2009. január 21. 12:51 - Reckl_Amál

Csütörtök kedden

Már annyira szeretném elkezdeni végre a 2009-es mozis évet, de egyszerűen nem sikerül!

Először az időjárás (rettenetes hideg, ónos eső) akadályozta meg a dolgot. Tegnap meg egész egyszerűen elmaradt a film!

Pedig már ráfordultunk a célra, az idő kellemesen télies (5 °C, enyhén nyirkos), időben elszabadultam a munkahelyemről, és még a BKV is egész jól teljesített, magyarán nem is késtem el. Szokásos, jól bejáratott mozistársammal egyszerre érkeztünk meg a Kálvin térnél lévő Vörösmarty moziba. Megvettük a jegyet is. A számítógép monitorján látszott, hogy rajtunk kívül még két nézőre számíthatunk. Egy ilyen filmnél, ennyivel a bemutató után ez nem is rossz.

Még viccelődtünk is, hogy milyen nehezen sikerült erre a filmre eljutnunk. Tavaly az Eszter hagyatékával pont így jártunk. Hetekig nem tudtunk elmenni rá, aztán a Vörösmartyba érve filmszakadásról poénkodtunk, és bizony meg is történt. (A kritikában meg is emlékeztem róla annak idején.)

De most még eddig sem jutottunk el. Beültünk a vetítőterembe. (Ez a Vörösmarty Kisterme, ahol az utolsó sorban mindössze 3 szék van, hangulatosan szeparálva.) Megnéztük a kötelező reklámokat, aztán megtorpant az előadás. Kis szöszmötölés, a vetítőből hallatszó anyázás után jött valaki, és közölte, hogy a türelmünket kérik. Jó. Itt vagyunk, eljöttünk, addig is beszélgettünk.

Aztán néhány sikertelen próba után megint bejöttek, ekkor már töredelmesen bevallották, ma bizony nem lesz film. A jegyet átírják szívesen másnapra, vagy vissza is lehet váltani. Ma már nem érek rá, mert a hétvégi vendégségre készülök. Úgyhogy korrekt módon, és nagyon kedvesen, normálisan visszaadták a jegy árát.

A technikai részletekért érdeklődőknek mondom: azért nem indult be a film, mert nem volt áttöltve. Ez a mozi ugyanis nem tekercsekről vetíti a filmeket, hanem egy központi szerverről kapja meg digitális formában. A rendszerük csütörtököt mondott. Nem sznobkodásból mondom (De!), de a Puskinban gyakran látni mozigépészeket a hónuk alatt az aktuális film egy-egy kópiájával. Egyébként nekem így "szerveresen" is megfelelt volna.

Úgyhogy egy kicsit még beszélgettünk a barátnőmmel a Kálvin téri metróállomáson, ami engem nagyon szórakoztat. Nagyon szeretek metrózni (ez alól csak az volt kivétel, amikor olyan helyen dolgoztam, ahol délelőtt-délután kötelező volt fél órát száguldozni a föld alatt, persze tömegben). Nem csoda, hogy annak idején a Kontroll tetszett, már a hely kicsit sejtelmes, kicsit baljós hangulata, na meg a finom menetszél miatt is. Szeretem továbbá figyelni az embereket, akik a metróban megfordulnak. Főleg a cipőjüket szoktam persze magamban értékelni.

Szóval a film nem jött most sem össze, amiben a barátnőm valamiféle intő jelet lát. Jövő héten, remélem, már végre sikerül valami. Mindenesetre erről a filmről egyelőre letettünk. Hosszú idő van még a nyári rothadásig (amikor csak rettenetesen ostoba ún. családi vígjátékok és tini gagyik, no meg persze irritáló, epilepsziás rohamot kiváltó hi-tec rajzfilmek), az idő is emberibb lesz, úgyhogy lesznek még itt kritikák.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr92893281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.01.23. 06:50:55

Lehet kómás vagyok már, de végülis mi is volt ez a film? :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.23. 08:25:47

Zöld hentesek - dán fekete komédia.
süti beállítások módosítása