2010. február 01. 11:12 - Reckl_Amál

Tolvajtempó

Az Olasz Opera Barátai

Szegény hülye Hagyó Miklós! Úgy képzelte, hogy ha bűnözőkkel paktál le, azok majd elviszik a balhét, ha minden kötél szakad. A főtolvaj Antal Attila máris fölcserélte a fogda barátságtalan, vagy éppen túl barátságos atmoszféráját a jól megszokott saját kis rezidenciájára. Balogh Zsolt meg még szinte elő sem került, már be is mószerolta azt a balekot, aki őt és a többi enyveskezűt a BKV húsosfazekához engedte. A hála nem politikai kategória, állapították meg az okosok már jópár éve, most már tudjuk, nem is kriminalisztikai.

Hagyó, ez a rendkívül ellenszenves, nagyképű alak, aki teljhatalmúnak képzelte magát, most végre szembesül azzal, hogy valójában mennyit ér. Semennyit. A pártja sem áll ki mellette, helyesen teszik amúgy. Órák, talán percek kérdése, és oda a hely a budapesti listán.

Azt mondjuk nem egészen értem, miért csak most vált Hagyó elég szalonképtelenné ahhoz, hogy végre fölocsúdjanak az MSZP-ben, és úgy gondolják, a harmadik hely egy kissé nagylelkű egy olyan politikussal szemben, aki egy felmérés szerint többet ártott a pártnak, mint a 13. havi nyugdíj elvétele. Úgy látszik, a feddhetetlenség vélelme tényleg addig tart a szocialistáknál, amíg valakit láncon el nem vezetnek. Későn reagáltak, mint mindig.

Állítólag azért sikerül manapság a fél BKV-t előzetesbe küldeni, mert az MSZP-n belül Hagyónak nem kisebb ellenfele akad, mint maga Gyurcsány. Tény, hogy nem egy körhöz tartoznak, és ijesztő még elgondolni is, hogy a volt miniszterelnöknek még mindig ilyen hatalma van. Nem, nem a rendőrség felett, hanem a pártban. Hagyóval ugyanis nem történt semmi egyéb, csak a párt kiállt mögüle. Így mások védelme is megszűnt.

Elsőként Hagyó szeretőjét tartóztatták le. Azt hiszem egyébként, hogy Évácska tehet mindenről. Az ő kamu bkv-s foglalkoztatásától nem lehet tagadni, hogy Hagyó saját zsákmányának tekintette a tömegközlekedési céget. Tízmillió forintot fizettek ki valakinek, akit a cégnél nem is láttak soha, és aki történetesen Hagyó személyes munkatársa volt. Onnantól fogva nem lehetett arra hivatkozni, hogy a BKV rajta kívül áll, és neki alig van betekintése.
Az meg csak egy vicc, hogy Hagyó nem értette, miért kellene elgondolkodni az alternatív folytatáson sajtósa gyanúsítottá előlépése kapcsán.

Múlt héten aztán bűnöző haverokat is nyakoncsípték. Az eddig kínosan diszkrét és lojális Antal Attilánál szombaton tört meg a jég. A szemfüles és dörzsölt egykori igazgató jó időérzékkel segített önmagán. Már nem is vele foglalkoznak, pedig kérne.

Demszky Gábor pedig még rosszabbik önmagának is a paródiája lassan. Ahogy félrebillentett fejjel, mint valami nyugatos költő, bölcsen, belemondta a kamerába, ő már annak idején is szólt a Miklósnak, nem lesz ez így jó. Tudom, hogy Demszky csak a jóról tehet Budapesten, de sajnos már nyilatkozni sem tud.

Hagyó a hierarchiában alatta volt még alpolgármester korában. Ha Demszky mondott neki valamit, az nem feltétlenül kérés volt, vagy ha az, hát akkor is illett volna figyelni rá. Vagyis ha tényleg figyelmeztette Hagyót a "kézi vezérlés" veszélyeire, de Hagyó folytatta üzelmeit, az nem vall a várost keményen irányító, a dolgokat kezében tartó főpolgármesterre. De az is lehet, hogy Demszky egész egyszerűen hazudik.

