2009. április 27. 16:20 - Reckl_Amál

Csatakiáltás

Hosszú ideje gondolom azt, hogy szélsőjobboldalinak lenni nem politikai kategória, hanem tudatállapot. Mondhatnám úgy is, kóros tudatállapot. Az embert folyton üldözik azok, ezért folyton valami alattomos összeesküvés áldozataként szenved. Azok nemcsak kizárólag a saját érdekeiket nézik, de még erkölcstelenek, romlottak és gonoszak is. Legfőbb céljuk szegény áldozat és ősi népének elpusztítása, szánt szándékkal akarnak ártani. Mindenki ellenség és mindenki hülye! (Most tekintsünk el attól aprócska logikai bukfenctől, hogy ha ennyire hülyék azok, akkor hogyan képesek a világot (horribile dictu) globálisan irányítani mégis.)

Az ilyen ember nem elégszik meg azzal, hogy csak úgy, l'art pour l'art éldegél. Az a birkák sorsa. Nem, a szélsőjobbert küldetéssel küldték ide. Ó kárhozat, hogy ő született helyretolni ezt a beteg világot. Az igazi (népi) hősöknek meg, ugye, mindig igazuk van. Jó lehet minden reggel azzal a bizonyossággal ébredni, hogy birtokában vagyunk a Tudásnak.

Bár a globalizáció rusnya dolog, de azért a menő skinhead szeret világmárkákat hordani, és az elsők még az angol lapokból lesték el a módit.
Az egyenruha is nagy divat. Akár a hagyományörző barna, akár a kicsit tsz-elnökös fehér ing - fekete mellény, jól áll a büszke magyar testen.
Ha már egyenruha, akkor természetesen millitarizmus sem maradhat el. Általában persze azok beszélnek a leghangosabban a test test elleni harcról, akik kislabdadobásból is fel voltak mentve az általánosban.

Fárasztó lehet állandóan érezni az üldözők sunyi tekintetét a hátunkon. Örök háborúban élünk, és a világvége (szakszóval: nemzethalál) folyton ott kopogtat az ajtón. És csak széljobber tudja megakadályozni ennek a bekövetkezését.
A tudatállapot alapja az erkölcs és a rend. Ezt persze sajátosan értelmezik. A rendpártiság abban nyilvánul meg, hogy autók borulnak lángba, embereket dobálnak tojástól utcaköveken át molotov koktélokkal bezárólag mindenfélével. A közösségi érzés fontos, de a köztulajdon azért feláldozható az Eszme érdekében.

A szigorú erkölcs is elbírja azt, hogy az ellenszenves emberek nevét, címét nyilvánosságra hozzák, hadd rettegjen az illető, hátha valakik nemcsak szájkaratéban fekete övesek. És az is egyenes, erős, magyarosan szilárd jellemre utal, amikor ezek a szabadságharcosok arccal persze nem vállalják tettüket. Ha nagy nehezen elkapnak egyet - kettőt, akkor a bíróság előtt szittya bátorsággal hivatkoznak mérgezett cukorkára, gyógyszerekre, de alapesetben nem vállalnak semmit. Budapest olyan mesés hely, hogy a kövek maguktól repülnek a rendőrök felé. A nagy magyar igazság nevében persze.

Hogy valami pozitívat is mondjak, széljobberékre jellemző a gazdag fantázia. Máskülönben hogyan találnának ki ilyen jó kis összeesküvés-elméleteket, tévhiteket és rémtörténeteket? Itt az abszurdtól (a maceszgombóc akkor az igazi, ha gyerekvérrel készítik) a sima történelemhamisításon át (a mostanában újra előtérbe került holokauszttagadás) egészen az aktuálpolitikai pusmogásokig (a zavargásokat nem a csőcseléknek köszönhetjük, hanem a kommunista provokátoroknak).

