2009. július 28. 14:35 - Reckl_Amál

Egy brancs

Már várom a napot, amikor a magyar nyelvésztársadalom vállára emeli Draskovics Tibort mint a nyelv legfőbb színesítőjét. Legutóbbi akciójával ugyanis a sötét jelző több jelentéstartalmának is megfelel.

A sztori ismerős, Draskovics a magyar terrorizmus ellen folytatott harcának fordulópontjaként bemutat egy felvételt, amelyről azt állítja, köze van a Magyarok Nyilai nevű szervezethez. A sajtótájékoztatót tart, ahol ki is oszt DVD-ket, amelyeken egy rét közepén látványos robbanás látszik. A rendészeti miniszter szerint ez fontos bizonyíték.

Aztán szép lassan kiderül az igazság: a felvétel egy évekkel ezelőtti ügy bizonyítéka. Az egyébként elég heves detonáció néhány akkori nagykamasz próbálkozása volt, akiket el is ítéltek a felvétel alapján. Az ügynek volt egy kis médiavisszhangja is, kb. annyi, hogy Ili néni a gangon az internetet ostorozhatta, mert, képzelje, Magdikám, ott még a bomba receptje is le van írva.

És most Draskovics - a szabadsága előtt last minute - előáll ezzel a kis házi videóval, hogy ezek terroristák.

Bevallom, nem egészen értem, hogy ez most mire volt jó.

Jelenleg - horribile dictu - a kormány helyzete stabil. Már a Fidesz sem beszél előrehozott választásokról, az illegitim fantomok, a Kóka-fiúk majd megszavazzák a költségvetést, és ez pont elég a következő választásig.
Nincs szükség a terror-ellenesek összetrombitálására. Egyrészt az emberek már meglehetősen unják a dolgot, másrészt - ahogy ezt reggel Tarján Péter biztonsági szakértő is elmondta - csak a vezető politikusoknak van félnivalójuk. A terroristák csak őket fenyegetik, a lakosságot nem.

Tematizálás volna az ubiszezonban? Megintcsak értelmetlen. Egyrészt, mert a rendszerváltás óta nem volt olyan, hogy uborkaszezon, másrészt mert ez azért egy absztrakció, nem olyan, amire rákapnak az emberek. Ha ma megkérdeznek valakit, mi a nagyobb baj Magyarországon: a terrorizmus vagy a munkanélküliség, akkor talán nem is érti a kérdést. Ma Magyarországon nem lehet a terrorizmust tapasztalni. A "klasszikus" bűnözés elburjánzásától és eldurvulásától sokkal többen tartanak. Ha már pont a rendészeti miniszter szólal meg, akkor elvárnánk, hogy releváns problémákkal foglalkozzék. Pláne, hogy az MSZP kissé későn eszmélve, de most mindenütt arról beszél, hogy őszre kitalálják a non plus ultra megoldást a bűnözés ellen.

A sötétség egyik fele ez. Nem értjük, miért kellett ekkora feneket kerekíteni valaminek, aminek szinte semmi értelme vagy jelentősége sincs. A Fidesz egyenesen bizonyítékhamisítással vádolja Draskovicsot, és Bajnaitól követelik leváltását. A háttérben valami újabb titkosszolgálati kavarás sejthető. A kormány épp most próbál kimászni a csúfosan elvesztett Laborcz - UD ZRt. ügyből, erre újabb gyanús dologba ártják magukat.

A sötétség másik fele a gyatra megvalósítás. Kicsit úgy járt Draskovics, mint Fábry egyik hőse, akinek rossz szokása volt a kávéházba belépéskor egy nagy dobbantás közben szellenteni. Egyszer viszont rosszul ütemezte a dolgokat, megvolt a dobbantás, minden szem a fickóra szegeződött, és csak akkor jött a purcantás...

Már többen ráismertek a helyszínre, az esetre, a rendőrség is szabadkozik, a felvétel nem bizonyíték, az csak afféle politikusi szófordulat volt. Kommunikációs baki történt, na. Majd kirúgnak pár osztályvezetőhelyettest, és folytatódhat az egyébként oly magas színvonalú munka.

A baj csak az, hogy valakik tényleg robbantottak. Hogy milyen szándékkal, az nem ismert. Tudjuk be az élénk fantáziának és az ifjúkor tabudöntögetéseinek! (Hiszen kárt nem okoztak vele.) De ha ez történetesen valamiféle teszt volt egy valóságos merénylet előtt, akkor sem terrorizmus. Őrültek és bűnözők voltak, vannak és lesznek. Ettől még nem helyes az ilyen cselekedet, de ennyire azért nem kell tőlük rettegni. Amatőr bohócok ezek, az élükön egy nevetséges, senkiházi alakkal. (Igaz, ha én is akkora pejnahajder lennék, mint Draskovics, én sem venném félvállról.)

Ez van gyerekek! Ebben az országban operett-miniszterek utasítják az operett-rendőrséget, akik operett-terroristákat üldöznek. Nem is tudom, mit csinálnának egymás nélkül. Jól mondja a tanúban a börtönőr: "Egy brancs maguk, ne is tagadják!"

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr531273674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.28. 14:50:48

Nem értem,miért kell beállni azoknak a táborába,akik el akarják kenni a náci terroristák ügyét..A harmincas években ugyanez ment Németországban..A bagatellizálás,elkenés,ugyanmározás'.
.Tudjuk,hogy mi lett az eredménye..

