2009. szeptember 04. 16:58 - Reckl_Amál

A helyzet változatlan

Már a tavalyi melegfelvonulás után írtam, hogy minden résztvevő kordonon innen, és kordonon túl hülye volt. Sajnálattal látom, hogy semmi sem változott.

A melegfelvonulás a világ normálisabb tájain nem más, mint egy ok az utcai bulizásra. Nálunk pár fontoskodó, a melegséget kisajátító alak fogvicsorgató provokációja.

De megtalálja a zsák a foltját. Homofóbok nyilván nyugaton is vannak, de csak Magyarországon örülnek a Meleg Méltóság Napjának ők jobban, mint maguk a melegek. Mert a magyar homofób nem ez ellen a felvonulás ellen tiltakozik, ez a gyerekvédős meg közlekedést akadályozós szöveg csak a felszín. A melegfelvonulás remek alkalom azok számára, akik magát a homoszexualitást akarják betiltani.

Mert aki félti a gyerekét, az ne engedje, hogy lássa az ilyesmit. Ez olyan dolog, mint a tévé. A szülő felelőssége lenne. De az is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy manapság a szülő semmiért sem felelős, amit a gyereke tesz, vagy ami a gyerekével történik. Mindig csak mások.

Másrészt a közlekedés akadályozása miatt nem biztos, hogy azoknak kellene hangoskodniuk, akik egyébként imádnak tüntetgetni. Arról nem is beszélve, hogy a maroknyi felvonuló meleg azért bandukol majd végig a hermetikusan lezárt Andrássy úton (Micsoda buli lesz!), mert tavaly a homofób csürhe rájuk akart támadni.

Nagy szegénységi bizonyítvány ez Magyarországnak, de sajnos igaz: 2009-ben nem elég érett a társadalom egy ilyen rendezvényre. Egyszerűen képtelenek vagyunk lecsitítani az őrjöngő kisebbséget, és ennek az a fő oka, hogy bizony túlságosan sokan nem értik ezt az egészet. Majdnem mindenki azt vallja, "csinálják, de csak otthon, a négy fal között". Ami nem jelent mást, minthogy aki buzi, az lehetőleg tűnjön el. Az a legjobb ebben, hogy aki ilyet mond, az még állati toleránsnak is képzeli magát közben. Pedig ő is homofób, csak éppen a képmutató fajtából.

Ezért inadekvát teljesen ez a hozzáállás, amelyet a magyar melegszervezetek képviselnek. Az utóbbi években, amióta a széljobb szárnyra kapott, megváltoztak a viszonyok. Ezekhez kellene alkalmazkodni. Sajnos sok minden elölről kell majd kezdeni, ha egyszer végre megnyugszik ez az ország, nemcsak a melegügyet. De azt is. Nincs értelme ennek a felvonulásnak, ha az emberekben utálatot, sőt undort vált ki. Ha csak olyan védelem mellett mehet végig pár ember Budapest egyik utcáján a szivárványszín zászló alatt, mint egy államelnök. Ez csak egy csakazértis kínlódás, aminek semmi értelme. Hol van itt az öröm? Hol van itt a szabadság? Hol van itt a méltóság?

A rendőrök is fokozták a hangulatot egy kicsit hozzájuk méltó bumfordi kommunikációjukkal. Ugye azt kérik a szervezőktől, hogy tartózkodjanak a közízlést zavaró viselkedéstől. Amire egyrészt hevesen bólogatnak egyik oldalon, és vérben forgó szemekkel tiltakoznak másik oldalon. Mert a közízlés nem jogi fogalom. Hát, kedves, homo barátaim, ha csak ennyire futja, akkor inkább ne nyilvánuljatok meg! Azt meg nem egészen értem, hogy ki kérte az általában hülyeségekkel feltűnő Helsinki Bizottságot, hogy beleszóljon a dolgokba. (Tényleg, kik ezek?)

A rendőrség - szintén nem túl okos nyilatkozatában - azt akarta mondani, hogy lehetőleg ne feszítsék túl a húrt. Például elég sok kárt okozott, és örökös hivatkozási alapot szolgáltatott az az egyébként tényleg gusztustalan gesztus, amikor az a papnak öltözött idióta feszülettel meg Bibliával a kezében vonaglott. A rendőrség nyilvánvalóan az ilyenektől való tartózkodást kérte. (És ez is fontos, a hatóság nem megtiltotta, csak javasolta.) Nem a tényleg méltóságteljes sétától, hanem a tényleg nem az utcára való szexuális magamutogatástól. (Aminek heterók között sincs helye a közterületen.)

Nagyon sajnálatos dolognak tartom, hogy a magyar emberek mindig csak ilyen kirívó, irritáló példákat láthatnak, amikor melegekről van szó. Hogy néhány önjelölt szószóló csak erősíti, mélyíti a másságokat, pedig az lenne mindenki érdeke, ha azt mutatnák be végre-végre, hogy a melegség nem általános romlottság, hanem egy bizonyos szempontból fakadó másság.

De addig is, amíg erre sor kerül, gondolom, sok érintett szívét melengeti meg például az a dokumentumfilm, amelyet múlt héten az Echo tv mutatott be. A magát orvosnak nevező egyén arról elmélkedik benne, hogy a homoszexualitás gyógyítható. Aztán a Hangos többség c. jobber talk showban Huth Gergely a műsor felét szánta a témának. Azon lamentált a Hír tv-nek sem kellő műsorvezető, hogy a szegény német pszichiátert azóta eltiltották a szakmájától, ezzel sok szerencsétlen buzit megfosztva a gyógyulástól.

De semmi gond, én is hallottam valakiről, aki meg a hülyeséget gyógyítja, úgyhogy Huth Gergelyék számára legalább nem teljesen kilátástalan a helyzet.

-

Zolinak pedig ismét egy csillagos ötös, teljesen igaza van, mint (majdnem) mindig.

http://zolivagyok.blog.hu/2009/09/05/kedves_buzik

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr191360271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thinker_ 2009.09.04. 19:29:28

inkább azon kellene elgondolkodni, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen rendezvénynek?
miért kell kivinni az utcára azt, ami a hálószobába való?
***** le, hogy ő meleg. nem érdekel. nem foglalkozom vele, illetve nem foglalkoznék vele, ha sok magamutogató majom nem parádézna. de ezek büszkék rá. ezeknek tetszik, hogy sok konzervatív beállítottságú ember ki van rajta akadva.
nagyon szomorúnak tartom, hogy a liberális értelmiség, és sok fiatal szerint ez a vonulgatás teljesen normális.
szégyen ahová sülyedünk....

TrollH 2009.09.05. 08:43:20

Nem tudom, miért írod azt, hogy azok példáloznak a közlekedésszabályozással, akik amúgy is tüntetgetnek. Ilyen keretek között, hol, mikor, hányszor? Egyszer se! Arról nm is beszélve, hogy ahhoz mikor járt ekkora állami segítség....

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.09.05. 12:13:46

@thinker_:
Vagyis te a képmutató homofóbok egyike vagy. Sajnos a magyar melegfelvonulás tényleg kontraproduktív, tébnyleg főleg hülyék mennek ki. Először az ilyen közvélekedést kellene megváltoztatni, amit te is szajkózol. A büszkeség egyébként nem annak szól normális országokban, hogy valaki meleg, hanem hogy ezt nem szégyelli. Mert nem szégyen másnak lenni. De ahogy a jobboldalon, ott is a szélsőségesek a leghangosabbak.

@TrollH:
Ezek a keretek nem a melegek miatt kellenek, hanem a homofób csürhe miatt, aki feljogosítva érzi magát, hogy fiziakilag bántalmazhat más embereket. A melegek tizen éve járnak felvonulni, de 2007 óta rájuk is támadnak, ezért kapnak védelmet. A randalírozásra is hajlamos emberek tüntetésére nem akar senki sem támadni, a kordon velük szemben minket, hallgatag, békés többség véd.

thinker_ 2009.09.05. 13:30:35

már bocsáss meg, amál, de neked nagyon fura az álláspontod.
aki ellenzi a felvonulást az homofób?
aki úgy gondolja, hogy az ember szexualitása nem az utcára való (legyen az homo vagy hetero) az nem normális?

tudod mit, igazából nem érdekel. ha a te és az elvbarátaid képmutató homofóbnak tartanak, ám legyen. ettől nekem nem lesz rosszabb.
bízom abban, hogy a fejlődésünk egy jobb irányba fordul, de ilyenkor sajnos elkezdek benne kételkedni.

amúgy nekem a lila vázák tetszenek, sárga pöttyökkel és ezért kiutáltak a munkahelyemen. mehet tüntetni, a "lila váza büszkeség" felvonulásra?

thinker_ 2009.09.05. 13:31:51

még valami:

"Először az ilyen közvélekedést kellene megváltoztatni, amit te is szajkózol"

Nem, kedves Amál, ezt nem kell megváltoztatni. Ez a normális! Csak már annyira elvadult a gondolkodásotok, hogy nem látjátok.

azallamenvagyok 2009.09.06. 07:55:21

Amál, minden szavaddal egyetértek:)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.09.06. 09:13:06

Az a véleményem,hogy inkább ki kellene bérelni egy sportcsarnokot és ott vonulhatnak kedvükre,mert ami most megy,azzal csak szítják a hangulatot ellenünk..Vagy vonuljanak a dunaparton,stb..Huthról és műsoráról meg már megírtam a magamét,amikor még a rémhír tévében riogatta a nagyérdeműt..

McH 2009.09.10. 00:44:44

Vannak meleg ismerőseim és ők is felesleges pozőrködésnek tartják az egészet, most akkor ők is homofóbok? Erre varrj gombot.

Mr_miszter 2009.09.10. 15:27:29

A szexualitás nem az utcára való!

A nők hordjanak bokáig érő szoknyát, lehetőleg több réteg alsószoknyával! Így, ha magasszárú cipőt vesznek fel, akkor a bokájuk sem látszik és a fenekük körvonala is rejtve mard az alsószoknyák miatt.

A szexualitás nem az utcára való!

Kiváló lenne, ha mindenki állig gombolt felsőruházatban járna!

A szexualitás nem az utcára való!

Meleg büszkeség? Menjenek haza a négy fal közé hülye buzik! Másság? Mi konzervatívok igazmagyarok tudjuk mi a helyes! Aki másképpen gondolkodik, mint mi az nem a valóságban él! Aki másképpen gondolkodik, mint én, az hülye, deviáns állat.
Hát nem értitek? A másság nem az utcára való!

Mr_miszter 2009.09.10. 15:28:23

Viszont az irónia jól működik egy blogon...
:-)

arrogans 2009.09.27. 20:12:06

Az ember már csak olyan,hogy örül ha viszontlátja a gondolatait másnál . .Bennem is pont az sejlett fel,hogy ha én meleg lennék,vajon mennyire lennék büszke vagy szabad ha a felvonulók számát kis hijján meghaladó számú rohamrendőrök által védve nyilváníthatnám ki a véleményem. Kétlem hogy a melegek ideológiaiag nem orránál fogva vezethető része ezt a vonulósdit nem tartja ma ,Magyarországon hülyeségnek..
süti beállítások módosítása