2009. október 28. 16:17 - Reckl_Amál

Fehérek között egy Veres

Na azért jó hírek is jönnek.

Szeretnék gratulálni Veres Jánosnak múlt heti, sikeres középfokú angol nyelvvizsgájához. A sok munkát igénylő papírral a zsebében már senkinek sem lehet semmi aggálya, méltó embert küldünk Brüsszelbe!

Nincs is nála alkalmasabb, tisztességesebb, elismertebb szakember, és most már könnyedén vagy éppen keményen - ha az kell - tud tárgyalni a többi európaival angolul. Jó neki. Jó nekünk.

Most, hogy a magyar nyelvtanítás - és tanulás feljutott a csúcsra, tényleg be is lehet zárni a kéttanyelvű gimnáziumokat.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr801481778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2009.10.29. 09:27:58

A legtöbb szakmában - a közgazdaságtanban is - a szakkönyvek egy része angolul van meg. Különösen a korszerű ismeretek, amiket még nem fordítottak le. Tehát a legfontosabb dolgok. Az interneten meg pláne minden angolul van. De azért Veres János bizonyára egy felkészült pénzügyminiszter volt. Az a jó a szocikban, hogy ők szakértői kormányzást folytattak, szemben az elborult agyú, fanatikus fidesznyikekkel.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.10.29. 11:13:03

Azért egy középfokú nyelvvizsga hirtelen megszerzésétől még nem biztos, hogy érteni fogja a szakszövegeket. A középfokú kb. arra jó, hogy onnan lehet igazán megtanulni egy nyelvet, akár a szakmai részét. Önmagában nem sok, pláne, hogy most már minden sarkon lehet nyelvvizsgát tenni.

Amúgy meg Szilvásy három nyelven tudott felsőfokon (orosz, angol, német), és valahogy ez nem nyugtatott meg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.29. 11:49:36

@Reckl_Amál:

Ööö... szerintem Anselmo megjegyzése (vagyis utolsó mondata) iróniát tartalmazott. :-)

Anselmo 2009.10.29. 12:25:17

Volt benne némi irónia... az MSZP nagyon nem a kedvenc pártom, lehet hogy ez nem jött le :)

tritonus 2009.11.20. 18:46:46

És én kikérem magamnak... Hogy lehet EZ Veres????

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.11.21. 15:48:14

@tritonus:

A Vörös stílszerűbb lenne. A Csíkos meg igazságosabb.

Amúgy végül szerencsére nem ez a vállalhatatlan figura lett a biztos, hanem Andor László. Vele kapcsolatban meg a Fidesz csinált jókora hülyét magából. A Répa Robi által kitalált "kommunista bankár" kifejezést a későbbiekben klasszikus oximoroként fogják az iskolában tanítani.
süti beállítások módosítása