Főzőcske - nem okosan

Szegény Mádi László! Az első perctől a Fidesz tagja volt, nem tört senki hatalmára, semmilyen botrányra nem emlékszem vele kapcsolatban. Unalmas, szürke pártkatona, aki ráadásul ért is valamihez.

Most egy szakmai összejövetelen elszólta magát, kivételesen nem a betanult szöveget mondta, hanem a saját véleményét, amely nézetem szerint megalapozottabb, mint valamelyik semmihez sem konyító szóvivő vagy elsőgenerációs politikus kampányökörsége. Mádi ugyanis azt mondta, amit minden józan embernek be kellene látnia: az ingatlanadó nem az ördögtől való. Csak éppen ésszel kell hozzáfogni, nem úgy, ahogy most történt.

De a Fidesz - valószínűleg egyébként jogosan - nem néz ki annyit a választókból, hogy megértsenek egy differenciált üzenetet. Mert persze a primitíven kommunikáló MSZP azonnal ráugrott volna erre a félmondatra. Ahelyett, hogy beismerték volna, hogy nem csupán a saját törvényüket tákolták össze kontár módon, de bizony hosszú időre ellehetetlenítették mindenféle vagyonadó lehetőségét is, ujjal mutogatnak a másikra. Annyira hülyék, hogy az már fáj! Úgy tűnhet most, hogy a Fidesz is nyúzza majd a népet. Ezek szerint a vagyonadó népnyúzás? Természetesen nem az, ha okosan csinálják.

Kár, hogy mindkét nagy párt a lényegről maradt le megint, és a kommunikációjában még véletlenül sem akar tiszta vizet önteni a pohárba. Mindent lehet, csak csinálják jól!

A Fidesz meg ismét bizonyította, hogy a demokrácia-felfogása enyhén szólva is sajátos.

17 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr301719098

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Visszalépteti Hagyót az MSZP 2010.02.01. 14:10:03

A párt ennek ellenére továbbra is hisz a politikus ártatlanságában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.01. 11:29:54

A Mádi-ügyről írt Török Gábor is, és azt hiszem, tökéletesen eltalálta, hogy miről lehet szó:
torokgaborelemez.blog.hu/2010/01/29/47_megint_elhibazza_a_fidesz

Sajnos a politikában mindig egy kicsit butábbnak kell látszani, mint amilyen az ember valójában. Legalábbis Magyarországon mindenképp, de talán másutt is így van ez.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.02.01. 13:03:40

Végül is tényleg, egy pártnak van egy elfogadott álláspontja, ugyan miért lenne baj, ha egy képviselőjelöltje ennek homlokegyenest az ellenkezőjét mondja a kampány során, amit aztán a sajtó felkap, és folyamatosan a párt lejáratására használ fel?

A demokrácia azt jelenti, hogy a nép választja meg a Parlamentet, nem pedig azt, hogy az országban mindenki azt csinál, amit épp akar, pl. a munkahelyén is, a főnöke által rábízott munka helyett inkább annak az ellenkezőjét végzi el.

endre69 2010.02.01. 13:04:27

Az egész bandát le kéne csukni, élükön Demszkyvel.

átlátó 2010.02.01. 13:27:45

Én csak azt mondom az első mondat elolvasása után, hogy aki bűnözőkkel paktál, az maga is bűnöző. Tovább nem is érdekel.

tölgyes 2010.02.01. 13:28:14

A hülyével egyetértek, a szegénnyel nem...Mert nem bűnözőkkel paktált le, hanem bűnözőket alkalmazott..Ráadásul ott van az a BKV által fizetett titkárnő is...Arra is mi szükség volt??? A két Hagyónak és Horvátnak a kabinetben 42 munkatársa volt!!!!!!!!!! 42 ingyenélő és semmirevaló...akik most Demszky kabinetjét erősítik... Ezeken felül még fizetett egy titkárnőt a BKV is!! Erre a világ összes pénze se elég!

Aszi 2010.02.01. 13:29:16

Fideszben egyszer valaki véletlenül értelmeset szólt. Rögtön leváltották. Mert a Zembereknek csak a Szíjjártó-féle sóder kell.

