2009. október 19. 15:25 - Reckl_Amál

Gaskó megbukott

Gaskó menetrend szerinti, vacak sztrájkja mindössze 9 óra után befejeződött. Nem vagyok érintett, de továbbra is rendkívül feldühít ennek az önjelölt dózsagyörgynek a bajkeverő ténykedése.

Csak kárt okozott, mindenkinek, az egész országnak. Hiszen azok a vasutasok, akiket be tudott hülyíteni, semmivel sem jártak jobban. Elmaradt a rekordösszegű béremelés, és a MÁV Cargo eladásából levezetett, abszurd "részesedést" sem kapták meg. Ellenben a vasút alkalmatlan vezetése legalábbis semleges szereplővé vált, akiknek az ember mérgében szinte még drukkol is, ha Gaskóékat látja a másik oldalon.

A mostani sztrájk követeléseiben végre értelmesebb célokat fogalmaztak meg, és az, hogy alig vett benne valaki részt, jól mutatja, hogy mennyit árt elvileg saját embereinek egy ilyen Gaskó féle, politikai pozíciókról álmodozó élősködő. Mert a szakszervezetnek az a feladata, hogy a leépítések ellen tiltakozzék (jó, a béremelés is klasszikus követelés, csak éppen az észszerűség határai között). De mivel Gaskó komolytalanná tette a VDSZSZ-t, (talán politikai rendelésre, bár szerintem inkább önszorgalomból, Viktorék néma jóváhagyása mellett) ma már a tagjai se nagyon hisznek benne. Ezért érdeklődés híján ma csak 9 órán át tudták megzavarni az utasok életét.

A MÁV dolgozója valószínűleg fölmérte a helyzetet. Most nem valami mesebeli extrawurstról van szó, hanem a megélhetésről. Vagy nem igaz, hogy a vonalbezárások tömeges leépítéssel járnak majd együtt. (Nincs ez még bejelentve, de elképzelhető.) Akkor minek sztrájkolni? Ha meg igaz, akkor magyar ember jobban teszi, ha fülét-farkát behúzza, és nem ugrál. Hátha akkor megússza. Van persze sztrájktörvény, amely tiltja a sztrájkolók kirúgását, de pont a VDSZSZ gyakorlata bizonyítja, az csak egy szabály, nem kell túl komolyan venni, Magyarországon ez evidencia sajnos. (Elégséges szolgáltatás pl.)

Nemcsak a mai sikertelen, értelmetlen zavarkeltésbe bukik bele ez a kellemetlen hólyag. Sikernek fogja kommunikálni úgyis a mait. Hanem a föntieket, bár ez nemcsak az ő sara, ő tett a legtöbbet érte. A szakszervezetiség nevetséges színjáték ma. Akik nem a feneketlennek látszó állami szférában dolgoznak, nem ismerik, nem engedhetik meg maguknak. A többiek meg két csoportra oszthatók: vagy nincs jelentősége a sztrájkjuknak (Belereng-e a föld, ha elmarad egy matematikaóra?), vagy erkölcsileg megkérdőjelezhető (pl. eü-ben). A tűzoltók is tüntettek, de csak azok, akiknek épp szabadnapjuk van, mert a többiek kötelességtudatból nem hagyták el a parancsnokságokat.

Gaskó, akit ma már a saját emberei sem vesznek komolyan, nem csak a mávosokat árulta el ostoba szerepléseivel, hanem általában a sztrájkot, mint munkavállalói eszközt, tette lehetetlenné. Szegény sztrájk gyermekágyi lázban ment el Magyarországon, mert, ugye, az előző rendszerben nem létezett (hiszen minden a munkásért volt, gaz tőkések híján meg minek sztrájkolni, ugyebár), most meg eleve elvették a sanszot is, hogy kialakuljon ennek - mindkét oldalon - a kultúrája. Jelenleg a magyar munkavállaló védtelennek érzi magát, Gaskó "eredménye" ebben csak annyi, hogy már nem csak a multiknál, a magánszférában, hanem az állami tulajdonú cégeknél is.

Bajnaiék meg dörzsölhetik a tenyerüket. A mai sztrájk már nem érte felkészületlenül az embereket, akik buszra szálltak. Kényelmetlennek kényelmetlen volt biztos, de én nem hallottam nagy fennakadásokról. Vagyis a mai, vonalbezárások elleni sztrájk bizonyította, hogy vonat nélkül is működik az ország, csak szervezés kérdése. Hadd gratuláljak, ez ám az érdekérvényesítés!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr731460748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérges gomba 2009.10.19. 22:29:48

@Csöncsön:
nem lehetne inkább levenni? az embernek forogni támad a gyomra ha meglátja, nekem meg összetekerednek a gombafonalaim ha meglátom ezt a "szép" embert(?)

azallamenvagyok 2009.10.20. 09:46:27

út a minisztériumi szék felé...
süti beállítások módosítása