2009. január 02. 05:55 - Reckl_Amál

Séta a fagyban

Hosszú idő után végre ma újra rávettem magam arra, hogy elmenjek hajnalban sétálni.

Kb. hat éve találtam ki, akkor még főiskolás voltam, és eléggé nem tudtam mit kezdeni magammal. Sokszor éjszakába nyúlóan dolgoztam ki a tételeket, és amikor kész lettem, úgy négy felé, még kellett valami levezetés. Ezért indultam sétálni.

Ez a legjobb időszak egyébként. Már nincs senki, még nincs senki az utcán. Tíz percenként megy el egy-egy autó, az is többnyire pékségi furgon, rendőr vagy taxi.

Ma is nagyon kellemes volt. Csak -4 ° C, igazi csípős, friss hideg, nagyon szeretem az ilyet. Egyúttal bátorságpróbának is bevált volna, hiszen tegnap dél körül esett egy kis porhó, amit én a házunk elől lesöpörtem, de magától is eltűnt, miután a hó elállt. Szóval azért annyira bátor mégsem voltam, hiszen szinte száraz lábbal lehetett végigmenni az utcánkon.
Egyedül a BKV megállóiban volt egy kis nagyon felületi lefagyás. A Fővároshoz méltó szakértelemmel lesózták ezt kis porhóleplet, ettől ez megolvadt, és természetesen ebben a hőmérsékletben két percen belül már egy kis csúszós réteg alakult ki.
Tisztel BKV és Koszterületfenntartó! Nagy fagyban nem sózunk! Mert az olvadást nem tudjuk fölszárítani, és az rögtön ráfagy az útra. A porhóhoz meg egyébként sem kell nagyon hozzányúlni, elég csak letolni. De egyébként ez a helyzet sem vészes. És, ha ezt én mondom, aki mániákusan fél a csúszós utaktól, akkor a probléma nem nagy. De azért ezt illene tudniuk. (Bezzeg, ha bokáig érő hó esett volna, akkor biztos nem lenne letakarítva.)

Most jól érzem magam. Frissítő volt ez a kis kimozdulás. Vissza kéne rá szokni.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr25852740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.02. 12:54:17

Én tegnap délután söpörgettem, jól esett egy kis mozgás a sok zabálás után...
Reggelre persze elolvadt...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.02. 17:13:39

A Fökefenek van egy VIP listaja, azon rajta van hogy kinek a haza elött, a kocsifelhajtojan kell havat takaritani, függetlenül attol, hogy a haz elött a jardat az ingatlan tulajdonosnak kell(lene)sepergetni.

Latom ti nem vagytok rajta: ezert tovabbi kellemes sport sikereket !

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.01.02. 17:54:00

az a legszebb ebben a só dologban, ma amikor mentem haza, a lepelnyi hó már szinte el is tűnt az utakról (párolgás vagy sima seprű), ám ahol felsózták ott jó ropogós són lehetett menni.

csak egy kis technikai info a sótöbblettel rendelkezőknek:

a só -6°C fok alatt hatástalan, így csak arra jó hogy konzerválja a jegesedést, ugyanis ha kicsit enyhül olvad, majd rögtön visszafagy. Míg ahol nem sóztak ott már rég felszáradt a hó, jég stb...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.02. 18:25:29

Erre akartam én is utalni. Jó, hogy mi tudjuk, akinek meg tudnia kéne, az nem.

Egyetlen helyen tapasztaltam még sózást. Egy lakópark mellett elhaladva. Ott is okosok élhetnek.

Ziebi 2009.01.03. 00:18:07

Éjszaka a hóban, nincs is annál jobb :) Itt ráadásul nem igazán olvad a hó, inkább szublimál, azonnal légnemű lesz, mert olyan száraz a levegő. Nagyon élvezem :)

Valamelyik éjjel mi is kimentünk sétálni, és még szarvasokat is láttunk, bent a városban :)
süti beállítások módosítása