2010. március 02. 17:21 - Reckl_Amál

Betyárbecsület

A sajátos, ősmagyar igazságérzet megnyilvánulása a következő történet is, irritál is nagyon.
 
A gyanúsan ügyes, erkölcsi megfontolásból beépülő Benkő György története elég furcsa. Az autószerelőt felbosszantották hobbináci szomszédjának keménykedő monológjai a Magyarok nyilainál folyó akciókról, ezért úgy tett, mintha egyetértene az egységbe tömörült csőcselékkel , és azok meg óvatlanul felvették tagságukba. Amikor aztán Benkő elég bizonyítékot gyűjtött össze, és az Ecsődi László elleni merénylet célegyenesébe fordultak, följelentette bajtársait a rendőrségen. És most, számomra nem egészen követhető módon, kiállt a nyilvánosság elé névvel és arccal, csak épp azt nem mondta: ide lőjetek!
 
És ezek bizony lőnének is, ha lehetne végre. Ezt a sunyi és gyáva agresszorokból összeverődött kompániát az elvakultság és a gátlástalanság tartja össze, illetve mindenek előtt a gyűlölet. Szinte mindegy is, kivel szemben. Ha ezek híres, de vadidegen emberekkel szemben is megengedik maguknak az önbíráskodást, akkor vajon milyen düh fűtheti őket, ha egy személyesen ismert árulóval kell leszámolni?
 
Benkő sztorija inkább bénán összetákolt fedőtörténet, mint bármi más. Sok kérdést vet föl mindenesetre. Például azt, hogyan volt képes egy ilyen kémfilmbe illő akcióra? Persze, persze a Nyilak többnyire inkább felfegyverkezett lúzerek, mint dörzsölt politikai bűnözők; a hangfelvételekből is kibukik, a pofája nagy ezeknek, leginkább a balhé és a kérkedés kedvéért történnek az akciók. Attól, hogy valaki hősnek képzeli magát, még nem az.
De akkor is jogos a kérdés: egy szintén amatőr ember, aki felháborodásában csatlakozott hozzájuk, hogyan tudott több órányi terhelő hangfelvételt készíteni a legbizalmasabb beszélgetésekről?
 
Másrészt, ha hiszünk neki, hogy az, akinek mondja magát, miért nem épült be egy profi is? Hogy fordulhat elő, hogy Magyarországon működik egy ilyen önjelölt katonai szervezet, amely magára is vállal mindenféle súlyos bűncselekményt, és a titkosszolgálat nem akarja a jól bevált módszerrel belülről bomlasztani? Hiszen – mint minden szélsőséges agyament – az MNY tagjai is rettenetesen büszkék magukra és exhibicionisták is. (Sőt! Egy kicsit le is akarnak bukni. Mert akkor aztán végre megkapják azt a figyelmet, amit sajnos anyuciék még nem adtak meg nekik… Az igazán sikeres huligánból mártír lehet, vagy akár médiasztár is! Hát nem erről ábrándozik titkon minden oktondi kis neo?)
 
De a magyar közvélemény egy része nem ezeket firtatja. Hanem számon kéri Benkő Györgyön, a koronatanún, a betyárbecsületet. Milyen ember az úgymond, aki elárulja a barátait?
 
Először is: elmebeteg neonácikkal nem barátkozunk! Másrészt ilyenekkel nem is lehet; ha valaki azt gondolná, hogy a Magyarok nyilai tagsága baráti kör, téved. Az ilyen szervezetekhez nem jókedvében csatlakozik az ember. Nem a szimpátia (szeretet?) viszi oda, hanem pont a gyűlölet. Nem azért megy oda, hogy „önző” módon saját magával és a számára kedves emberekkel foglalkozzék, hanem azért, mert másokkal akar foglalkozni, olyanokkal, akiket bár általában nem ismer, de utál. Mert valamilyen téveszme folytán azt képzeli, neki kell rendet vágnia. Tőle azonban csak ilyen eszközök telnek ki: megverni az ex-politikus műsorvezetőt, rálőni a kulturális miniszter magánházára, vagy felrobbantani egy képviselőt. Hogy aztán ettől miért lesz jobb a világ, azt senki sem tudja.
 
