2010. november 13. 00:58 - Reckl_Amál

Nanosztár

Ezeket a produkciókat komolyan gondolják a Megasztárban? Vagy talán világrekordot akarnak felálltani, ki tudja a legrövidebb idő alatt minél több halott zseni emlékét meggyalázni?

De azok se jártak jobban, akiknek nem Michael Jackson vagy a Queen számát sorsolták ki. Ennyi jellegtelen, semmit mondó számot én még egyszerre talán csak a múlt heti X-faktor szintén filmzenéket felvonultató show-jában hallottam.

Kiemelendő a fiúk közös produkciója, amikor is erőszakot tettek Jacko korszakalkotó Thrillerjén. Se belépni nem sikerült, se a hangokat pontosan eltalálni. Presser Gábor diplomatikus kritikájához csatlakoznék: talán nem kéne egy hét alatt egy ilyen számba belevágni, főleg nem többszólamú formában. Giorgio még viszonylag megbírkózott vele, ahogy András is elment. De a Zámbó Jimmy-reinkarnáció és a lánykák kedvence össze-vissza csúszkált. Kökény még ezt a számot is Fásy mulató stílben volt képes előadni. Ahogy aztán később a Queen valószínűleg legrosszabb számát, a Who wants to live forevert is.

A lányok jó számot kaptak, és a két fiatalabb egész ügyesen teljesített. De szegény Szíj Melindának ez a hetvenes évekbeli diszkósláger túl modern volt, és mivel nem illett a permanens művészi belehaláshoz, ami Melinda tőkéje, ő meg sem próbálta igazán. Ez azért is nagyon ellenszenves, mert ezzel cserben hagyta két vetélytársnőjét, akik a próbák alatt végig igyekeztek segíteni neki.

Az egyre unalmasabb énekesnő legalább a saját dalát is elrontotta. De, úgy tűnik, elpusztíthatatlan, mert azonnal továbbjutott. Nem tudom, mi idegesít ebben a nőben jobban: az, hogy mindig, minden számot egyen-ódivatúsággal énekel; vagy az örökös hiszti. Melinda a kezdetektől fogva az elesettségével manipulálja a nézőket és persze a zsűrit is. Ő a törékeny kis művész, akit tilos kritizálni, mert abba beleroppan. Ő nem olvas kommenteket, ő nem is akar itt lenni...

Ja, persze! Ezért jelentkezett idén harmadszor. A Velveten makacsul tartja magát az a gyanú, hogy őt a TV2 kérte föl a régebbi castingok alapján. Most, hogy látták szegény Susan Boyle sikereit, gondolták, miért pont neki ne lenne magyar változata. Mindenesetre a neurotikus Melinda egész legendája mache, ahogy a megcsináltságot régi, színházi körökben nevezték. A Megasztár viszont végleg lehúzhatja a redőnyt, ha megnyeretik ezt az énekversenyt ezzel az avitt és szürke versenyzővel.

Firderikusz úrhoz is lenne egy pár kerestlen szavam. Egyik héten a netezők állítólagos kívánságára hivatkozva menekítjük a műsort péntekre az X-faktor elől, másik héten meg szidjuk a kommentelőket? Egy olyan tévés veteránnak, mint Friderikusz, el kéne magyarázni, hogy az ismert embereknek vastagabb bőrt kell növeszteniük? Az teljesen rendben van, ha Szíj Melinda távol tartja magát a sokszor tényleg becsmérlő szövegeléstől. De minden netes véleményt betegnek minősíteni inkább utal szemellenzős maradiságra és kritikátlanságra, mint egy bölcs, a nyilvánosságot alaposan ismerő ember tanácsára.

Szerencsére Szeleczky Dávid esett ki a végén. Azért a szerkesztőt ismét megkérdezném, miért is ad egy Iggy Pop-számot egy mutáló kamasznak. A szokásos kifogás, hogy a fiú beteg, ismét elhangzott. Ettől függetlenül egy vicc volt ez a produkció, nem éneklés.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr202445586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shuvoh Pedersoli 2010.11.13. 12:52:05

Az indexen elég sok hozzászólást eleresztettem Szeleczki Dávid témában, továbbra is őt tartom a verseny igazi felfedezettjének. Semmivel nem énekel rosszabbul, mint a többiek (talán Giorgiot és Yvettet kivéve), viszont van kraft az előadásaiban. A múlt héten előadott FNM dal konkrétan istenkirály volt tőle.

gofri. · http://gofriblog.blogspot.com 2010.11.13. 20:19:38

Amál, felvetődik a kérdés, hogy ha ennyire fel__szod magad ezen hétről hétre, akkor minek nézed. ::))
Nekem már van ideológiám: pont alkalmas arra az egész, hogy az egész heti gőzt kieresszem magamból (mint a pasiknak a focimeccs, mondtam volt... :)
Egyébként teljesen igazat adok a Szíj Melinda-jelenséggel kapcsolatban! Ha ez a nő értelmes lenne (vagy bárki körülötte), akkor nem pakolna rá még három lapáttal erre az uncsi rinyálásra.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.11.13. 21:50:21

@Shuvoh Pedersoli:
Nem ő a legrosszabb a mezőnyben. Én is szívesebben küldtem volna Kökény Attilát haza, ha az egészet nézzük. De tegnap Dávid nem énekelt, hanem ordított. Értem, hogy beteg, de egy jó énekes betegen is jól teljesít. Vagy nem áll ki.

A tegnapi teljesítmény miatt inkább Szíj Melindának kellett volna haza mennie. Ez a hozzáállás, amelyet a közös számnál láttunk tőle, elfogadhatatlan!

@gofri.:
Most különösen felbosszantott, mennyire felkészületlen volt majdnem mindenki. A zenei szerkesztés szintén kritikán aluli volt. Egyébként kellemes levezetés a hét után, jobb, mint a másik posztban említett politikai műsor...
süti beállítások módosítása