilyen díj sem járna - ezen a celebszemlén elegáns, jólétben élő embereket látni. Egy-egy ízlésficamos öltözék ellenére ránézésre ezek az emberek az elithez tartoznak.

Rendkívül cinikus, hogy ezen a rendezvényen díjazták a lecsúszottakat is. A beszédes Leg, leg, leg kategóriát a teljesen vállalhatatlan baromság, az Ezek megőrültek! nyerte. Ebben a műsorban kiöregedett, illetve inkább lejárt szavatosságú híresemberek esnek szó szerint pofára, és alázzák magukat porig.

Eddig azt hittem, ez nem elsősorban a pénzről szól, hanem arról, hogy a híresség nem bír visszavonulni, nem bír civilként élni. Bármi áron szerepelnie kell. Például öregember létére mosolyog ahhoz, ha egy ütődött szcientológus olyan ügyetlenül esik rá, hogy eszméletét veszti.
Az más kérdés, hogy az illető sosem volt igazán a csúcson...

Akit meg már erre sem kérnek föl, az kénytelen a Tescóban lopni. Mert éhes.

Bakács Tibor a celeblétbe hülyült bele. Azt gondolta, a TV2 - illetve a média en bloc - majd a Megasztár után tejben-vajban füröszti ezt a jó humorú, igaz lelkű entellktüellt. Többször virnyogott sértődötten, hogy a jobbnál jobb ötleteit nem támogatta a csatorna. Hogy milyen műsorokat készített volna Bakács, ha hagyják, sosem derül ki persze.

Innentől kezdve viszont egyre furcsább szereplések következtek. A Hajdú Péter féle "médiabirodalomban" például két helyütt is feltűnt (a Névshowrban meg a Story TV hajléktalan valóságshowjában is). De emlékezetes az a nem kis bravúr is, amikor a Gój Motorosokkal értelmetlen vitába keveredvén az embernek szinte már a kétkerekű csürhe vezetője vált szimpatikussá.
Arról ne is beszéljünk, amikor a főpolgármesteri álmokat dédelgető Schmuck Andornak is kampányolt!

A TV2-nek nyilatkozott este, elismerte tettét - nem nagyon tehetett mást - de azért magyarázkodott is egy kicsit, meg persze a csúf médiának is oda-odamondogatott.

Megélhetési lopás volt ez is, amit egyébként szégyell, de ha húsz lenne, akkor más lenne a helyzet, akkor beleférne. Igazság szerint azonban Magyarországon egyelőre nem mentség sem az anyagi helyzet, sem a kor.

Ötvenegy évesen pedig lassan beláthatná, hogy kissé óvatlan döntés volt hat-nyolc éve azt gondolni, hogy egy kis zsűrizésre lehet alapozni a jövőt.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr642645806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.08. 08:29:24

Valami gyanús van a történetben. Várjuk ki a végét.

A szcientológusról pedig egy tévés ismerősöm mondása jut eszembe, amit gyakorlatilag fél szemmel a képernyőre pislantva közölt: Ha látsz valami minden kritikán aluli humoros produkciót, tuti feltűnik benne a Beleznay.

Beleznay Endre a szórakoztatás sárgarépája.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.08. 12:47:42

@stivanleroy:
A lopás az lopás. Ezen nem kell sokat gondolkodni.

De értem, hogy mire gondolsz. Hogy túl egyszerű a történet.

Azt nem hiszem, hogy valaki kitalálta, hiszen tegnap este a saját fülemmel hallottam, hogy Bakács beismeri.

Rebesgetik, hogy ez talán valamilyen tiltakozási akció performansza volt, hiszen Bakács szívén viseli a szegények sorsát. Talán demostrálni szeretné ezzel, milyen megalázó helyzetekbe keveredhet, aki szegény.
A gondom ezzel az, hogy a szegénységet elfogadható magyarázatnak találja a lopásra. Nem azokkal akarok egy követ fújni, akik ebből egy ugrással már a hottentottabűnözésnél vannak, hanem pont a szegény és tisztességes emberekkel szemben tartom igazságtalannak ezt a relativizálást. Mintha valakire csak azért, mert kevés pénze van, más szabályok vonatkoznának, mintha ő valami erkölcsében is hátrányos ember lenne, aki eleve nem képes betartani a szabályokat.
Arról nem is beszélve, hogy a "megélhetési bűnözés" szókapcsolatnak is hála ma benn ül egy fasisztoid, és főleg haszontalan párt a parlamentben; a jobber populista meg hülyére nyerte magát, és most ennek megfelelően cselekszik.

Éppen ezért a direkt politizálást is el tudom képzelni mint motivációt. Mondván Orbánék elloptak tőlünk 3000 milliárd forintot (tőlem pl. 1,018 milliót), ehhez képest egy rúd szalámi semmiség. Ezzel sem értek egyet. Semmilyen lopással sem.

Esetleg feltűnési viszketegsége van, a szereplési vágyát kielégítheti, hiszen a bulvármédiában nem tudnak elmenni az ilyenek mellett. Pl. Damu Roland is szót kapott, pedig őt egy "kicsit" komolyabb dologgal vádolják, és ráadásul ő visszaeső.
Ahogy az is csak itt a blogszférában merül föl, hogy milyen visszás, amikor Stohl addiktológust küld a villába a sok cigi miatt, az RTL Klub szerint rendben van.

Szóval valóban gyanúsnak tűnik az egész, de még mindig az eredeti történet a leghihetőbb. Ha valami másról van szó - bárminek a demonstrálásáról - katasztrofálisan sikerült.

Beleznay Endrével kapcsolatban teljesen egyetértünk.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.08. 13:13:03

@Reckl_Amál: Túl simán derült ki, és túl gördülékeny minden. Nézzük meg, mi lesz a sztori vége, mert szerintem valami nem kóser. Ezt fenntartom.
Lehet, hogy valami társadalmi üzenetre futtatják ki a sztorit, vagy a médiát szondázzák, vagy viszonyunkat a szegénységhez/celebekhez.
Vagy a reakciókat: a zsidók meg a cigányok lophatnak, mi? - Ez minden második komment. Nem meglepő, persze, de a jó ég tudja, mi van itt.
A lopás mindenképp elítélendő (majdnem annyira, mint Beleznay), de szerintem Bakácsban ennél több tartás van.
Tényleg fura ez a történet.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.08. 13:58:29

@stivanleroy:
Ajjaj, én is láttam, hogy egyesek már a második holokausztot követelik emiatt. (Most akkor mégis volt első? És ha már itt tartunk, a szalámi sem kóser, nemcsak a sztori.)

"...Bakácsban ennél több tartás van."

Én inkább azt magyaráznám ezzel, hogy azonnal fölvállalta a tettét. Lebukott, sokkal rosszabb lenne, ha a nyilvánvalót próbálná maszatolni.

De tény, hogy nagyon furcsa, és szerintem még nincs vége.

lindalee 2011.02.08. 17:00:06

"Ötvenegy évesen pedig lassan beláthatná, hogy kissé óvatlan döntés volt hat-nyolc éve azt gondolni, hogy egy kis zsűrizésre lehet alapozni a jövőt." - Ezzel totál egyetértek.
Vicces, hogy rákerestem Bakács Tiborra és a wikipédián már fent van a lopás. Egyébként ez nem "megélhetési lopás" szerintem, mert ha az lenne, akkor mondjuk valami alapvető élelmiszert lopott volna el. De ő egy rúd téliszalámit lopott el. Szerintem is lehet még valami ebből a történetből. Cigizik egyébként? :) Na jó, ez gonosz kérdés volt, tudom. De jogos. Amikor én letettem a cigit, akkor 4 hét alatt spóroltam annyi pénzt a meg nem vett cigarettán, hogy abból tudtam venni egy márkás nem olcsó futócipőt (ami utána további segítségemre volt a leszokásban).

padmasambhava 2011.02.08. 21:05:25

Lehet, hogy csak simán populizmus ?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.08. 21:19:51

@lindalee:
Ez szintén sok ideget borzol. Egyesek szerint, ha éhes volt, ette volna meg ott helyben a legolcsóbb párizsit egy zsemlével...

Szerintem Bakácsnak egy pillanatra kihagyott az agya.

@Dyson:
Olyan furcsa világban élünk, hogy ha valami egyértelmű, az nagyon gyanús. :)

@padmasambhava:
Hogy értve?

KZsoci 2011.02.09. 14:10:34

"Ajjaj, én is láttam, hogy egyesek már a második holokausztot követelik emiatt. "

De tényleg, index fórum valami elképesztő. Magánnyugdíj? Le van szarva. Alkotmánybíróság? Le van szarva. Egyiptomi rendszerváltás? Az is le van.

De Bakács Tibor szalámit lopott?! Na, erre tényleg úgy ráugrottak, hogy az hihetetlen. Úgy gondolják, hogy ez most visszamenőleg jogossá tette az összes pogromot és holokausztot. Szerintük bebizonyosodott, hogy minden liberális velejéig mocskos gazember, és _minden "elvtársát"_ fel kéne kötni az első fára.

