2010. szeptember 01. 22:36 - Reckl_Amál

I want Iraq

 

Vérmes reményeim persze nincsenek, de azért ez is valami: az amerikai elnök hét és fél év után bejelenti az iraki háború végét. Holnaptól azért nem tör ki a világbéke, sőt még jópár idegen katona marad a közel-keleti országban.

 

Mégis egy napig örülhetünk neki, hogy Barack Obama tartja a szavát. Senki sem siratja Saddam Hussein diktatúráját, de a magát tisztességesnek és a jófiúnak tartó nyugat sem lehet túl büszke arra, ahogy ez a háború elindult. A nem létező tömegpusztító fegyverek okán, ugye.

Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy a háború kezdetére is emlékezzem. (Sőt, nekem az első öbölháború első napja is emlékezetes, aznap született az első kutyám.) 2003 márciusában a frissen kötött diplomamunkámmal felszerelkezve (rettenetesen büszke voltam rá!) egy barátomékhoz mentünk szolidabb összejövetelre. A második iraki háború hangulata már nagyon a levegőben lehetett, mert mintha azt énekelték volna a VH-1-on, hogy I want Iraq...

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr212265700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.09.03. 21:31:15

De mennyivel hitelesebb és civilizáltabb ettől az elnöktől, mint az előzőtől! ;)

Mondtam, nem önt el engem sem az abszolút optimizmus, de reménykedni még lehet, nem?

-Sarge- 2010.09.03. 22:55:40

Az tényleg olyan jó nekik, ha magukra hagyjuk őket?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.09.04. 16:24:09

@-Sarge-:
Ezt a háborút jogalap nélkül indították, és az amerikaiak is komoly árat fizettek érte. Miért is? Értelmetlen volt, és senki sem járt jól vele. Illetve aki mégis, az nem érdemli meg.

@Rhodes:
XD :p

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.09.05. 14:12:42

@Rhodes:

Akkor mondják azt, hogy kell nekik az olaj, ezért mennek! Ne csináljanak úgy, mintha itt most a béke és a demokrácia érdekében lépnének föl! Mert az amerikai propaganda erről szól. Vajon miért? Talán azért mert még egy olyan képmutató állam, mint az USA is fenn akarja tartani a "jogosság" látszatát, az ő társadalmukban ugyanis alapvető norma az önbíráskodás tilalma. Az USA viszont az erősebb kutya b@szik alapon lerohanta ezt az országot, a látvány kedvéért rendeztek Husszeinnek egy kalandfilmbe illő kivégzést, de Iraknak egy csöppet sem lett jobb. Viszont ezt hirdetik.

Itt egy dolgot lehetett csinálni, hogy eltűnnek onnan. Obama pedig ki is vonja a csapatokat.

Mondok egy meredeket: nem biztos, hogy így kellene élni. Nem biztos, hogy az a jövő, hogy az emberek össze-vissza utazgatnak a kontinensek között, nem biztos, hogy a munkahelyeknek órányi távolságra kell lennie a lakóhelytől stb. Személy szerint nagyon támogatnám pl. a távmunka-telepekről szóló elképzelést. Az ember gyalog el tud menni egy központba, ahol minden rendelkezésre áll a munkája elvégzéséhez, az internet korában az adattovábbítás már most is egy gombnyomás, és nem kellene sokat fejleszteni a továbblépéshez sem. Szóval nem biztos, hogy a jövő csak annyit jelent, hogy a mostani gyakorlatot folytatjuk addig, amíg egy csepp olaj is van.

Egy Bush-féle elnöktől persze nem vár az ember bátorságot vagy kreativitást, Obama más. Márpedig most az kell, hogy másképp tervezzék meg az életet. Ezen kellene fáradozni drága és nem túl sikeres háborúk vezetése helyett.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.09.05. 21:00:10

@Rhodes:

A falanszterre gondolsz? Az elmélet megalkotói nem, és én sem. Ez valójában a távmunka továbbfejlesztett változata. Rájöttek ugyanis, hogy mai formájában nem túl hatékony és nagyon elszigeteli az embereket, ezért ahelyett, hogy mindenki a saját szobájából dolgozik, összejönnek egy központban, amely megfelelően föl van szerelve mindennel, ami kell, és onnan végzik ugyanazt a munkát, amit otthon csinálnának.

Ideális munkahely lenne, mindenféle emberek verődhetnének össze, és nem utolsó sorban sok pénzt meg lehetne spórolni. Nagyon közel lakom a munkahelyemhez, mégis minden nap fáj az a kétszer háromnegyed óra, amit utazással kell töltenem. Az egy héten hét és fél, mintha egy egész nappal többet dolgoznék... Mennyivel jobb lenne tíz percet szánni erre naponta,ráadásul sétálva, kényelmesen.

A jövő nyitott, lassan a leghülyébb politikus (nem Bushra gondoltam) is rájön, ez így már nem megy sokáig. Csak leszarja, ez a baj.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.09.05. 22:56:26

@Rhodes:
A különbség csak az, hogy ti mind ugyanannál a cégnél dolgoztok, ez alapján szervezték ott meg a munkát.

A távmunkaközpontoknál viszont a helyben élés a szervező erő.

Szerintem sem nyílik holnap a sarkon egy ilyen hely.
süti beállítások módosítása