2009. június 26. 15:22 - Reckl_Amál

Nem sokkal okosabban

Hát most már a legjobb szándékkal is elmúlt a reggel, de sok okosság nekem az előző poszt óta sem jutott eszembe.

Csak pár apróság és egy búcsúdal.

A Reakció közölt egy kellemesen mértéktartó cikket, vagyis inkább egy listát Michael legjobb számaiból. Hihetetlen, mennyire jó mind, és hogy mennyi van ezeken kívül még.

http://reakcio.blog.hu/2009/06/26/top10_a_pop_kiralyanak_emlekere

Hajnalig néztem a CNN-t, ahol Larry King tartotta a frontot. Telefonon hívta Céline Diont, aztán Chert. Nagyjából azt látták, amit mi is. Jacko elvesztette a fonalat. Most már tudjuk, végleg.

És milyen az emberi agy (vagyis az enyém). Az jutott eszembe, amit Prince mondott. (Ő is csodálatos, és az utóbbi időben szintén eltűnt, pedig, ha valaki tudott, igényesen erotikus zenét csinálni, na az ő volt. Igaz, vele kapcsolatban sosem volt annyi furcsaság, mint Michael Jacksonnal.) Szóval Prince mondta a BAD c. album megjelenésekor, hogy azért ez a címe, mert a szánalomraméltó nem férne rá a borítóra. Legalábbis neki tulajdonítják ezt a bon mot-t. Persze ez csak vicc lehetett, mert az a lemez fantasztikus, az érett, kiforott, hamisítatlan Jackson-féle tökéletes popzene. Igaz az is viszont, hogy ennek a lemeznek a borítóján láthatta a nagyvilág először Michael Jackson új bőrszínét, amire sokan - értelemszerűen főleg a fekete közösségben - kiakadtak. Eddie Murphy, aki akkor esténként rendesen sztendapolt még, nem kímélte. (Kibékülésük azért nem maradt el, az emlékezetes Remember the time c. klipben. Murphy volt a fáraó, feleségét Iman játszotta. Mint klip is óriási!)

Amióta élek, Michael Jackson mindig volt. És most nincs. Mondom, nagy okosságot nem tudok mondani, csak be-bevillanak apró emlékek. És hogy mennyire hihetetlen ez az egész. Csak ültem éjjel az ágyamon magamban, és időnként csóváltam a fejem.

Búcsúzóul énekeljen egy másik nagy, de sajnos szintén halott énekes. Queen: My melancholy blues. Egész nap ezt hallom belül.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr551210210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.26. 18:07:47

Nyugodjál Békében.Sok volt köztünk a hasonlóság ahhoz,hogy ne érne fájdalmasan az elvesztésed!

phaidros 2009.06.26. 23:58:44

Nekem ez az egész teljesen kimaradt, cakkpakk.

Sajnálom a szerencsétlent azért, ami lett belőle, másrészt mégiscsak maga tette magát azzá ami lett. Viszont legalább adott is mindenkinek, aki fogadóképes volt felé. Nagy volt a láng, elemésztette.

tritonus 2009.06.28. 16:15:31

Nem szerettem. De nem is utáltam. Ikon volt. Része a történelemnek. Nemcsak a pop történetének. Lehet róla szépet, csúnyát mondani, de akkor is jelenség volt, és meghatározó személy. Nem voltam rajongó. Nem vettem lemezét soha. Nem mentem volna el a koncertjére. De igenis nagyot alkotott. Tehetséges zenész és jó előadó volt, aki tudta, mikor és hogyan kell megújulnia, s mégis megmaradt egyéni zenei stílusa. Hiányozni fog a zenei palettáról.

Ez nem az ő dala. És nagyon más. De azt hiszem, hogy aki ismer egy kicsit, érti mit jelent, hogy ezt a linket csatolom a hírhez. Az emlékének.

www.youtube.com/watch?v=06tQpVtlQMo&feature=related

süti beállítások módosítása