Ezek az emberek bűnözők. Ráadásul nagyon veszélyes bűnözők, mert irracionálisan cselekszenek. Aki – pl. Morvai Krisztina – az ilyenek kiszabadulásáért küzd, felelőtlen. Értem én, hogy a túlpörgött, magát civil jogvédőnek képzelő nőszemély valamiféle népszerűséget vár attól, hogy politikai – foglyozik (menő bizonyos körökben még ma is), mégis fel kéne végre fognia: ezek az emberek súlyosan veszélyeztették mások testi épségét, talán az életét is. Nincs, nem létezhet olyan körülmény vagy hivatkozási alap, mely szerint jogos lenne a tevékenységük.
Arról nem is beszélve, hogy a Jobbiknak nagyon nem érdeke őket pártfogolni. Azt, hogy radikálisak, már kellően bizonyították. Ha tényleg nagy párt akarnak lenni, akkor kerülni kell mindenféle összefonódást az ilyen törvényen kívüliekkel. Csak egészen kis hányada szimpatizál őszintén az ilyen majdnem-terroristákkal.
 
Szívesen megkérdezném a Budaházyt vagy alattomos seregét éltetőket, mit is tettek a Magyarok nyilai, amitől nekünk, magyaroknak egy fikarcnyit is jobb lett? Semmit. Csak rombolnak és pusztítanak. Ráadásul mindezt a magyarságukra hivatkozva teszik. Nem, a magyarok nem ilyenek! Hála Istennek.
 
Finoman szólva is visszás Benkő erkölcsösségét megkérdőjelezni. Árulókat elárulni ugyanis nem bűn. Ezek pedig nem barátok, hanem ellenségek, mindenki ellenségei.

20 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr671803319

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budaházy: nem mártír, martalóc! 2010.03.02. 22:23:32

Se jó demokrácia, se erős gazdaság. Ha nem erősítjük meg a rendszer legitimációját, Budaházy Györgyből hamarosan tényleg mártír lesz. Tegnap este az RTL Klub Akták című műsora bemutatta azokat a hangfelvételeket, amelyek alapján a Magyarok Nyilai nev...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.02. 22:54:45

Novák Előd azt mondta, hogy Budaházyék különböznek tőlük, mert ők a demokrácia felszámolásáért küzdenek, míg a Jobbik a demokrácia keretein belül képzeli el a jövőjét.

Ez így szép is lenne, hogy elhatárolódnak, csak Morvai asszonyságot is tájékoztatniuk kellene erről.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.03.02. 23:23:21

Én mint mindig, most is csak azt mondom, hogy eddig nem láttunk meggyőző bizonyítékokat a börtönben lévő emberek ellen.
Volt ugye egy videó, amit Draskovicsék bemutatta egy robbanásról, de arról kiderült, hogy nem kapcsolódik az ügyhöz, hanem egy korábbi diákcsínyről készült videó. (Nem is szélsőségesek, pláne nem Nyilak robbantottak a videón). Ez hatalmas beégés volt.

Most megkaptuk a második "bizonyítékot", egy stúdióminőségű felvételt, amit állítólag egy kínai nyolchangszórós iPhone készülékkel készített egy civil. Hát, én őszintén megmondom, nekem ez a mostani politikai bagázs annyit hazudott már eddig is, hogy nem hiszek nekik még. Majd ha látok valódi bizonyítékot, akkor kezdek el hinni a bűnösségében a letartóztatottaknak.

ducas 2010.03.02. 23:31:42

Egy szava sem igaz a pacáknak...
koncepció az egész ügy, pár szerencsétlen proli Százhalombattáról, némi nitrogénmúitrágyával egy focilabdában..Nevetséges...+ Budaházy...Szánalmas erőlködés az NBH részéről...Mongyanak le..
Jah, és a kurva annyukat...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.03.02. 23:35:58

Húzzunk le még egy bőrt a magyarok nyulai nevű kamuszervezetről...Édes Istenem...