A nyelvi lelemény sem idegen tőlük. Olyan ízesen mocskolódni senki sem tud, mint egy igazi szélsőjobbos. De neki joga van hozzá, ő nevezheti szegény, buta Fekete Pákót rendszeresen makinak (nem a butasága, hanem a bőrszíne miatt kapta ezt az állandó melléknevet). De ha erre a nyilvánvaló rasszizmusra megkapja, hogy neonáci, akkor föl van háborodva, hogy mit merészel a büdös kommunistája. (Mert, ugye, aki nem a majmot látja Pákóban, az csak is kommunista lehet. Vagy még rosszabb, liberális. Mi más lehet egy izé, akinek sötétebb a bőre, mint makimajom?) Csak halkan kérdezem, akkor ki a náci? Aki meg is öli azt, aki neki nem tetszik?

Politika mindez? Nem. A mai magyar állapotokat elnézve persze az embernek a politikáról nem valami emelkedett, emberi, színvonalas dolog jut az ember eszébe. De azért a politika ennél jobb. Amit a széljobberek (és ebben nincs különbség, hogy Budaházy, Le Pen vagy a néhai Haider) nyomatnak, az semmire sem jó. Zavaros, a valóságtól elrugaszkodott fantazmagória. Aki ilyen pártra szavaz, az zsákbamacskára voksolt. Mert minél határozottabbak a kijelentések, annál kevesebb tartalom van mögöttük. Többnyire viszont ezek a tömörülések nem alakulnak párttá. A közélet romlottságára hivatkoznak, közben persze nem akarnak ezek a hazáért tenni is valamit. Mert ahhoz tudás, tehetség és szorgalom kellenének, de főleg dolgozni. Sokat és következetesen. Nem elég Csaba királyfiról álmodozni meg cigányvicceket sorjázni. Persze nevetés nélkül. Ehhez meg a kutyának sincs kedve, amikor menetelni is lehet.

Tartsák is meg a jó szokásukat! Soha se legyenek politikai tényezők sem itt, sem máshol!

50 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr891089546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.30. 14:01:47

Komfortérzet az antiszemitáknakNagyon vacillálok holokauszt-tagadás ügyben, mármint, hogy jó lenne-e, ha büntethető lenne. Egyrészt a szólásszabadság nagyon fontos számomra, hisz ez a demokrácia alapja. Másrészt viszont a holokauszt-tagadás nem szimplán e…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.04.27. 18:26:44

Vannak különbségek, pl. az hogy alapjában kevered a bal- és a jobboldalt. Ami persze nem extra dolog, kis hazánkban a politikai szervezetek is identitás zavarosak. És az említett események éppúgy jellemzői a a szélsőbalnak, mint a szélsőjobbnak. Csak szerencsésebb vidékeken ezzel tisztában vannak, és hülyítenek.

Másfelöl saját magaddal is ellent mondsz az utolsó bekezdésben akkor, amikor azt írod a szélsőségesek (én direkt nem határozom meg bal vagy jobb oldal) nem szoktak politikai szervezetekké alakulni... De szoktak, ha nem így lenne, feltehetően a te posztod sem születne meg.

Mert ha kicsit visszanéznék, az iskola és egyetemi (többnyire szélsőbalos fiatalokból álló) csoportokból rendszeresen lesznek később pártvezérek, na meg pártok is. És ugyan ez igaz jobboldalon is.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.04.27. 18:28:37

Az első bekezdés utolsó mondata így helyes:

Csak szerencsésebb vidékeken ezzel tisztában vannak, és NEM hülyítenek.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.04.27. 18:40:59

Dysonnál a pont. A Jobbikot lehet szeretni vagy utálni, de tény hogy hatni tud az emberekre; olyan problémákat fogalmaz meg, amik vannak, léteznek és egyfajta megoldásokat is kínálnak rájuk. Megnéztem egy Vona Gábor interjút, azt mondta, hogy hiányolja a vitát; egyszerűen jelzőket aggatnak rájuk ahelyett, hogy azon menne a vita, hogy az általuk felvetett javaslatok tulajdonképpen jók -e, vagy van -e jobb megoldás. Súlyos hiba egyszerűen nem szóba állni velük, ezek nem hülye emberek! Persze van fanatizmus meg ellenségkép bőven, de problémák is vannak, amiről tudomást kell(ene) venni.

