2011. február 08. 19:33 - Reckl_Amál

A kiskirály meg a farka

A hódmezővásárhelyi polgármester szép, nagy autóval jár. Ezt persze nem ő fizeti, de ez így szokás, ezen fennakadni értelmetlen. A magukat a hazáért feláldozók valahogy mindig kellemes körülményeket teremtenek lelkiismeretes munkájuk köré.

Ugyanilyen hobbi, hogy ezt egymás szemére hányják, és azért többnyire a másik fél belemegy a játékba. Mert tudja, hogy hiába pótcselekvés és képmutatás ez, az irigység az egyik utolsó dolog, amely még megérinti az embereket.

Lázár János, aki a Fidesz frakcióvezetője is, és mostanában szakmaiatlan törvényötleteivel borzolja még a saját pártjának szakértőinek az idegeit.

Ama legendás kétharmadra Lázár médiaszereplések szintjén is fölbátorodott. Most még neki áll följebb, hogy merészelik firtatni egy ilyen nagy formátumú politikus költségeit. Egy olyan V.I.P - t, mint ő, simán megilleti közel egymillió forint havonta, mert ő bizony egy seggel két lovat is megül: csak úgy cikázik imádott Hódmezővásárhelye és az imádott Orbán Viktor között. Ehhez biztonságos autó kell, elvégre a gyerekei is a kocsiban ülnek; gondolom, máris valamelyik minisztériumnál dolgoznak a közjóért, ezért lehet rájuk hivatkozni, ha egy köz által fenntartott autó utasaiként merülnek föl.
Bár mintha az is kiviláglott volna Lázár szavaiból, hogy a biztonság neki azt jelenti, hogy a járgány nem robban le 10 km-ként. Hogy is nézne az ki, hogy a frakcióvezető-polgármester őméltósága az árokparton várja a segítséget, közben meg a haza oda lesz?

Persze az is lehet, hogy valami egész másról van szó. Ugye tudjuk, mit szoktak nagy autóval kompenzálni? Abba meg belegondolni sem merek, mire utal ez a lerobbanástól való zsigeri félelem...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr632647531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.09. 08:19:45

@Dyson:
Nem én találtam föl ezt az összefüggést.

Mindazonáltal ez az emberi gyengeség (mármint az önbizalomhiány) szimpatikusabb magyarázat, mint az, hogy valaki kicsit többet képzel a saját fontosságáról.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.12. 07:49:53

@KZsoci:
Ettől Mubarak is úgy érezte, neki is mennie kell... ;)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.12. 08:07:24

@Dyson:
Az én mostani Egyiptom iránt mérsékelten érdeklődő, hülyeségeken ábrándozó fejemben ment a verseny: ki mond le előbb.

Mubarak az elnökségről vagy Lázár az Audijáról.

Jobb nem lesz. De talán jobban érzik most majd magukat egy darabig. Az is valami.
süti beállítások módosítása