2009. május 24. 20:48 - Reckl_Amál

Sehogyse jó!

Rohadt egy választó vagyok! Semmi se jó nekem. Kedden még azon morcoskodtam reggel, hogy Horn Gábor, aki ezt a remekbe szabott kampányt vezeti az SZDSZ-nek, már megint fasisztákról osztotta az észt. Nem igaz, hogy a gazdasági válság közepette csak ennyi mondanivalója legyen egy pártnak, amelyik az elmúlt hétből hat évig vezette a gazdasági tárcát!

De aznap este jött a megvilágosodás! Mert valahogy akkorra robbantak be a liberálisok szakmai ötletei.

Először is a remélhetőleg már nagyon rövid ideig tartó Demszky-korszak összefoglalója és szimbóluma, a rosszat rosszul csimborasszója, a mesterséges dugó. Szerencsére elsöpörte a felháborodás ezt az agyrémet. A hozzá nem értés és a pökhendiség szokásos példája szerint zajlottak az események. Az SZDSZ, ugye, a radikálisok ellen kampányol, mégis egy olyan szélsőséges szervezet ötletét kívánja ráerőltetni a budapestiekre, mint a Levegő Munkacsoport. A LM húsz év politikusokhoz méltó destruktivitással teszi lehetetlenné az M0-ás kiépítését. Így a kamionok nagy része kénytelen keresztülmenni a városon, annak levegőjét és forgalmát alaposan terhelve. Vagyis a városrombolásban szép partnere a Demszkyéknek.

Az autóról leszoktatás persze nem rossz cél, csak szokás szerint direktívákon kívül semmi mást nem tett volna Ikvai Szabó Imre, aki ezt a marhaságot felkarolta. Én az esetek 90%-ban BKV-val utazom, de nem ajánlanám senkinek könnyű szívvel. Lassú, ritkán jár és amíg nem dobják ki a gusztustalan embereket (pl. részegek), addig undorító is. Az alpolgármester előbb azon törje a fejét, hogyan lehetne ezeket a kérdéseket megoldani! Például hogy képzelte a több buszt, mikor köztudott, hogy a budapesti buszpark siralmas állapota miatt alig tudják ellátni a mai igényeket sem.

A másik "találmány" az ideiglenes parkoló. Nekem elsőre persze túlszárnyalt a fantáziám, mert nem értettem, mitől ideiglenes egy parkoló. Ha valahol sok autó egyszer már meg tudott állni, akkor később miért nem lehet? Én egy a város fölött lebegő űrhajót képzeltem el, ami hívásra a metró végállomásainál terem, és egy rámpát ereszt le, ahol az autóval szépen föl lehet hajtani, és mint egy parkolóházban, az autót le lehet tenni.

De a valóság prózaibb. Ikvai Szabó ugyanis a városszéli hipermarketeket szemelte ki. Természetesen Tescóék is a tévéből hallották, hogy saját magánterületük alternatív, állami felhasználása a terv része. Ha ezek a haszontalan fickók legalább néha csinálnának valamit maguk (bevásárlás), akkor tudnák, az élelmiszerplázák parkolója csak éjszaka üres. Arról nem is beszélve, hogy például a közelünkben lévő Auchanból egy szimpla busz jár félóránként a Határ úthoz, tehát, aki rosszkor érkezik, az akár egy órát is eltölthet. Ez ám az igazi propaganda a környezettudatosság mellett! Tégy jót a környezettel, és le vagy szarva!

A másik kiváló gondolatsor Magyar Bálint ex-kultuszminisztertől és Sándor Klárától származik. Előbbi neve nyilván ismerősebb, az ő sajátos elképzelései a diákjogokról vezettek többek között ahhoz, hogy ma az iskolákban a deviáns kölykök körül forog az élet, mindenki más jogai meg kit érdekelnek, ugyebár.
A hölgy onnan lehet ismerős, hogy ő akarta beerőltetni a nőket a politikába. Azért, mert ő egy irritáló, fontoskodó nőszemély, aki másokra akarja tukmálni az eszméit, még nem jelenti azt, hogy más nők is politizálni akarnak. Legutóbbi sikeres húzása a távoltartásról szóló törvénytervezet volt, amit olyan kiváló színvonalon sikerült megírnia, hogy az Alkotmánybíróság pontatlan fogalmazás miatt visszadobta. Vagyis miatta késik ez az egyébként fontos törvény. Mert ez a szöveg is kissé egy nézőpontúra sikeredett.

Ez a szenzációs páros újabb offenzívát indított, hogy eddigi fantasztikus munkáját bevégezze. Tipikus liberális gondolat az például, hogy a közoktatás csak 6+6 osztályos legyen. Már most is létezik ez a variáció, szóval, aki ennek a híve, most is taníttathatja a gyerekét így. De egy szabadelvű ember nem tűri, hogy mások ízlése is érvényesüljön, miközben ő tudja a tutit.
A szöveges értékelést az első hat osztályban alkalmaznák, ami csak alapozásra szolgálna. A második 6 évben pedig az adig eltompult agyú gyerekek megpróbálkozhatnának a valós tananyaggal is.

