2010. december 07. 01:18 - Reckl_Amál

Sushi

Most már azon se lepődnénk meg, ha egyik hétfő este Kőhalmy és Dombóvári között anyukánk tűnik föl, mondjuk, a mai céges karácsonyi bulin történtek érzékletes elmesélésével.

A sushi régóta izgatja a fantáziámat. Egyszer a Lidliben vettünk is egy európai ízlésre optimalizált starter-csomagot. De az sajnos a mélyhűtő elromlása miatt ugrott, és azóta nem vettük rá magunkat újabbra. A nyers hal gondolata mindig kissé megborzongat. Persze tudom, hogy az csak egy fajtája a sushinak, de azért nagyon idegen ez a mi rántott húsos világunktól.

Ma viszont anyukámnak - aki kettőnk közül kevésbé lelkesedett a japán specialitásért - esélye nyílt, hogy megkóstolja. Kérdeztük, milyen volt. Erre újabb csodálatos szöveg érkezett, a legfitymálás csimborasszója:

- Még rossz se volt!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr812498050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2010.12.07. 08:48:35

Számomra a szusi is tréfli. :D

A duma szuper.

gesztenyi 2010.12.08. 08:16:13

Szia!

Csak egy pár szó a sushihoz, saját tapasztalatból:
Ne kezdd Lidles/egyéb boltos cuccal: a különbség kb. olyan, mintha a vasúti röstiben vennéd meg 2 napja pulthoz száradt rántott húsos szendvicset, vagy az anyukád készíti el vasárnap ebédre frissen. Érdemes rászánni a pénzt és ha van rá lehetőség házhoz szállíttatni/hazavinni egy étteremből egy kisebb "starter" csomagot, kevesebb hallal és több zöldséggel.

Nagyon hasonló fenntartásaim voltak anno, nagyon hasonló kíváncsisággal párosulva - engem percek alatt meggyőztek.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.08. 11:23:02

@gesztenyi:

Köszönöm a tanácsot! A lidlis halas kaják engem eddig meggyőztek. Pl. van egy lazacos - zöldséges nyárs, az nagyon jó.

Már régóta forgatom magamban a gondolatot, hogy egyszer rendelek egy kis adagot. Nem is túl messze van egy jónak látszó hely. A fotók mindenesetre gyönyörűek.
süti beállítások módosítása