Hátha itt megválaszolja valaki már máshol is feltettem:miért nem ezt mutogatta Draskovics a kamuvideó helyett?Állítólag ez alapján kapták el őket.

egy maréknyi dollár 2010.03.02. 23:59:55

Nekem eszembe sem jutott a betyárbecsület lábbal tiprása az ügy kapcsán.Hanem az - mint sokan másoknak -,hogy egy eléggé átlátszó,balfék és becstelen/!/ módon megrendezett színjáték ez.A nagy leleplező,amint blazírt pofával,rágózva masírozik szembe a kamerával.
Az ilyen embereket szokták az USA-ban a tanúvédelmi program keretében megvédeni, de legalábbis eldugni egy időre.
Vagy nem leplezett le semmit és senkit az ürge,vagy a leleplezettek egy csöppet sem veszélyesek.

kispista2 2010.03.03. 00:07:55

Jogállamban annak is jár védőügyvéd, aki fejbever egy idióta köpönyegforgató "médiaszereplőt".

Krapulax_ 2010.03.03. 00:14:53

Azért az elég vicces, hogy a blogíró máris ítélkezik egy olyan hangfelvétel alapján, amely valódisága még nem bizonyított. Hol volt eddig, miért csak most jött elő ezzel? Leadta a nyomozóhatóságnál a hangfelvételt, majd szólt, hogy ő most megy ezzel a Fókuszba? Egy "terrorista" szervezet ügyében a koronatanu szabadon flangálhatna az utcán, miközben a vádlottat két mikrobusznyi rohamdroid kísérgeti a bíróságra? Hát persze.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.03.03. 00:49:03

"Másrészt, ha hiszünk neki, hogy az, akinek mondja magát, miért nem épült be egy profi is?"

Ne aggódj, bizonyára volt ott beépült profi is. Lehet, hogy éppen a főszervezők között... A megkezdett gondolatmeneted mentén haladj tovább, és juss el odáig, hogy a magyaroknyulai ténykedése akkor kinek is volt jó valójában, működésük kinek lehetett az érdeke.

Drang 2010.03.03. 01:55:43

Bizony, szappant főzetünk mindenkiből a Gárdával, aki nem parírozik, már járnak a fiúk OKJ-képzésre. Amúgy meg hogy az antifák mit rinyálnak, max. a saját beltenyészetüket érdekli. Ti már bizonyítottatok, elhoztátok nekünk a földi Kánaánt, köszönjük.

levi009 2010.03.03. 02:23:42

Szánalmas próbálkozás... Jól mutatja, hogy micsoda alakok ülhetnek a szerveken belül. (Az igazságosztók, élet és halál urai.) Minden kockázat nélkül kreálhatnak ilyen kamukázékat, ráadásul akár ilyen gyengét is.
Persze, minek ide komolyabb lejáratás? Tudják jól, hogy ez bőven elég lesz ahhoz, hogy botox ildi belevonyíthasson az éterbe, hogy a jobbik 'monnyon le! Vagyis a csalódott proletár nehogy már másfelé menjem, ha már mindenképp menni akar. Elég ha mindez kitart április 11-ig, a választásokig. Utána már az sem baj, ha kiderül, hogy k@ki van a bablevesben. Majd előáll a wamzer, hogy: "nem bírtam elviselni, hogy a Jobbik így előretör, 'báncsák a 'szegín romákokat, meg a melegeket, ezért gondoltam, megállítom őket a magam módján. A nemesebb cél szentesítette az eszközt." A megbízóit biztosan nem fogja bemártani. Megkapja hát a pénzecskéjét (feltéve, ha megkapja: hisz kit érdekel már hogy választások után mi derül ki erről az ügyről... addig meg majdcsak elhitegetik valahogy) és jobb híján nem csinálhat mást, mint kussol és kerüli a nagy nyilvánosságot. Tipikus árulók sorsa.
A szervek is tudják jól, hogy a komolyabb lejáratásokkal csínján kell bánniuk, mert ha túl sokszor elsütnék, koncepcióssá válna, s azután már senki se venné be. Jó lesz az még a későbbi, fajsúlyosabb ügyekhez...
Egyben viszont biztosak lehetünk: ha valakit el kell takarítani, akkor határ a csillagos ég és olyan bizonyítékot lehet kreálni, amilyet a megrendelő csak akar.
Ezért hát nem kell mindent bevenni! Pláne kampányidőszakban, amikor minden ezredik szó igaz. :)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.03.03. 06:41:18

Magyarok Nyilai? Miért nem rögtön a Kossuth ellenes Nessi, aki jókedvében átúszta egész Európát, hogy szétbomlassza a Duna-menti Köztársaságot?

