2009. október 11. 13:11 - Reckl_Amál

Vegyes: 2009. 10. 11.

Nem is tudom, hogy csupán az a tény, hogy éppen lovat sütök, és azért arra figyelni kell, vagy pedig az, hogy a következők nem érnek teljes posztot, de most egy kis egyveleg következik.

Nincs nekeme semmi bajom Obamával, sőt mondhatni kifejezetten következetes politikus létére. De máris Nobel-díjat érdemelne? Nem tudom.
Szerintem hivatalban lévő politikusnak Béke Nobel-díjat adni sajátos, nehezen magyarázható döntés.
Oké, oké, az elődjéhez képest persze óriási előrelépés, de mondjuk még Csintalan Sándor is az lenne. De akkor is.
Lehet, hogy a szívem mélyén szunnyadó, szigorúan elnyomott rasszista felhorkanása csupán, de attól tartok Obama mindenek előtt bőrszínéért kapta a díjat. Az európai liberális gondolkodású értelmiség elájult a gyönyörűségtől, amikor eljött a történelmi pillanat: az USA megválasztotta első színesbőrű elnökét. Ennek jelentősége persze fontos, de sokkal fontosabb, hogy Obama miket vállalt, és ebből miket teljesít. Ezért lett volna érdemes várni pár évet, mert ez így még magát Obamát is meglepte.

Éberségi díjat viszont én érdemelnék. Amit rögvest meg is osztanék Fáy Miklóssal, hiszen a hétvégi nagy tévés téma nélküle nem az RTL felé irányult volna. (Vö. Kit érdekel a Csillag születik?) Mert eredeti terveim szerint a jövő heti maffiózó-fordulót cikiztem volna. A TV2 ugyanis - ahogy ezt egy olvasó meg is jegyezte - hétfőtől valódi bűnözők kevergetik majd a levest. Fogalmam sincs, ki az a szőke misz csaj meg Pápai Joci, és Zalatnayt sem tartom nagy halnak. De azért ahhoz kell vér a pucába, hogy két igazán nehézfiút, Stadler József és magát Don Tasnádi Péter sütögesse a rablóhúst a kamerák előtt. Le akartam írni, hogy ezeket én ugyanebben a műsorsávban, csak az egyesen, a Kékfényben szeretném látni, ha már szerepeltetni kell a társadalom selejtjét mindenáron. De ilyet természetesen mégsem írhatok.
Mert még úgy járok, mint Tóth Vera, aki a Facebookon nyilvánította ki nemtetszését. (Tegyük hozzá, a Facebook magánközlés.) A bűnöző úriemberek és hölgyek ezen mélységesen fölháborodtak, és fejenként ötmillióra perelték az énekesnőt. No comment.

Lengyel Zoltán, akit eddig rendőr-megtámadós, alsógatyás hisztériájáról, publikált, meztelen fotóiról és mdf-essé változásáról ismertünk újabb dolgot követett el, amely nem éppen épelméjűségre utal. Öngyilkossságot kísérelt meg. Hírt az érintett megerősítette, bár semmire sem emlékezik. Tragikus dolog ez, nem is akarnék vele viccelni semmiképp ezért csak komolyan megállapítom: azon a részeg, budapesti éjszakán minden összeomlott.
Mert addig a kutya sem tudta, hogy van egy Lengyel Zoltán nevű képvisleő, aki polgármester is volt akkor még. Próbálkozott azzal, hogy nem ő inzultálta a rendőröket, hanem ők őt, de úgy látszik, annyira egyértelmű volt a helyzet, hogy az ilyenre mindig szíves-örömest ugró Fidesz eztán Lengyelt rúgta ki. Innen Lengyel elindult a lejtőn, polgármesterségét is elvesztette, kiköltözése előtt bosszúból letarolta a szolgálati lakása kertjét.
Aztán az MDF frakció levelező tagja lett. A frakciót pár percig még nem kellett emiatt a lélegeztető gépről levenni, de végül mégis. Viszont egy ország nézte undorral a jellemtelen alak feltűnését.
Most bevette a nyugtatókat, mert egyedül áll az államapparátussal szemben... De még ez sem sikerült.

Abszurdisztán! - kiáltotta Kósa Lajos. Bár ne tette volna! Annyira olcsó, annyira elhasznált , annyira közhelyes. Amúgy Kósát kedvelem, egész mást gondolnék a Fideszről, ha a debreceni polgármesternek nagyobb szerepe lenne, esetleg főszerepe. De ez a viktoriánus jópofáskodás nem méltó hozzá. Különösen nem méltó az általa összehívott tüntetéshez. Mert ez végre egy valódi tüntetés volt. Nem valami tíz ember által összetrombitált alkotmányozó nemzetgyűlés - a többi tízmmillió számára (mint 2006-ban). Ez végre egy valós és megváltoztatható problémáról szólt, az önkormányzati működés finanszírozásáról. De sajnos, úgy látszik, mégsem ebben a szellemben zajlott a dolog. Ami ráaádásul még azért sem hatásos, mert ez a kifejezés, Magyarország ilyetén kifigurázása (tisztán hazaszeretetből) itt a neten, meg értelmiségi körökben bevett fordulat, de ahogy látom, nem része az általános köznyelvnek. Az Index kiemeli, az olvasói nyilván értik, ismerik, de a Fidesz törzsszavazói, a vidéki alacsonyan képzettek viszont nem. Viktor bizony jobban tudja ezt. Még szerencse, hogy nagyvonalúan vállalta a miniszterelnöki jelölést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr881442366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása