2010. november 14. 17:45 - Reckl_Amál

A legfiatalabb világbajnok

 

A szezon előtt megkérdezték Sebastian Vetteltől, az akkor 22 éves német versenyzőtől, ő lesz-e az új Schumacher.

A sportriporterek kiírtatatlan butasága ez: az új tehetségeket erőnek erejével a sportág egy korábbi hőséhez hasonlítani. De idén ez a kérdés kicsit érdekes fényben tűnt föl, mert a régi is a pályán volt újra.

Vettel még csak hét éves volt, mikor Michael Schumacher egy nagyon mozgalmas idény után először a trónjára ült. És még nem volt húsz, mikor hétszeres világbajnokként visszavonult. Schumacher sikere német versenyzők több generációja előtt nyitotta meg a sportágat. Nemcsak azért, mert az addig főleg franciák és angolok által uralt sportban a németség jól hangzó érvként hatott egyszerre. Hanem, mert számos német kölyök tekintette a sportág legnagyobb bajnokát példaképének, és fordult a technikai sportok felé. Vettel is 1995-ben kezdett go-kartozni. Igaz egy másik Michael volt az elsődleges idol ekkor még, de Jackóval ellentétben neki sajnos nem volt elég jó a hangja. Maradt az autóversenyzés.

Izgalmas, már-már természetfölötti érzés lehetett Schumacherrel együtt versenyezni. A mostani versenyzők nagy része még gyerek volt, amikor a perfekcionista német feltűnt, és majdnem mindig lealázta a riválisokat. Egyszerre pedig ott volt közöttük. Ennél már csak az lehetett megdöbbentőbb, hogy Vettel idén minden egyes időmérőn jobb volt, mint a félistene. Ahogy az idő haladt előre, lassan mindenki érezte, Schumacher 2010-ben nem varázsol. Talán majd jövőre...

Vettel pimasz választ adott a fenti kérdésre. Nem az új Schumacher szeretett volna lenni, hanem Sebastian Vettel.

Válasza immáron nem nyegleségnek tűnik, hanem egy ambiciózus ember határozott célkitűzésnek. Még nincs két órája, hogy Sebastian Vettel a világbajnok.

Gratulálunk!

2 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr712448408

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sebastian Vettel autogramja (Forma-1 világbajnokok sorozat) 2010.11.15. 09:47:08

Bár a friss világbajnok autogramját idén nyáron már bemutattuk egyszer, a sorozat végén megérdemli, hogy megtegyük ezt újra.Ki is az új világbajnok? Sebastian Vettel 1987-ben született. Hét éves kora óta aktív a motorsportban, azaz akkor ült elősz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2010.11.14. 18:29:51

Kegyelem szegény fejemnek.
De én soha nem kedveltem a technikai sportokat.
Annál inkább a küzdősportokat,amiket műveltem is kamaszkoromban.
(birkózás,cselgáncs)
És valljuk be,az egymáshoz tapadó,izmos férfi testekben több gyönyörködni való van,már az ókor óta,mint a füstös és zajos autókban,motorokban.. :-)
süti beállítások módosítása