2010. november 26. 14:19 - Reckl_Amál

Az új conquistadorok

Igazán gyanakodhattam volna! Amikor a munkahelyemen az új nagyfőnök egy latin-amerikai ember lett, még csak nevetgéltünk azon, hogy a régi igazgatónak Európában nincs párja, ezért kellett ilyen messziről hozni valakit.

Tavasszal Mesterházy Attila nem sokkal azután, hogy kiderült, ő lesz az MSZP bukta hivatalos arca, levágatta Velázquez-re emlékeztető kis szakállát. Hiába volt ez az egyetlen egyéniségre utaló jel a miniszterelnök-jelöltben, a Spanyolországban töltött idő nyomát el kellett tüntetni. Tévesen azt hittük akkor, a törzsszavazó nyugdíjas nénik miatt, akik az ilyen közveszélyes huligánkodást nem nézték jó szemmel.

Még az sem tűnt föl, hogy a vb-t a spanyolok nyerték. (Hát, valójában a katalánok, hiszen a válogatott a Barcelona plusz egy-két fő más spanyolországi csapatokból az idegenlégiósok helyén. De ebből a távolságból nekem mindenki spanyol, aki spanyolul beszél. Katalónián kívül ez egy lényegtelen különbség. Egy ilyen gazdag országban meg igazából hobbi.)

Most meg ezt olvasom az Indexen! Mindenki Matolcsyt szidja, holott csak arról van szó, hogy a spanyolok titokban világuralomra törnek. Mint hajdan, amikor V. Károly birodalmában soha sem ment le a nap. Szép lassan mindenhova beteszik a lábukat. Amikor még a tiszteletre méltó Teddy Bush volt az elnök, az USA bölcsen fel akarta építeni a mexikói falat a berlini példa nyomán. Mert Bush pontosan látta a veszélyt, hogy lassan több latin lover él Amerikában, mint rendes amerikai. De Obama nem véletlenül kapott már hatalomba lépésekor Nobel-díjat. Tudta, mi lesz itt hamarosan a csízió.

Orbán Viktor és csapata véget akar vetni annak a rossz magyar hagyománynak, hogy a világtörténelem nagy áramlatait tutyimutyiságunknak köszönhetően mindig csak késve lovagoljuk meg. Talán nincs is jobb jelzője egy politikai-gazdasági szövetség hanyatlásának, minthogy a magyarok éppen bekerültek. Orbánék már ma akarnak csatlakozni az új világrendhez.

Hiszen mindenünk megvan, ami ehhez kell: szép, fess, magas köztársasági elnökünk, aki nem mellesleg olimpiai bajnok. Sziklaszilárd vallásosság - szerencsére a megfelelő istenben, hogy nézne már ki ebben a kiváló kormányban a Buddhista Demokrata Néppárt? - és persze az elengedhetetlen forradalmi hagyományok ('56 - '90 - '10). És még igazi commandante is van!

Nem beszélve arról a családszeretetről, amelyet csak a délövi országok boldog népeinél figyelhetünk meg. Hogy soha, semmilyen esetben nincs abortusz, mert az istenkáromlás. Hogy az időseket annyira tiszteljük, hogy a saját szánktól is megvonjuk a falatot a kedvükért. Majd nyilván a sok-sok gyerek ugyanígy tesz velünk, hiszen nevelésben is fantasztikusak vagyunk. A mai, megörökölt munkanélküliséget meg majd legyőzzük: egymillió munkahely lesz itt egy évtizeden belül. (Hogy új vagy régi, útközben kiderül.)

Látszólag persze vannak ellenvélemények, de mindenki tudja, ami most történik, az a nép akarata. Pedro Szíjjártó is megmondta, hogy nem pár fanyalgó bloggernek kormányoznak itt, hanem a nagyságos kétharmadnak. Azok meg pont ezt akarják, ami most történik. Erre szavaztak kvázi.

A józanság álarca mögül ún. szakértők figyelmeztettek, hogy az országhatárra kiállva még maga a commandante se tudja megállítani az energiaárakat. És láss csodát! Alig emelkedik valamit a gáz ára. Az sem számít sokat, hiszen most már nem az orosz (szovjet!) tél vonzáskörzetébe tartozunk, hanem a vidám, délszaki országokhoz, ahol szinte alig kell fűteni. Ennyit a hitetlenkedőknek!

