2010. március 17. 15:22 - Reckl_Amál

Baklövés a kapura

Az idei dél-afrikai foci-vb-re való regisztrálásnál elkerekedett a szeme a német sportújságíróknak. Amikor hazájukként Németországot jelölték be, jött a választási lehetőség: NSZK vagy NDK, ill. ínyencek számára az egykor Franciaországhoz tartozó Saarland - így megkülönböztetve.

De ez nem az egyetlen olyan geopolitikai változás, amely a futballszövetség figyelmét elkerülte. 2010-ben Dél-Afrikában szívesen látnak jugoszláv és csehszlovák riportereket is. Sőt! Ha rajtuk múlik, bizony Rodézia is kiküldi tudósítóit, pedig immáron 1980 óta Zimbabwe néven ismerjük az afrikai országot. Főleg azért kellemetlen ez, mert a vb-rendező államnak szomszédja, feltűnhetett volna tehát az pár apró változás...

Mondjuk ez semmi ahhoz képest, hogy Izrael és Jordánia még a Brit Birodalom érdekeltségi területéhez tartozik. Szinte már-már meglepő, hogy olyan modern országok, mint a ma még csak 93 éves Szovjetúnió már fönt van a FIFA világtérképén. Kár, hogy azóta már meg is szűnt.

Miközben persze ez nyilvánvalóan adminisztrációs hiba, azért rosszmájúan eszembe jut, a focistákat nem az eszükért szeretjük, most már tudjuk, a fejétől bűzik a hal.

Forrás: eurosport.yahoo.com

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr141847205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása