2009. január 10. 01:02 - Reckl_Amál

MDF - vége van

Ma hosszú agónia után kileheli a lelkét az MDF, a rendszerváltás vezető ereje.

Boross Péter ugyanis úgy döntött, lemond a parlamenti mandátumáról. Így a pártból távozik az utolsó hiteles arc.

A hírt a Magyar Hírlap szellőztette meg, és az MDF sajtósai meg is erősítették, ám a hivatalos bejelentés szombaton hangzik majd el.

Boross felháborítónak tartja azokat a találgatásokat, melyek szerint Dávid Ibolyával való elégedetlensége miatt távozik. Régebben egyértelműen az elnökasszony támogatója volt, de azért két megjegyzést kell ehhez fűzni. Egyrészt nem annyira Dávid Ibolya mellett állt, hanem inkább a Lezsák-féle undormányok ellen. Másrészt könnyen elképzelhető, hogy egy ilyen régi vágású konzervatívnak Lengyel Zoltán feltűnése nem éppen tetszetős esemény.

De Boross Péter azért még búcsúzásával is megmutatja, így is lehet. Nem csinál botrányt, nem akar ártani egykori pártjának, csak szépen, viszonylag csendben hagyja el egykori csapatát.
Mandátumával az MDF szabadon gazdálkodhat a jövőben, a frakció léte nem kerül veszélybe.

Borosst egyébként nem tartom különösebben tehetséges politikusnak. Gyakorlati politikai munkássága nem túl nagy. Mert bár nagyon rövid ideig, de Magyarország miniszterelnöke volt, és nem okozott gondot, de ahhoz sem volt ereje, hogy az akkortájt eléggé zilált közéletben valamiféle rendet teremtsen.
A Fidesz - FKGP - MDF kormány idején Orbán Viktor személyes tanácsadója volt. Nem tudni, miket is súgott a ma már inkább ellenségnek tekintett kormányfő fülébe.

Ma ún. mértékadó, régimódi konzervatív, bölcs öregúrként véleményezi a magyar közélet eseményeit, jelenségeit. Látásmódja beleillik az MDF által az utóbbi időben képviselt mindenkitől való távolságtartás.
Amiért becsülni lehet, az a józanság, amellyel megközelíti a dolgokat. Szomorú azonban, hogy valaki azzal már bölcs lehet manapság, hogy nem habzik a szája...

Szóval az MDF újabb veszteséget kénytelen elkönyvelni. Ki tudja, lehet, legközelebb végleg eltűnnek a süllyesztőben.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr54868543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saintlouisdefrance 2009.01.10. 13:58:49

nem tudom mennyire tehetséges politikus, de belügyminiszternek nagyon jó volt. állítólag a rendőrök máig visszasírják.

a bölcs öregúrként megfogalmazott véleményeit fárasztónak tartom: feltesznek neki egy aktuálpolitikai kérdést és két perc múlva már a második Wekerle-kormányról beszél.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.10. 18:06:02

Szerintem az MDF-nek a Lengyel Zoltán-ügy óta van vége. Az én szememben mindenképp.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.11. 17:20:38

"Szóval az MDF újabb veszteséget kénytelen elkönyvelni. Ki tudja, lehet, legközelebb végleg eltűnnek a süllyesztőben."

Nem is fog ártani, ha eltűnnek!/hm...csak tudnám, ki jöhetne helyükre...?!)
És egyetértek Csöncsönnel :
akik mindenáron ragaszkodnak a továbbsütögethető pecsenyéjükhöz, s akiknek ezért semmilyen ár nem drága : az önerőből sikeresen leamortizált pártjukat, parlamenti frakciójukat, ippegcsakhogy víz felett tartani, egy Lengyel féle, kilóra megvásárolható kurafival képzelik, azok meg is érdemlik, hogy a történelem süllyesztőjében végezzék!
Ott fogják...

Dávid I. felett bőségesen eljárt az idő, ráncai nem csak pofázmányát randítják...!

/Mellesleg, a Lezsák féle "undormány" nélkül Mdf sem lenne/

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.12. 10:23:42

@hölgyválasz:
'94-ben az MDF a Leszák-félék miatt bukott meg, és azóta sem tudja magát összeszedni. Egyszerűen taszító volt sokak számára ez az álszenteskedő, képmutató viselkedés. A normáljobb legellenszenvesebb attitűdje.
süti beállítások módosítása