Én egyébként úgy gondolom, hogy kissé hiányos itt a civil szféra. Nem mindent a politikától kellene várni, egy csomó mindenben össze lehetne fogni. Ha már itt tartunk, én is szeretnék bemutatni egy alulról jövő kezdeményezést. Ez egy weboldal (címét ott találjátok a nevem mellett), aminek az a lényege hogy összehozza a mezőgazdasági termelőt a vásárlóval. Azaz, pl. a termelő ne csak kiálljon a dinnyével az út szélére árulni, hanem az interneten is adjon fel egy hirdetést, hogy mikor, hol, mikor, mit és mennyiért fog árulni. Úgy gondolom, erre nagy igény lenne, jó lenne ha terjedne az ötlet. Nézzétek meg.

resztli 2009.04.27. 18:43:53

"Hosszú ideje gondolom azt, hogy szélsőjobboldalinak lenni nem politikai kategória, hanem tudatállapot. Mondhatnám úgy is, kóros tudatállapot."

Mondjuk azóta, hogy tóta w. leírta ugyanezt, kb. ugyanígy?

Tapmancs 2009.04.27. 18:49:03

Amál, szerinted hol van a jobboldaliság és a szélsőjobboldaliság határa? Mert úgy tűnik hogy nagyon azokra mentél rá akik kukákat és autókat gyújtogatnak. Az az ember, akinek elege van a jelenlegi pártokból, és elkeseredettségében a Jobbikra szavaz, de közben elítéli a kukagyújtogatást, az szélsőjobboldali? (Szerinted a Jobbik szélsőjobboldali?)
Csak azért kérdezem mert a mainstream média a Jobbikont szélsőjobboldalinak állítja be, pedig vannak tőle bőven szélebbre lévők is, mint látjuk.

serwer 2009.04.27. 18:51:44

@Dyson:

Számomra nyilvánvaló, hogy aki a Jobbik-ra szavaz, az gyengeelméjű vagy értelmi fogyatékos, tehát alsóbbrendű az én náci nézetemben.
Tehát az ilyen szavazatokat figyelembe sem venném, mert igen silány minőségűek.
Minden szavazókör ajtajába állítanék egy elmeorvost, aki egy egyperces kérdez-felelek alapján engedné be a szavazókat vagy zavarná el.
Ugye az orvosokban még bízunk?
Így az említett párt szavazat nélkül, tehát nulla szavazattal mehetne az a....

Tudok én is magyarabb lenni a magyarnál, nácibb a nácinál.
Teli tarsolyt! :D

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.04.27. 18:52:22

Reszli - Úgy mondanám, hogy fanatikusnak lenni tudatállapot. Vagy nevezhetjük vallásnak is. Jobb és baloldalon egyaránt.

És ne keverjük össze a fanatikusokat és a hozzájuk csapódó elkeseredett emberek tömegét, akik utolsó szalmaszálként kapaszkodnak a fanatikusokba.

Tapmancs 2009.04.27. 19:01:54

@serwer: Azt hiszem meglepődnél, ha tudnád hogy például multicégeknél, mérnök-körökben mennyire népszerű a Jobbik. Koppanni fogsz ha azt hiszed hogy csak gyengeelméjűek szavaznak rá.

Szerintem meg az a gyengeelméjű aki NEM a Jobbikra szavaz, ezzel támogatásáról biztosítja a jelenlegi élősködő, országot romba döntő politikai "elitet". (Fideszt is beleértve)

a_tom 2009.04.27. 19:10:29

@Tapmancs:
Nemcsak a Jobbikra lehet szavazni ha nem tetszik a jelenlegi 4 parlamenti párt. Szerintem több mint 20 párt van, lehet utánajárni aki tenni akar valamit.

Asidotus 2009.04.27. 19:12:05

Szerintem is a szélsőjobboldaliság (de a szélsőbaloldaliság is) tudatállapot kérdése. Ismeretségi körömben, az ilyen emberek állandóan ellenségeket látnak maguk körül. És nem csak más nemzetekben, országot irányító politikusokban, hanem a kollégáik, szomszédaik, rokonaik megnyilvánulásaiban is szinte mindig valami ellenük irányuló rosszat látnak.
És a szélsőségesek a dolgokat mindig mások kárára akarják megoldani. A nácik a zsidók, cigányok, buzik, stb, a kommunisták (az igaziak, nem az MSZMP-ből maradt MSZP-sek, mert azok nem kommunisták)meg a burzsujok rovására.
(Vicc:
- Tanító elvtárs, mi az a játékbarlang?
- Az egy olyan hely, ahová bemegy a burzsuj, és mindenféle forradalom nélkül, mint proletár jön ki.)

Tapmancs 2009.04.27. 19:13:26

@a_tom: Persze, de az tényleg elveszett szavazat lesz...

marosy 2009.04.27. 19:16:10

Kedves bolsik, már annyira szar a helyzet, hogy csak az antiszemita kártya segíthet?

a_tom 2009.04.27. 19:19:27

Amúgy valóban van a szélsőjobboldaliságnek egy olyan minősített esete, ami már elmebetegség :) De ettől még a szélsőjobbnak van normálisabb része is, és ugyanakkor az elmebeteg is lehet politikai szereplő, ez nem kizáró ok(nincs orvosi vizsgálat szavazás előtt, és képviselő, polgármester is lehet).
A politika nemcsak az ha valaki bemegy a parlamentbe az audiján, vagy benne van a tv-ben, vagy cikkeket ír. Ha valakinek véleménye van, kifejezi, és ez hatással van a közöségre, az politizál. Akkor is ha béna vagy hülyeség :) A társadalom normális felének a felelőssége hogy a rosszat elítéljük(véleménnyel, nem jogilag).

Big-B 2009.04.27. 19:23:21

Szerintem marosy sikeresen összefoglalta egy mondatban azt, amit a posztoló gondolt a szélsőjobbról.

kranführer 2009.04.27. 19:23:52

Bolsikám te minek élsz még?

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2009.04.27. 19:27:53

Izé, a szélsőbal dettó ugyanez...

a_tom 2009.04.27. 19:31:44

@Tapmancs:
Állandóan ezzel az elveszett szavazat elmélettel találkozom...
Ha van egy párt ami szimpatikus, akkor arra szavazok. Ha nem jut be a parlamentbe akkor nem jut be, ez van. Nem veszett el a szavazat, én leadtam, ott van az urnában.
Ha egy párt nem szimpatikus akkor nem szavazok rá, nem kell feltétlenül valamelyik "győztes" oldalára állni. Kezd már elegem lenni a kompromisszumokból, taktikázásokból.
Ha egyik sem szimpatikus akkor nem szavazok egyáltalán. Ezzel is kifejezem a véleményem, és elősegítem hogy megjelenjen egy olyan párt ami majd teszik.

serwer 2009.04.27. 19:34:35

@Tapmancs:
Látom nem érted a lényeget.Én mint felsőbbrendű nem szoktam koppani, mert az én igazam az egyetlen.Nincs másik igazság, nehéz ezt felfogni?
Így természetesen a mérnökeid is alsóbbrendűek, akik -gondolom- a magyar multiknál vannak.

Teli tarsolyt!

serwer 2009.04.27. 19:39:12

@HavocS:
Nincs is szélsőbal, miről beszélsz?

Káposztakukac 2009.04.27. 19:52:43

pár dolog: szerintem fekete pákó igenis kiérdemelte a makit, meg még sokkal durvábbakat is:D

haidert meg ugyan sose szerettem, de őt budaházyval összemosni...

Kanóc 2009.04.27. 20:13:18

Üdv!
Fordítsuk meg a dolgot!
Sztem nem azért idióta/erőszakos stb vki, mert jobbos, v balos pártra szavaz, ill. azt élteti. Inkább azért szavaz rá eleve, mert idióta/erőszakos stb. Ha vkivel beszélsz, v hallgatod, már lehet fogalmad róla, melyik oldalon áll, anélkül, h rákérdeznél.

Kanóc 2009.04.27. 20:16:53

@serwer:
"Nincs is szélsőbal, miről beszélsz?"

Aki 'Csegevarás' összejövetelre megy, ill. aki az Internacionálét énekli, az az. Vagy idióta...

BKV - Önnek megyünk 2009.04.27. 20:19:04

szerintem egyik oldalon sincsenek idiotak, hanem csak velemenykulonbozo emberek. az egyik internacionalt enekel a amasik meg osszeeskuves elmeleteket gyart. amig nincs buntetojogi kategoriaba addig kit zavar?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.28. 04:04:49

Szeretek hajnalnalban Reckl Amált olvasni.Fellelkesít!Olyankor érzem a puskaporszagot.Erőt ad,hogy egyszer,ha úgy hozza a sors;szélsőjobbosok,nácik,jobbikosok,
gárdisták,fineszesek(jobbosgayek') vérét ihassam.Mert egyszer tényleg eljön az a végső harc..Köszönöm neked Amál!A szívemből szóltál megint..Az idiótáknak,akik meg be mernek szólni neked,innen üzenem:Egyszer megtalálom őket,de az lesz életük leghosszabb napja!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.28. 04:08:46

Szeretek hajnalban Reckl Amált olvasni!A szívemből szóltál.Remélem,hogy megérem a végső harcot,amikor is szélsőjobbosok,fineszesek,jobbikosok,
gárdisták,jobbosgayek',skinek vérét ihatom.fellelkesít az írásod.Akik meg be mernek szólni neked;azoknak innen üzenem,hogy megtalálom őket,de az lesz életük leghosszabb napja!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.28. 04:10:36

kétszer leírtam a véleményem.valami baj van a szerverrel..bosszant nagyon..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.28. 04:14:51

na,a végén beadja egyszerre mind a három kommentet..jöttök nekem egy sörrel..irgum-burgum..

phaidros 2009.04.28. 09:32:43

Tessék, itt a szélsőbalveszély is. Beteg emberek mind.

phaidros 2009.04.28. 09:35:28

És miben különbözöl Te az uszító, gyűlölködő, beteg széljobbosoktól? Hogy Te nem zsidókról, cigányokról mondod ugyanezt? Ugyanolyan beteg, gyűlölködő vagy.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.28. 10:31:57

Baka!
Kértelek, hogy ne fenyegess itt senkit! Aki gyalázkodik, magát minősíti. Én is, amikor posztolok, ők is, amikor erre reagálnak, és sajnos Te is, amikor keménykedsz. Nem kell engem megvédeni, ez csak egy blog...

@Phaidros:
Remélem, nem nekem mondod ezt. De ha mégis, van különbség. Aki cigány vagy zsidó, nem maga választotta ezt. Sokan pusztán a származásuk miatt állnak a célkeresztben. Aki egy eszmét követ, maga döntött így. Ha a szélsőjobb kurrens főhőséről van szó, akkor meg pláne. Flores maga választotta a sorsát. Többszörösen is.

phaidros 2009.04.28. 10:55:33

Dehogy Neked mondtam, Amál, csak néha elfelejtem a "Válasz erre"-t használni. Mindkettő az előttem szólónak ment.

Flores szerintem max. annyiban lehet elégedetlen a saját halálával, hogy nem volt fegyver a kezében.

Igen, alapvetően a származás probléma lehet, de az ezzel kapcsolatos megnyilvánulások mások részéről hasonlóak lehetnek ahhoz, mint amikor valakit a véleménye alapján támadnak ugyanolyan módon. És itt az utolsó két szón van a hangsúly - ettől lesz az az ember, ami. Ezért én nem fektetnék nagy súlyt a származásra.

phaidros 2009.04.28. 11:01:22

Kicsit bővebben - szokták felhozni a kommunista rendszer mellett a fasizmus ellenében, hogy a komcsik csak a véleményük miatt csináltak ki embereket, ami mégiscsak "jobb" mint származás ÉS vélemény alapján diszkriminálni.

Én ezt nem érzem, itt a diszkrimináción van a hangsúly, nem azon, hogy ki csinálja és miért.

Nézd Bakát, ő jó példa erre - mindig akad valaki, aki jogosnak tartja ugyanazt a dolgot valaki ellen, ami miatt (elvileg) elítéli ezt a valakit. Erre csak azt tudom mondani, hogy akkor atomot mindenkire, és Isten majd szétválogatja... :( Igazi tisztességes embert az elvileg tisztességes(?) oldalon sem találsz, legfeljebb nagyítóval.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.28. 11:07:19

Nekem egy ideje nincs is "Válasz erre".

Flores tudhatta, pont katona múltja miatt, hogy arrafelé nem viccelnek, és hogy ez mit jelent. Szerintem sosem fog kiderülni, mi történt pontosan. Ennek ellenére borítékolom, hogy senkinek sincs igaza. Az ilyen helyzetekben ez nem is lehetséges.

Az első fórum, ahonnan kitiltottak, a német Antifáé volt. Mert nyitott valaki egy topicot, amelyben a neonáci, bevándorló-akasztós rigmusokat átírták, csak éppen neonáci-akasztósra. Leírtam, hogy ez nagyjából ugyanaz. Erre kitettek örökre. Pár fenyegető e-mailt még kaptam utána. A békés antifasisztáktól persze. Szóval nekem nem kell ezt magyaráznod.

phaidros 2009.04.28. 13:07:45

@Dyson: ráadásul a konkrét végrehajtók képei is ott vannak a Terror Házában (=náci haláltábor-őrök), mindenki tudja, kik voltak, legalább leköpi őket valaki az utcán?

Egyébként a válasz szerintem az, hogy 1. a zsidóknak jobb a marketingjük, érdekérvényesítő képességük, mint a kommunizmus áldozataié, vagy a nácik többi áldozatáé 2. a nácik már nincsenek hatalmon.

3. fikció: ha a nácik győztek volna, most ők lennének a komcsik helyében, és a világ ugyanúgy elfogadná őket, mint ahogy most a posztkomcsikat fogadja el. Mindegy mit tettél, a lényeg a status quo...

@Reckl_Amál: valami bug lehet a blog.hu-ban. Mindenesetre a konklúzió az számomra, hogy az ideológiavezérelt emberek egyformák, mindegy milyen ideológia mellett sorakoznak fel.

Személyes véleményem az, hogy adott történelmi helyzetben, az erkölcsi alapok hiánya miatt simán állnának a másik oldalon is, ha abból lenne valamilyen módon hasznuk. S ezt tapasztalhatjuk ma is. Pl. Tomcat valszeg harcos cionista lenne zsidóként, bármely harcos cionista meg simán lenne Tomcat.

Flores erre a legjobb példa, ha az életútját nézzük, ő ugyanaz maradt. De jó példa TGM is, bár persze nem ezen a vonalon.

phaidros 2009.04.28. 15:20:47

@Dyson: volt egy film, a Harmadik Birodalom, ha nem láttad, nézd meg, érdemes.

Arra azért kiváncsi lennék, a zsidó ÁVH-sok hogyan békéltek meg a nyilas ÁVH-sokkal?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.28. 17:51:07

@Reckl_Amál: Volt,amikor megköszönted,hogy megvédtelek..máskor nem írom le a hasonló véleményem..nálam sem kommentezik senki..egyébként szeretlek ugyanúgy..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.28. 20:12:43

@RUSZKIBAKA:
A véleményedet mindig szívesen látom, de a szélsőséges, értelmetlen, agresszív szöveget nem.

Olvasd el, légy szíves, ezt a szöveget:
"Remélem,hogy megérem a végső harcot,amikor is szélsőjobbosok,fineszesek,jobbikosok,
gárdisták,jobbosgayek',skinek vérét ihatom."

Arról nem kell meggyőzzelek, hogy a szélsőjobbosokat én sem szeretem, de én sem látom a nagy különbséget az ő emberellenes szövegeik és a Te - szó szerint - vérszomjas szövegeid között. Mutasd meg, hogy Te jobb vagy ezeknél!

A szándékodat köszönöm, de jobban örülnék, ha nem süllyednél le erre a szintre. Arra a szintre, amelyet mindketten megvetünk.

Kérlek, hogy ne vedd támadásnak, mert nem annak szánom. Inkább baráti tanácsnak.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.29. 06:03:53

@Dyson: Régebben minden nap írtam.Volt,hogy többször is.Manapság senki nem kommentel,és az a halálom,ha nincs reakció..Amikor nem reagálok a kommentre,olyankor várom,hátha más is hozzászól,de nem..Ezért ment el a kedvem az unalmas nyavalygástól minden nap..Úgyse kíváncsi rám senki..A filmek és a korábbi erotikus írások mentik meg a blogomat az érdektelenségtől..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.29. 06:06:17

@phaidros: Kikérem magamnak!Miért lennék én tisztességtelen?Csak mert markáns véleményem van.És meggyűlöltem azokat,akik gyűlölik a fajtámat!

phaidros 2009.04.29. 10:12:22

@RUSZKIBAKA: "meggyűlöltem azokat, akik gyűlölik a fajtámat" ez egyazegyben mint egy antiszemita érv, ez a gond.

Amiről meg itt beszélgetünk, az az, hogy a gyűlölet mögötti ideológia számít-e, vagy a tett maga. A gyűlölet mindig a probléma gyökere, nem az, hogy ki kit miért gyűlöl.

A körülmények gyűlölködővé tesznek, a gyűlölködés meg lelkibeteggé. Mikroméretekben ezt mindenki megéli szerintem, de ebben élni, az a földi pokol maga.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.29. 12:09:17

@phaidros: én meg az antiszemitizmus..látszik,hogy nem olvasod az írásaim...én a buziságomra értettem..arról már nem is teszek említést,hogy dédnagyapám egy emberek tízezreinek munkát adó zsidó báró volt..így én is 1/8-ad részben az vagyok..nem kívánom ezt a vitát folytatni..mint kommentelőkbe:belétekfáradtam'..

phaidros 2009.04.29. 14:39:00

@RUSZKIBAKA:

félreérted a dolgot, nem azt mondtam, hogy antiszemita vagy, hanem arra akartam utalni, hogy ha a te mondatod mondjuk a zsidókra vonatkozna, az már antiszemitizmus, mert pont ilyen érvek vannak a zsidók ellen is a szél-széljobboldalon.

S azt vetettem fel ennek kapcsán - és arra reagáltak itt páran - hogy talán nem az a lényeg, hogy mi ellen érzünk gyűlöletet, mi ellen követünk el valamit, hanem az, hogy amit teszünk, az milyen erkölcsileg.

Ha az, amiket Te mondasz, mondjuk a cigányokra, zsidókra, melegekre vonatkozik, akkor nagy a felháborodás, hogy rasszista, antiszemita, homofób vagy. Ha viszont nem ezeket a csoportokat érinti, akkor semmi sem történik. Nem ítéljük el általában az ilyen viselkedést, csak akkor, ha valamilyen nekünk nem tetsző célból történik - holott maga ez a hozzállás a probléma.

Pedig közben az érzés ugyanaz, a cselekedet is ugyanaz, és talán ez a valódi probléma. Érted?

Tehát nem az a probléma, hogy valakikkel szemben vannak ilyen megnyilvánulások - maguk a megnyilvánulások kellenének hogy elfogadhatatlanok legyenek a társadalom számára,de mindez nem hangzik túl hitelesen olyanok szájából, akik pontosan ugyanígy nyilvánulnak meg.

Ezért nem látok én különbséget a komcsik és a nácik között, mint fenn említettem - mert él a szent cél szentesíti az eszközt elve, és mindenki él vele.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.29. 19:12:35

@phaidros: Valódi problémának én pedig éppen azt látom,hogy a cigányok,buzik,zsidók nem lépnek fel határozottabban a szélsőjobb ellen..Monduk szívesen látnék ilyen tömegeket Orbán,Vona,stb házánál tüntetni..Majd felkeresve ezen nácik gyülekezőhelyeit,jól szétvernék,felgyújtanák,stb őket..Hogy érezzék ők is,milyen az,ha rettegni kell valakiktől..(már aki retteg tőlük)..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.30. 03:50:39

@Dyson: Az is náci,aki kollaborál velük.aki eljátszik a gondolattal.Aki önkorikban szövetséget köt velük.Nembeszélek a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör-ről,amiben együtt ül ez a két jómadár..Suba a subával,guba a gubával,madarat tolláról,stb..Még visszajöhetnek azok az idők'..Olvass mai francia filozófusokat..(márt írtam róla)..Lehet,hogy újra kommunista világforradalom lesz..És a hibákból tanulva egy élhetőbb világot épít majd a jövő nemzedéke..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.30. 13:09:05

@Dyson: már írtam,hogy miért nem válaszoltam.miszerint vártam volna még más véleményeket is.és amennyiben ennyire lusták lesznek a kommentelők,elgondolkodom az énblogon..mert az a halálom,amikor nincs senkinek véleménye..én mindíg,mindenkinél kommentelek,még akkor is,ha nincs véleményem.ezzel megtisztelem azt aki fáradt az írással és jelzem,hogy ott jártam..ha rajtam múlna;kötelezővé tenném a kommentezést..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.30. 18:01:51

@Dyson: Apám azt mondta,amikor hazamenve nem köszöntem,hogy legalább annyit mondanál fiam,hogy fogd meg a f.s.om..vagy valami..olyankor elég egy hmm..egy írásjel,vagy szerintem is,vagy jól csináltad,vagy mittudomén'..csak írjon is,aki olvassa,mert elmegy az ember kedve az írástól,ha nincs visszajelzés..

a_tom 2009.04.30. 21:12:43

@RUSZKIBAKA:
Szerintem a legtöbb írónak az a fő célja hogy mások elolvassák a gondolatait. A legtöbben már akkor örülnek ha ez megtörténik, ha te is beérnéd ennyivel boldogabb lennél :)
Többmillió ember olvas könyvet/újságot akinek eszébe sem jut hogy leveleket írjon a szerzőnek megköszönni. Az olvasó jó szívvel gondol az íróra mert valamit kapott tőle, az író pedig örül hogy adott, és tudja hogy az olvasók ezt értékelik. Nem kell ezt minden esetben kifejezni. Biztos jól esne, de nem szokás.
Én is belenéztem a blogodba, nem mondanám hogy az én világom, de szélesedett a látóköröm. Mindenki aki olvas azért teszi mert valamiért jó neki. Akinek egyáltalán nem jó de mégis olvas az mazohista, de annak az is jó ha rossz :D
Fel a fejjel, az a visszajelzés hogy olvasnak, ha rajongókra vágysz válassz valami népszerűbb témát :P

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.01. 05:23:50

@a_tom: Nem vágyom rajongókra.Elégtétel az,hogy tavaly negyedikként az országban lettem a hét bloggere.Azóta is huszonvalahányan vagyunk..Én a blogjaimra naponta több órát áldozok az életemből.És igenis hiányzik a visszajelzés.üdv:rbaka
süti beállítások módosítása