Exchange_student (törölt) 2010.02.01. 13:30:01

má megin ez a fityesz lett a végére leköpve pedig a cikk címe meg az eleje még a "jó" hagyó elvtársról szól.

Hajrá Societas!
Ez már a netes kampány része?
Szánalmasan gyenge...

Aldobói Feldob 2010.02.01. 13:36:30

"Ejnye, ejnye Hagyó fiunk, mi időben megmondtuk, hogy sokkal, de sokkal több pénzt lopj nekünk! Látod, látod, nem hallgattál ránk..."
(Forrás: MSZP és SZDSZ Elnökség)

gonosztojás (törölt) 2010.02.01. 13:40:02

@FrankoNéro:
Persze, de azért azt ne feledjük, hogy a fidesz lelkesen végigasszisztálta a simbilimbiket a fővárosi közgyűlésben és bizottságaiban.
A Vitézy gyerek és familiája megkapta az áhított zsíros helyeket a pártkassza feltöltéséhez,és addig nem volt baj amíg nem borult a bili.Akkor gyorsan megkezdték az előremenekülést.
Broáf...

Unbiased 2010.02.01. 13:40:59

A néhány nappal ezelőtt nyilatkozott Demszky tényleg egy bukott ember benyomását keltette. Mint aki tudja, hogy már készítik a zárkáját...

tölgyes 2010.02.01. 13:42:09

@Csöncsön: A Mádi ügy sokkal egyszerűbb. Ha valaki tagja és képviselőjelöltje lesz egy pártnak, annak tartania kell magát a párt belső rendjéhez. Nem kell ezeket a szabályokat minden áron betartani, ma már nem lövik agyon és nem akasztják fel mint Rajkot.. de ha valaki nem tartja őket be, akkor az kikerül a pártól...Különösen akkor, ha ilyen kiélezettek a viszonyok.

tölgyes 2010.02.01. 13:44:26

@Aszi: A párt nem önkéntes újító mozgalom... vagy Ön azt gondolja, hogy az. A képviselő-jelöltség meg különösen nem az.. Mádi Ön szerint "okosat" szólt Nyakó és az MSZP mégis lecsapott rá mint gyöngytyúk a friss takonyra...Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. Az MSZP-nek is.

tölgyes 2010.02.01. 13:46:09

@FrankoNéro: Persze, hogy a fideszt szidják. Az index és a cikk írója is tagja a "Dögöljön meg Orbán Viktor lehetőleg máma még.."mozgalomnak!

vizesnyolcas 2010.02.01. 13:48:06

@gonosztojás: Látom, bízol benne, hogy kevesen olvassák a fővárosi közgyűlés jegyzőkönyveit.

tölgyes 2010.02.01. 13:48:24

Aztán itt van a remek új MSZP-és ötlet a KOPORSÓ DÍJ!! HA MEGHALSZ FIZETÜNK.. (A 13.HAVIBÓL JUTOTT VOLNA KOPORSÓRA IS.. MEG ÉLETRE IS!!)...Ha az MSZP-nek esze volna elküldeni azt aki kitalálta, aki jóváhagyta és aki kimondta...

tölgyes 2010.02.01. 13:53:36

KEDVES RECK AMÁL!! OSTOBÁCSKÁNAK TETSZIK LENNI! azt a 18.000 milliárdot (ennyibe került a pekingi olimpia) amit Gyurcsány és Bajnai elkúrt, azt vissza kell fizetni.. Természetesen NEM GYURCSÁNY ÉS NEM BAJNAI FIZETI VISSZA, HANEM ÖN MEG ÉN!!Azt ne gondolja, hogy ennyi pénzt elő lehet varázsolni!!! A MAGYAR ÁLLAM KÜLSŐ ÁLLAMADÓSSÁGA A GDP 140%!!!!!HA FEL BÍRJA FOGNI ÉSSZEL!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.02.01. 14:20:50

@tölgyes: Na, ugorj az elgurult gyógyszered után, és vedd be! Jobb lesz, hidd el!

@FrankoNéro: Most elrontod a titkos tervemet! Hogy lesz így I love Mesterházy pólóm?!
süti beállítások módosítása