Ugyan már.

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.03.03. 07:07:23

Szvsz semmi különbség a "magyarok nyilai" és a jobbik között. És hát a "Ráadásul mindezt a magyarságukra hivatkozva teszik. Nem, a magyarok nem ilyenek!" kijelentésed sem fedi a tényeket. Sajnos a magyarok (nagy része) ilyen. Nézz körül az országban és rájössz: a célok különböznek, de egyébként...

Szabó bakter 2010.03.03. 08:04:07

Az biztos, hogy lett egy csomó önjelölt szakértő. Nekem is csak bűzlik itt valami...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.03.03. 08:13:55

De miért noname képviselő(ket)t akartak robbantani, azt is bénán (lábtörlő kiégés)??? Miért? Nem fér a fejembe.

Muad\\\'Dib 2010.03.03. 09:02:01

Néhány apróság:

1) Amikor a politikusaink egy része (a többit még nem kapták el) a börtönben ül, szimpla bűnözőként, meglehetősen fura egy MNY típusú szervezet (ráadásul elég szerencsétlen szervezet) erkölcsiségén pedálozni.

2) Abban is szerencséje van a "kedves" cikkírónak, hogy országunknak ilyen barátságos terrorszervezet jutott. Ugyanis, ha mondjuk Belfastban, vagy a baszkoknál írogatna ilyet az IRA katonai szárnyáról (esetleg a lojalisták radikális szárnyáról), vagy az ETA-ról (hogy baloldali szervezetet is említsek, mert ugye a cikkíró kedvesen náczifaszistázik mindent) igencsak nézelődhetne a háta mögé, mert ott valóban vannak olyan elemek, akik nem riadnak vissza a terrortól. De itt szerencsére meg meri tenni egy ilyen nímand, hogy hülyeségeket irkáljon. Csapdossa a seggét a földhöz, hogy nálunk a radikálisok is ilyen békések.

2010.03.04. 09:21:05

Hát Amálkának magyon elszállt az agya, a sok olvasatlan poszt után már kellett valami kis kamu téma.

Amál vigyázzá má vazze, mert jönnek a magyarok és lenyilazzák a buzikat!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.03.04. 12:36:53

Draskovics azonnal lebukott, hogy a nagy leleplezése csak bohóckodás volt. Igen, az a sztori számos sebből vérzik. De a „merényletek” megtörténtek, nem? Tényleg összeverték Csintalant, tényleg rálőttek Hiller házára stb. Azért ezt én semmiképpen sem nevezném ártalmatlannak. Sok eszement játssza azt, hogy ő Robin Hood és Che Guevara egyszerre, de amíg ez csak nagyotmondásból meg internetes fröcsögésből áll, csak simán undorító. Ezek az emberek viszont bűnözők.

Hadd ne örüljek, hogy ilyen lelkületű emberek garázdálkodnak már Magyarországon is. Bármelyik merénylet végződhetett volna tragikusan is. Csak a szerencsén múlott, hogy semmi nagyobb baj nem történt. Bár Csintalan, gondolom, kibírta volna verés nélkül is. De aki szerint ez semmiség, az cseréljen vele nyugodtan.

Nem kérek abból a szélsőjobbos összeesküvés-elméletből sem, hogy biztos a titkosszolgálat volt. Akkor miért nem rögtön Gyurcsányra lőttek rá? Mondjuk a szociális népszavazás előtt egy héttel. Sokkal valószínűbb, hogy „pár szerencsétlen proli” elérkezettnek látta az időt, hogy végre megváltsa a világot. Most elkapták őket, sajnos nem elég tiszta hogyan és főleg milyen bizonyítékok alapján. A titkosszolgálat vagy a rendőrség hibája az, hogy megint homályosak ezek a részletek. Ez meg ebben a rendőrellenes közhangulatban persze kitermeli a fantazmagóriákat. Benkő György feltűnésével nehezen kezdek bármit is. Nehezen hiszem el a történetét, nem értem, ha igazi, miért engedte az ügyészség a szereplését. Ehelyett lényegtelen és értelmetlen dolgokról folyik a beszéd. Ez pedig dühít.
süti beállítások módosítása