KZsoci 2009.07.28. 15:04:00

ruszkibaka, te ostoba, semmi közöd nincs a való világhoz.

bár sok hasonlóság van a weimari köztársasághoz, szerencsére egészen más a mostani helyzet.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.28. 16:21:45

@KZsoci: Ne sérteggessél te engem hallod?Ostoba az,aki beleszült ebbe a népnyomorító demokráciába...Látszik,hogy a történelmet nem tanult,vagy hamis tankönyvekből tanult 21-századi fiataloknak semmi veszélyérzete..Sajnállak nagyon..Meg a következő nemzedéket is,ha lesz olyan egyáltalán..

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.28. 16:40:53

OFF
Amál:
Madarat tolláról................
ON

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.28. 16:46:37

Örülök, hogy ismét tudsz írni!

Őszintén szólva nem valami megnyugtató ez az évek óta tartó gyanús játszadozás és trükközés a titkosszolgálatokkal, melyet a Draskovics-Szilvássy páros űz. Nem tudjuk, mi ennek az értelme, illetve, hogy ki lát benne értelmet. Valaki bizonyára. Ennél okosabbat sajnos én sem tudok mondani. :-(

KZsoci 2009.07.28. 17:32:58

Csöncsön: sajnos még nem oldódott meg a probléma, úgyhogy mostanában én segítek Amálkának, hogy fel tudja rakni a dolgait. Reméljük, majd megjavul a rendszer, bár a jószándékú segítők sajnos nem látják be, hogy egyes munkahelyeken _nem lehet_ telepíteni semmit.

White Pride 2009.07.28. 18:39:14

@RUSZKIBAKA: Te mit csinálsz már megint? Ebből disznóvágás lesz...

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.29. 08:03:45

@RUSZKIBAKA: Én magam nem értek egyet az előttem felszólaló hangnemével, de a tartalmával nagyjából igen. Ne dőlj be annak a propagandának, hogy itthon terrorizmus veszélye fenyeget: egyetlen konkrét példát sem lehet hozni rá! Ja, a magyarok nyalai? Kik is ők? Léteznek egyáltalán?

Gondolj csak bele, hogy az elmúlt hónapokban, években kinek állt érdekében az, hogy időről-időre legyen valami cigányügy, vagy felgyújtsák valamelyik politikus kapuját(!)! (Annyi kellemetlenséget azért nem akartak szerezni, hogy a házát/lakását gyújtják fel, ezért maradtak a kapuk, ajtók, meg az épülőben lévő, gondolom tisztességesen bebiztosított ház...)

Nem azt mondom, hogy biztosan a kormány utasítására tették mindezeket, a molotov-koktéloktól kezdve a család kiirításáig, de hogy a kormánynak kedveztek vele, az biztos.

És még valami. Mielőtt másokat arra intesz, tanuljanak a történelemből, gondolkodj el rajta, hogy biztosan Te látod-e jól a dolgokat! Kapcsold be a jobb oldali lámpát is, és kiderül, hogy a dolgoknak van másik oldala is.

S végül: Draskovics az egyik legjellemzőbb alakja az elmúlt éveknek. Mind a hozzá nem értésével, mind az arcátlanságával, s azzal is, hogy nem képes venni a kalapját és szépen eloldalogni.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.29. 12:35:50

Jobban járna mindenki, ha a nem létező terroristák helyett végre a létező cigányok elleni támadások tetteseit keresnék intenzívebben. Ott ugyanis valódi emberek haltak meg, és valódi tettesek követték el a gyilkosságot.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.29. 13:52:21

@Prinzessin Erbsen: egyetértek, csak az 'elleni'-t kicserélném arra, hogy 'által elkövetett'.

McH 2009.07.30. 00:05:35

"A miniszter bemutatott egy videót, amelyen szerinte az látható, ahogy a "Magyarok Nyilai" "próbarobbantást" hajtanak végre. A robbanás helyszíne azonban kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantáséra, ahol - a rendőrség akkori közlése szerint - "átlagon felüli kémiai tudással rendelkező, kísérletező kedvű fiatalok robbantottak" - tudatta Balsai István."
dunatv.hu

Ez elég valószínű egyébként. Ha a szerencsétleneket meg lecsukták, akkor az elég nagy hiba volt... Rögtön mehettek volna egyetemre is, ha meg tudták csinálni a robbanóanyagot anélkül, hogy saját maguk fölrobbantak volna, akkor valóban ügyesek és nem hülyék. Elég nagy fegyelem kell egy ilyenhez.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.08.02. 11:25:34

@McH:
Én a hackerekről gondolom ugyanezt. Bár nagyon szeretem a mentegetést és a relativizálást, de az intelliens bűnözőnek könnyebb megbocsájtani, mint a sima barbároknak. A robbantó viszont nem csupán anyagi kárt okoz, hanem bizony meg is sérülhet valaki, ha rosszul sülnek el a dolgok.

Azóta viszont már tudjuk, a NNI a felelős, Draskovics kicsit sem. De azzal, hogy Lamperth Mónika melléállt, gyakorlatilag megtudtuk, mivel tartja sakkban ez a tehetségtelen és tisztességtelen alak a pártját?: a Kulcsár Attila üggyel. Lamperth férje abban van nyakig.
süti beállítások módosítása