A 8 osztályos gimnáziumokat jövőre meg kell szüntetni, mert elszipkázzák a tehetségeket, és - Úristen! - elitgimnáziumok jönnek létre, ami csorbítja az oktatási esélyegyenlőséget. Az, ugye, föl sem merül, hogy inkább a gyengébb iskolák színvonalának emelésén kellene dolgozni. Inkább nyomjuk le a jókat is! Ugye, érezzük a képmutatást! Az SZDSZ mint a városi értelmiség pártja (vagyis ebben a fényben szeret tetszelegni), azokat az embereket kell, hogy képviselje, akik szeretik magukat elitnek nevezni, és a gyerekeiket szeretik a legjobb iskolába iratni.

Szóval megvilágosodtam. Jobb, ha az SZDSZ a saját maga által felfújt náciveszéllyel van elfoglalva, komoly kérdésekben inkább ne szólaljon meg!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr961141285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McH 2009.05.24. 23:00:16

Tökéletesen egyetértek.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.05.25. 01:07:45

A szadit ez utóbbi ugysem érintené, mert a legtöbbjük csemetéje, külföldi alapitványi iskolába jár, ha meg itthon akkor a Lauderbe.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.25. 11:55:23

Akkor jól tettem, hogy beprogramoztam a videón.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.05.26. 14:48:39

Vettem a fáradságot, és odafigyeltem egy kicsit erre a MBféle oktatási reform féleségre.

Annyira nem szar, hogy ne lenne érmes elgondolkodni rajta, de még mielőtt eljutott volna az agyakig a szocik már le is mondtak róla. Pedig ha az 5-6 osztályt ismétlőnek fognák fel, ahonnan nyitva az út akár a gimnáziumba is, sok problémára megoldást nyújtana.

De ebben az országban mindig az a fontos,hogy ki mondja.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.27. 09:57:51

Az az elv a probléma, hogy nincs alternatíva. Aki a gyerekét speciális iskolába akarja iratni, ma is megteheti. De Magyar Bálinték a választás jogát akarják megvonni azon az alapon, hogy ők ebben hisznek. Amúgy ha már pont Magyar Bálintról van szó, hát igenis fontos, hogy ő mondja. Mint oktatási miniszter többszörösen leszerepelt. Az által túlhangsúlyozott ún. diákjogok miatt képtelenség ma rendet tartani az iskolában. Az abszurdum, hogy nem lehet egy deviáns kölyköt kirúgni. Miért van neki több joga, mint minden más diáknak és tanárnak együttesen?

Biztos én egy kis zseni voltam, de nekem három év alatt sikerült megtanulni írni, olvasni. Teljesen fölösleges időhúzás még egyszer ennyi időt ezzel tölteni. Akinek 4 év sem elég, az ne léphessen felső tagozatba. Miért kell az okosokat is fékezni pár alacsony képességű gyerek miatt. Én sokszor halálra untam magam az örökös ismétlések miatt az általánosban. Csak azt érnék el vele, hogy aki jó, annak is beletompul az agya. Aki meg hülye, az járjon kisegítőbe. De ez megint a MB féle elv: a buták kedvéért legyenek az okosok is gyengébbek. Lassan már azt is a gyerekek szavazzák meg, hogy aznap írnak-e dolgozatot vagy sem. Az iskola nem demokratikus intézmény, mert úgy nem működik. Arról nem is beszélve, hogy később jól a munkahelyen, ha a gyerek már fiatalon megtanulja, hogy nem csinálhatja mindig azt, amit csak akar. Vagy csinálhatja, de annak következménye van. A diákjogok vagy a hf hiánya pont a következmények ellen hat.

KZsoci 2009.06.02. 09:16:10

http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/06/01/kalandra_fal_meno/

ez a Bede Márton nem véletlenül a fővárosi közgyűlés szdsz-es tagja? csak mert ez az írás végre rádöbbentett, hogy hogyan működik az szdsz manapság. megmagyarázza a dunába tervezett medúzák, forgó kerekű biciklik, megközelíthetetlen beszélgetőszigetek, a "közösségi terek", azon híd nyári lezárásának, amelynek az újdonságot jelentő részén, az úttesten, való sétáláskor a láncok és a pillérek miatt semmit nem látni a városból, de legalább közlekedni sem lehet, valamint legfőképp a mesterséges dugó kitalálásának körülményeit és indítékait (vö. "Feltételezem, hogy ma már tényleg nagyon kevesen vannak azok, akik szerint az ország fővárosának igyekeznie kéne bármilyen szinten élhetőnek, használhatónak lenni, kulturális központként működni, vagy úgy általában is bármilyen szempontból a Berlinre, Londonra, Bécsre, Párizsra stb. kellene hasonlítania.").

(a 4-es metrót speciel nem, az a demszky privát elmebaja)

KZsoci 2009.06.02. 09:23:27

ja igen, kihagytam a még ide tartozót: a nyugati pályaudvar épületének megszüntetése, belsejében "közösségi tér" létesítése a kormányzati nyolcad miatt. bár ez már tímmunkában született.

(barátságos "közösségi tér" lett volna a csarnok visszhangzó félhomályában. csak úgy tódultak volna az emberek)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.02. 10:02:44

Gyere, Zsoci, meséld el ezeket azoknak is, akik szerint a város arra való, hogy díszmagyarok körbe-körbe lovagoljanak a központi terén!

KZsoci 2009.06.02. 10:08:38

úgysem értik, nem növesztettek agyat.
süti beállítások módosítása