2011. február 05. 04:41 - Reckl_Amál

Siker, bizalom, cinizmus

Már félig megírtam a posztomat arról, hogy legalább cinikus ne legyen a kormány, ha már kizsebel, aztán rájöttem valamire.

Ha még a céllal egyet is értene az ember, ez akkor is zsarnoki húzás volt, erősebb kutya-elven végrehajtva. Természetesen ismét azokkal szemben, akik ezt az országot eltartják.

Megtették, sajnos tényleg megtehették.

De akkor legalább ne állítanák ki azt végtelenül ostoba nőszemélyt vörös posztónak, hogy elmondja, mekkora siker hárommillió ember megfosztása vagyona egy részétől!

Szóval arra akartam kihegyezni mondandómat, hogy azért a cinizmusnak is van határa, és nem kellene átlépni ilyen nyilatkozatokkal.

De azóta rájöttem, hogyha a pénzünk ugrott is, legalább annyi elégtétel az osztályrészünk, hogy a kormánynak is ciki, amit tett. (Így mulat egy magyar úr(hölgy) !)Mi más lenne a magyarázata ennek az izzadságszagú kommunikációnak, amely a héten zajlott?

Először Selmeczi "Nyugdíjmentő" Gabriella erőltetett monológját gondolta át. Persze, persze a szőke szenátor mindig is az idegzsába lazaságát idézte gyors pillogásával és vicsorszerű, agresszív mosolyával, tehát akár személyének jellegzetessége is lehetett volna idegessége. De ennél sokkal többről volt szó.
Selmeczi Gabriella annyit azért megértett a kényelmetlen feladatból, hogy hazudnia kell. Pofátlanul. Úgy kell csinálni, mintha azoknak, akiktől elveszik a megtakarítást, javult volna a helyzete.

Nem véletlen az sem, hogy pont ezt a jogosan hanyagolt nőszemélyt találták meg. Sosem volt népszerű politikus a fent említett görcsösség és erőszakosság miatt.
Ha tehát a nyugdíjeinstand nagyon népszerűtlen lesz, Selmeczi renoméjáért nem kár. A Péntek 8 alákérdezőművészei bármikor szívesen látják egy kis duzzogásra.

Hogy nyugdíjmentésnek nevezik a 2011-es költségvetés lyukainak manyup-i pénzekkel történő befoltozását. helyre kis cinizmus is, esszenciája annak a szemléletnek, amely a magyar politikust - pártállástól függetlenül - jellemzi. Hogy a kisvakond távollátó világbajnok hozzájuk képest.

Sikerként értékelte Selmeczi a váltást. Csak százezer hülye van, de a többiek megértették a csíziót.
Itt bukik ki mégis az igazság: siker ez valóban. Egy akarnok kormány sikere. Párszázan tüntetgettek meg blogoltak, de ennyivel megúszták az egészet. Ez tényleg bravúr.

Orbán - érezvén, hogy hozzám hasonlóan sok ember emelte föl a fejét dühösen a paradicsomos káposztából a híradó közben - másnap még ráerősített. Ő a "visszalépők" elsöprő tömegének első számú motivációjának a bizalmat tartja.
Orbán itt nyilván elharapta az első szótagot, önbizalom lesz az. Mert ehhez az kellett.
De ezen is látszott, a miniszterelnök utólag is magyarázkodik, győzködni próbálja hallgatóságát.
Azért hatalmi stílusának valós dimenzióit is megcsillantotta: borítékolta ugyanis, hogy bárhogy döntsön is az Alkotmánybíróság, a magánnyugdíj-rendszer megszűnt. A százezer renitens között meg majd kisorsolják Tőkés László félig levetett román állampolgárságát, gondolom.

Selmeczi Gabriella végül egy interjúban leplezte le a Fidesz örök gyengeségét, az önhittséget. A riporter a népes Ratkó-generáció egyre aktuálisabb nyugdíjba vonulása miatt aggódott. De a nyugdíjmentő erre is kész volt a válasszal: a törvény eleve tiltja, hogy összeomoljék a nyugdíjrendszer.

Úgyhogy innen egyenesen a Facebookra megyek, írok pár ötletet Viktornak, miket tiltson az a bivalyerős, 2/3-os törvény.

7 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr782638662

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mesterházi Márton - A HATALOM SZÖRNYŰ ANATÓMIÁJA 2011.02.05. 10:42:29

Szaltikov-Scsedrin 1869-es művének – Egy város története – „forrása” a Glupovi krónika, mely „az 1731-től 1825-ig terjedő időszakot öleli fel.” Az író erősen igyekezett, hogy a cári cenzor gyanúját elaltassa. Ma másf...

Trackback: Mesterházi Márton - A HATALOM SZÖRNYŰ ANATÓMIÁJA 2011.02.05. 10:42:28

Szaltikov-Scsedrin 1869-es művének – Egy város története – „forrása” a Glupovi krónika, mely „az 1731-től 1825-ig terjedő időszakot öleli fel.” Az író erősen igyekezett, hogy a cári cenzor gyanúját elaltassa. Ma másf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.05. 07:39:34

Ja, hogy a törvény tiltja. Az más. Ha ezt korábban mondja, másképp döntök.
Atyaég.

padmasambhava 2011.02.05. 09:20:47

Na, ha egy törvény eleve tilthaja az összeomlásokat, akkor be kellene még egy párat vezetni. Pl. egyet, amelyik tiltja a Ft. összeomlását, egy másikat, amelyik tiltja a bank és országvagyoni kríziseket. Stb., stb. Egyszerüen be kell tiltani, és kész !

Újraolvasom most Orwell 1984-ét, mert angolul szerettem volna végre - hát mit mondjak?! Deja vue ! Csak kis adagokban tudom fogyasztani, mert nagyon negativan befolyásolja a közérzetem. Lehetne az én összeomlásomat is törvényilag betiltani?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.05. 10:03:59

@padmasambhava: Törvény idővel lesz rá. Csak be is tartsd ;-)
Az 1984-et pedig csak óvatosan (esetleg nézd meg a filmet, szerintem nagyon jól sikerült, még ha a zenét le is cserélték benne).

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.05. 15:00:01

@padmasambhava: :-) hogymikvannak, hogymikvannak... A jó dolgok vonzzák egymást :-)

Anselmo 2011.02.06. 17:28:39

Paradicsomos káposztát ettél? Pfujj!
(láthatóan megértettem a poszt lényegét :)
süti beállítások módosítása