2009. július 10. 15:15 - Reckl_Amál

Hős születik

Erre a mártírra aztán büszke lehet az egész Jobbik és az elvileg már nem létező gárda is!

http://webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=399049

Alig kell ehhez valamilyen kommentárt fűzni. A láthatóan földbuta alak beszélni is alig tud, de legalább idomítható. Szépen visszamondja azokat a dolgokat, amelyeket megtanítottak neki, kár, hogy látszik, még a saját szavait sem érti.

Egy igaz magyar! Ránézésre maximum 30 éves, de már rokkantnyugdíjas. Égbekiáltó ostobaságán kívül azonban nem teljesen érthető, miért százalékolták le. Azért a csökkent képességekből arra futja ennek a félkegyelműnek, hogy minden ilyen balhén az első sorban ott álljon. Persze ő nem azért megy oda sosem, hanem a "szólásvélemény" miatt. Na persze!

Vicces, hogy az ügyvédje, akit a Nemzeti Jogászok "rendeltek ki" mellé, szintén undorodik tőle. Ahogy mondja, ő csak azért kérte az azóta elítélt elmeszakértői vizsgálatát, mert időt akart nyerni, elvégre a tárgyalás előtti este 10-kor tudta meg, neki kell védenie ezt a vértanút.

Azt már megszoktuk, hogy a nagy rendpárti hazafiak nem vállalják tetteik következményeit. Egyik sem állt még ki, hogy a videón tényleg ő látszik, tényleg megtette, és ha ez a törvény, akkor aláveti magát, maximum nem ért egyet vele. Látszik a képeken, hogy ez a szerencsétlen azért közelít fél lábon a rendőr felé, hogy megrúgja. Hogy huligán létére olyan kétbalkezes, hogy elesett, és a rúgás épp csak súrolta a rendőr lábát, nem menti föl. Videó van róla, egyértelmű, látszik, de mégis tagadja. Az ügyvéd meg csak arról tud hebegni, hogy a láb a civil mögött vagy előtt volt, mintha ennek bármi jelentősége is lenne.

Ha félreteszem a kárörömömet, akkor lássuk meg egy pillanatra az áldozatot ebben az idiótában. (Azért sajnálni nem kell!) Szellemileg igencsak visszamaradott, hajléktalan rokkantnyugdíjas 30, max. 40 évesen. Nem hiszem, hogy ragadnának rá a nők, talán még haverjai sincsenek. Az ilyen embernek megváltás, amikor rátalál egy ilyen gárdaféle szervezetre. Mert első sorba, ágyútölteléknek vagy túsznak jó ő is. És ígérnek neki barátságot meg hősiességet, közben ez a szerencsétlen gyakorlatilag egyedül viszi el a balhét.

Az ítélet miatt nem sajnálom, de egyébként elég szánalmas. A Gárdát irányító alakok meg minden egyes ilyen esettel csak azt bizonyítják, hogy emberileg azért nem állnak a helyzet magaslatán. És nem mentség az sem, hogy más, elvileg szalonképesebb politikusok sem.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr811238660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.10. 18:15:54

Én is láttam az interjút a Mokkában.Az egészben az egyik legmegdöbbentőbb,amikor láthatóan félkegyelmű a pasas,az ügyvéd mégis tagadja a tényt,és törvénysértéssel (bár ezt nem tudom,hogy az,vagy sem) vádolja' magát,amikor azt nyilatkozza,hogy csak időhúzásból kért Igazságügyi Elmeorvosi Vizsgálatot..

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.10. 19:02:28

Több szempontból borzalmasan szánalmas a felvétel.
Legfőképpen az a szánalmas, hogy a TV2 mennyire manipulatív, az által, hogy egy ilyen szerencsétlent állít be a gárdista prototípusaként. (Megjegyzem, a csóka nem gárdista, csak szimpatizáns.)

Más részről rendkívül jellemző, hogy kb. miféle réteg verődik össze egy ilyesfajta bulira.

A harmadik dolog pedig, ami eszembe jutott a poszt vége feléről: a napokban posztolt A hullám c. film. Ha nincs semmid, a legaljább társaság, amely szolidaritást vállal veled, meg fogja tenni...

Win Elen 2009.07.10. 19:11:22

huhh. A fiu, valoban megtestesiti a buta, szelsojobbhoz csapodo negativ emeber idealtipust, amit egy az ilyen esemenyeket a televizon keresztul szemlelok el szoktak kepzelni.

Az biztos, hogy a leszazalekolasanak nem a fizikai kepessegei adtak okot. Ugyanakkor annak ellenere, hogy amiert elitelik, valoszinuleg jogilag kifogasolhatatlan, azert nekem van egy olyan erzesem, hogy tokeltes a fent emplitett sztereotipiak megerositesere. Itt mindenki csocselek, buta, primitiv, munkanelkuli stb. Amiben van is igazsag, mert talalunk ilyet is szep szammal, de nem is fedi a valosagot. Az uggyel magaval pedig nem foglalkoznak. Hogy valoban miert vannak ott? Hogy mennyi ebben az elmult 20 ev es kivalt kepp a jelen politikai, gazdasagi esemenyenek szerepe? Ezek nem fontosak.

Jol példázza a fiu, a musor prekoncepciojanak igazolasara használtságát, amikor riporter belefolytja a szót az esemennyel kacsolatos aggályainak hangot adni próbáló ugyvednobe.

Es amal Te is kicsit pont abba a hibaba esel ezzel az irassal, amilyen viszonyulast maga a musor probal - kozel sem alaptalanul - kialakitani, durva szoval elve, beadni az azt fogyasztoknak.

(az utolso bekezdessel egyetertek, fenntartva ezen kommentembol is erezheto arnyaltsagot az egesszel kapcsolatban)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.11. 09:46:00

"könnyű annak kit baj nem ért a szenvedőt a biztos partról bölcs szavakkal inteni"

balinvariánsmetrika (törölt) 2009.07.11. 19:47:57

A személji trénerem, a Besssenyő Pizstabácsi monta hogy mennyek segiccsek a rendőrbácsinak, mer biztos melege van neki a vastag eggyenrúhában. És én akor elkesztem legyezni a lábommal őtet, amiről aszitték, hogy az a szólásvéleményem és meg akarom rugni őtet.

Szalacsi bácsi és Polgár Jenő úr után újabb aktor lépett be a hall of fame-be!
süti beállítások módosítása