Ánfákingbilíviböl. Most kezdem érteni, hogy mit jelent Rajk László és a kabátlopási ügy. :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.09. 14:37:29

@KZsoci: Anno még egy irodalomtanár emlegette röhögve, hogy egyes (nem csak irodalmi) köröknek egy meglehetősen hercegi ivadék is zsidó, ha nem olyan hülye, mint ők.
Most meg egy katolikus teológus. Mert ennyit sem tudnak róla.
Ennél persze csak az a szomorúbb, hogy ilyen egyáltalán még van.

KZsoci 2011.02.09. 14:42:47

@stivanleroy: annál inkább! Hiszen "áruló"! :)

:(

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.09. 17:28:43

@KZsoci: Megzsidult egy óvatlan pillanatban. Ha nem figyel az ember, az ilyen könnyen megy ám.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.11. 12:17:29

@KZsoci:
Nem a szalámi értéke miatt akkora hír ez, az ügy pitiáner. Hanem Bakács miatt.

Kicsoda Bakács? Megmondóember. Emblematikus képviselője annak az embertípusnak, aki ellen Orbán Viktor még a hülyékből verbuvált pártja élén is képes volt a fülkeforradalomra.

Ő az az ember, aki megengedheti (-hette) magának azt a luxust, hogy nem beül egy gyárba (mint pl. én), hanem főállásban ír. Réges-régi emlékeim szerint ráadásul nem is rosszul. Olyat csinál tehát, aminek "gyakorlati haszna" (AH!) nincs, de ő élvezi, és mégis megfizetik érte. Ez szálka sok ember szemében.

Aki mindig mindenre tudja egyből a választ, és mindenki mást butábbnak gondol, mint magát.

Bakács ráadásul a tévébe is bekerült, pedig se nem szép, se nem fiatal. És mindnyájunk fájdalmára celebbé vált. De még abból sem igazivá.

Ahogy pár kiragadott példán keresztül korábban leírtam, Bakács egyre hülyébben viselkedett, mert elhitte a média legnagyobb hazugságát maga is, hogy most majd ő is mega lesz meg sztár. Nem lett.

Én ezért a butaságért haragszom rá. Egy Tóth Gabi, akit sosem fogok Bakácsnak megbocsájtani pl., bedőlhet a talmi varázsnak, valaki, akinek az éleslátás a hivatása, ne tegye, mert hiteltelen lesz!
Vagy, ha már a Megában finom volt zsűrizni, akkor ne mondja azt - miután lopáson kapták - hogy najó, most már akár egy bulvárlapnak is hajlandó dolgozni.

Amit csinált, nem akkora ügy, mint amennyit beszélünk róla (tudom, itt én kezdtem). De nézzétek meg, milyen irányba mentek el a dolgok! Már bent is volt gyónni Pater Péternél a Frizbiben a Bűnről. Nem vagyok az a nagyonvallásos ember, de rettenetesen zavar, hogy abban a műsorban, amiben az ember csak kiröhögendő, vagy az aktuális képmutatás tárgya, ahol a sorsokkal kufárkodnak, Isten előtti vezeklésről beszélnek most egy rúd szalámi miatt. Százezres fellépti díjért persze.

A zsidózással nemcsak az a bajom, mint bármelyik normális embernek, hogy elfogadhatatlan. De az is, hogy elvonja a lényegről a figyelmet.

Bakács lopott. Nagyon úgy tűnik, semmi sincs a háttérben. Csak az, hogy lehetetlen helyzetbe keveredett (ő legalábbis így értékeli), és elkövetett egy hibát.

Aki eddig is utálta, annak ez csak olaj a tűzre, káröröm. Aki pedig szerette, tisztelte, az nem akarja elhinni. És ami engem a legjobban zavar az egészben: hogy mindkét tábor a saját szokásos szövegeihez használja az esetet.

Aki Bakácsot kedveli, mint barátja, Para Kovács Imre, rögtön Orbán-bányákkal meg tokaji szőlészetekkel jön. Az is lopás, sőt az a lopás.
Aki meg nem szereti, az le is lövetné, meg mindent az érték-tagadó liberalizmusra, minden földi rossz bölcsőjére fogja.

Pedig csak lopott, bűnhődjön, én még annyit hozzá teszek: szégyellje magát. Otthon.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.16. 15:16:32

@Reckl_Amál: Kár érte, valaha jó volt. Emlékét megőrizzük.
süti beállítások módosítása