Senkit se tévesszen meg az az axióma sem, hogy Bokros Lajos feltűnése általában valami igazán nagy trutymót jelent Magyarországon. Bokros egyszer ugyan kihúzott bennünket a kátyúból, de erejéből az MDF-nek már nem jutott. Azt hittük, egy hős vérzett el a méltatlan oldalon, pedig rájöhettünk volna, annyira nyilvánvaló volt, Bokros valójában melyik kultúrkörhöz tartozik. Mi másért vállalta volna ezt, minthogy jelezze a jövő vezetői felé, a szíve mélyén ő egy vérbeli macho?

  

A banánköztársaságok között egy narancsköztársaság, be szép is lenne!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr202474761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2010.11.26. 14:31:20

Nagyon jó!!! :)

És tényleg ez a jó. Dühöngés helyett ilyen viccesen látni azt a szörnyűséget, amit most a Fidesz nevű trójai falóba bújt KDNP csinál. Úgyse lehet mást tenni, bár azért kicsit jól esik csak úgy utálattal gondolni Tömjén Zsoltra.

Viszont legalább tényleg kiderült, hogy a nyolcvanas évek "fiatal demokratáinak" tényleg nem magával a rendszerrel volt bajuk, hanem csak azzal, hogy ők kimaradtak a hatalomból. Tetszettek volna (forradalom helyett) karierrt csinálni. :D Mindenesetre "szórakoztató módon szabadultak meg" a konkurenciától. :) :(

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.11.26. 18:44:48

Mondjuk Luis esetében a bajusz (A Bajusz) lehetett volna gyanúsabb. De utólag mindig könnyebb okosnak lenni.
Innen meg már csak Zorro hiányzik.
Márhogy nekem természetesen nem, amilyen demagóg egy kommunista.

Anselmo 2010.11.27. 19:22:47

Azért választották meg őket, hogy kormányozzanak.
Kormányoznak.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.11.27. 19:40:41

@stivanleroy:
Pedig hogy örültünk, amikor García őrmester előzetesbe került!

De tényleg csak annyi történt, amit Zsoci is mond. Most legalább Fábry jogosan mondhatná: gengszterváltás.

@Anselmo:
Neki a fának.

Anselmo 2010.11.27. 20:47:26

A fának már rég nekimentünk. Most épp új kocsit próbálnak összerakni a roncsokból.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.11.27. 20:54:25

@Reckl_Amál: Szólj,ha mond ilyet. Arra kíváncsi lennék belőle.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.03. 11:40:59

@TC:
Reméltem, hogy azért - pont az első ciklusukból okulva - lesz bennük némi visszafogottság. Anno az egész pályás letámadás miatt veszítették el egy paraszthajszállal a választásokat.

Szedjék vissza a pofátlanul nagy pénzeket! Legyen Über-BKV! Legyen felsőoktatási reform!

De abortusz-tilalom? 40%-os magyarzene-kvóta? És végül, de nem utolsósorban: a magán-nyugdíjpénztárak einstandolása? Az első kettő miatt ízlésbeli ellenvetésem van. Tipikus jobboldali pótcselekvés. Egy társadalomban nem azért lesz több a gyerek, mert tilos elvetetni. Legyen olcsó a koton meg a tabletta! Az máris hatékonyabb lenne. Ahogy a kereskedelmi rádióknak se egy száz éves jogász mondja meg, milyen zenét hallgassanak a mai fiatalok.

A MaNyup-ügy viszont lenyúlás. Pont az a szellem, amiért az előző kormány szociálpolitikájával sem tudtam egyetérteni. Azok járnak jól, akik semmilyen közösbe nem tettek be, hiszen - ha elhisszük a Fidesznek, amit most a jövőről mond - nekik is biztosítja a nyugdíjas éveket. Ez nem baj, beteg az a társadalom, amelyik az időseket nem támogatja. Csak ne azok kárára történjék ez, akik húsz éve a vállukon visznek mindenkit. Akik dolgoznak, és ráadásul ezt tisztességesen teszik.

A lenyúlt pénzből a költségvetés lyukait foltozzák bevallottan, vagyis a most létező pénzünket elköltik, és virtuális ígéretek maradnak csak. Ez tisztességtelen és igazsátalan. Megint a jót büntetik.

@stivanleroy:
Ezt konkrétan nem mondta tegnap, de a kiszivárgott alkotmány-tervezet helyesírási hibáin élcelődött. Meg azon is, hogy egy fideszes képviselő (államtitkár) friss diplomás lánya fogalmazta a művet. Aztán, mikor Gregor Bernadettet lekurvázta, elaludtam. :)
süti beállítások módosítása