2008. október 20. 11:54 - Reckl_Amál

"Ha kiszolgálják az ízlésedet..."

A Bonanzának igaza volt. Nem tesz jót, ha a címben szereplő dolog történik.

Nagyon csalódott voltam a szombati Megasztár végeredménye miatt. Nem csoda, hogy a magyar popzene döglődik, ha a magyar ízlés ilyen.

A Megasztár mint műsor arról kéne szóljon, hogy megkeresik azt az előadót, akiből a poppiacon a legtöbbet lehet kihozni. Vagyis egy érdekes, vonzó, ám alakítható személyiséget, aki nem mellesleg jól is énekel. Erre a mostani állás szerint az a két versenyző a legalkalmasabb, akiket a nézők a legkevesebbre tartottak. Hát igen, egyiknek sincs idióta, akarnok anyja, aki bármire képes, csak a pofája ott legyen a címlapon, egyiknek sem volt kamu szívrohama a héten, egyiknek sincs félig-meddig befutott nővére. Csak izgalmasak és sok bennük a potenciál. És messze nem az éneklésről beszélek, nem vagyok naív, tudom, hogy ez a műfaj nemcsak erről szól. Vannak Balogh Imrénél és Nkuya Soniánál jobb énekesek a mostani mezőnyben is. De egy harmincas apukánál, aki meglehetősen unalmasan dünnyög el unalmas számokat vagy a musical-színésztanoncnál, aki eddig még nem vette a fáradtságot, hogy megtanuljon egy számot a repertoárján kívül, vagy a Vajdaságból importált ripacsnál, akiért úgy el van ájulva a zsűri, pedig kevés mesterkéltebb figura lépett arra a csicsás színpadra, szóval náluk érdekesebbek.

Ha a magyar zeneipar komolyan venné végre magát, és nem a tahók számára adna csak ki albumokat, akkor inkább olyanokra építkezne, mint Imre vagy Sonia. Többek között emiatt nem nagyon veszek magyar lemezeket: hiányolom belőle a profizmusnak még a látszatát is.

A zsűri is megbánta, hogy jópár vacak produkciót dícsért, látszott az arcukon az értetlenség. Szinte már előkerült a fiók mélyéről a Pély-féle Hol van a fületek? - cetli, csak a Hol van az agyatok? vagy a Hol van az ízlésetek? találóbb lett volna.

Tegnap este a TV2 gagyi-riportshowja, a Napló, kicist mosdatni próbálta Friderikuszt. A sok hülye néző, aki persze név és arc nélkül kígyót, békát kiabál bárkire, föl volt háborodva azon, hogy Friderikusz Sándor ki mert mondani evidenciákat. Ezért a csatornánál kicsit menteni próbálták. Pedig ez a műsor - licenc alapján is - pont arról szól, hogy lehúzza ezt a sok "művészt" oda, ahova való. Mellesleg jegyzem meg, a győztes fényét növeli, ha a zsűri képes keményen fogalmazni a valóban gyengékkel szemben. Így a dícséretük is csak  viszonylagos. Bízom Friderikuszban, és bár nem hiszem, hogy ez eljut hozzá, szeretném üzenni, én pont azt várom el tőle, amit a TOP 15-ben csinált.

Hogy az a csaj, aki annyira jelentős volt, hogy az előző posztban a nevét sem sikerült rendesen leírnom, mennyire nem érdemli meg az első vonalat, azt az bizonyítja, hogy tegnap este már a Nemzet Pincebogaránál, Hajdú Péternél védte meg senkit sem érdeklő személyét. Nem néztem végig, mert kit érdekel. Csak annyiban "érdekes", hogy szerepeltetésével megint sikerült kiszolgálni a sajátos igazságérzetű magyar átlagnéző ízlését.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr89722825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolimoni 2008.10.20. 12:24:22

Én személy szerint azért nem nézem ezeket a műsorokat, mint pl a megasztár, meg az rtl klubon az a sokféle tehtségkutatós stb műsor, mert sosem azok nyernek, akik valóban a legjobbak, hanem akiket a tv szeretne a legjobbnak bemutatni. A legjobb példa erre pl az az idegesítő kisgyerek az rtl-en, akitől már a reklámban agyvérzést kaptam, eleve, hogy 18év alatt indulhatott. Az rtl leadott róla néhány szívszorító riportot a mindenféle bulvár műsorában, hogy tényleg mennyire sanyarú sorsú, meg szegény meg nemtom mi -ami igaz, meg szomorú is, de ez egy VERSENY! aminek a tehetségről kéne szólnia-, amitől az összes nagyszülőnek, szülőnek kicsordult a könnye mélységes meghatódottságában, és hogyhogynem megnyerte a gyerek a versenyt, amiben szerintem döntőbe sem kellett volna kerülnie. Na, ezért nem nézem ezeket a sz@rokat.
A megasztárban meg szintén ez lesz, elkezdik majd sztárolni, akit a csatorna kinéz magának, és majd valahogy talán meg is nyeri.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.20. 14:36:00

ez a magyar megasztar egy szar ugy ahogy van, mindig is szar vlt. miert? mert a magyar nep tobbsege (akik el is kuldik azt a kiba sms-t minden szombaton), nah azok kerem szepen nem rendelkeznek izlessel. Eleg csak megnezni miket vesznek legjobban a boltokban... felhaborito. nem szabadna ezt a dotest a nep kezebe adni. illetve a zsurinek kellene h legyen veto joga valamilyen szinten. amugy nem nezem mer itt nincs magyar csatorna, meg a britt-et is csak 1-2szer lattam, de a mostaniban van par igen jo hangu tag.

tammasibela 2009.08.06. 17:56:33

medkit.hu/ > nektek is segíteni fog a szexuális életetekben!
süti beállítások módosítása