2008. október 12. 00:13 - Reckl_Amál

Megvannak a döntősök

Ma a Megasztárban eldőlt, ki az a tíz induló, akik a következő hetekben versenyezhetnek a nézők kegyeiért, és a legnépszerűbb 2008 hangja lesz.

Újdonság, hogy a zsűri egy fővel bővült, Fenyő Miklós, Eszenyi Enikő és Mester Tamás mellé beült Friderkusz Sándor is. Én meg azt hittem, ez csak álhír, mely irányít egy kis figyelmet a műsorra.
De Fridi tényleg ott ült, és szerencsére elemében volt.

A másik személyi változás, hogy Görög Zita helyett a bájos Szekeres Nóra vette át a másodműsorvezetői státuszt. Állítólag eredetileg Epres Panni topmodell kapta volna a feladatot, de őt már a főpróbán "kiszavazták" a műsor készítői, mert annyira nem feküdt neki. Ki tudja, mi történt, nézőként üdvözlöm Szekeres Nórát, mert kellemes jelenség, a dolognak teljesen megfelelő.

A legjobb 15 énekes összességében jó produkciót nyújtott, a nem szakértő néző (mint én) leginkább szimpátia alapján tudta eldönteni, ki jusson a finisbe, ki a levesbe.

A tíz döntős személyével egyet tudok érteni. Szerencsére egyetlen olyan versenyző van, akit szívesebben látnék otthon, mint a színpadon. Engem nem győzött meg Bencsik Tamara ripacskodó előadása, Pataki Szilvia viszont túl hamar elvérzett. Valóban nem a klasszikus popsztár, de nagyon szép hangszíne van.

Annak ellenére nem bánom a 14 éves Hien és a 13 éves Lüszi (sic!) továbbjutott, hogy pár hete még bosszantott a gyerekek indulásának lehetősége. A két kislány jó! A kérdőjel ettől még nem szállt el, nem tudom, helyes-e, ha ennyire fiatal emberek bekerülnek ebbe a kavalkádba.

Nekem egyébként Sonia és Balogh Imre tetszettek a leginkább. Király Linda öccse, Viktor meglepően jó volt, a swing iránt elkötelezett fiú, Lakatos Krisztián is ügyesen oldotta meg a feladatot. Bár nem popszámot választott, a Bicska Maxi olyan dal, amelyet mindenki ismer. Fekete Dávid "lustasága", hogy saját műfajából, a musicalből választott egy számot, majdnem a helyébe került. A zene az kell c. szám jó, de nem a Megasztárban.

A két leggyengébb induló csont nélkül esett ki: Németh Patricia túlvállalta magát, Szabados Attila pedig egyszerűen unalmas volt, és még ezt az egyszerű Robbie Williams számot sem értette meg igazán. Nem kár értük.

Érdekes, említésre méltó esemény volt továbbá Friderikusz és Ambrus Kitti Rita "vitája". Kitti Rita egy mutatós, ám valóban nem túl jellegzetes lány. Hozzá hasonlók már többször szerepeltek egy - két fordulón keresztül. Friderikusz elmondta (egyébként nemcsak neki az este során), hogy untatta. A lány vesztére ellenállni próbált. Fridi ekkora elvégezte a kegyelemdöfést: arra utalt, ha még 29 évesen sem futott be, az nem lehet véletlen. És emiatt örülök Friderikusz Sándor jelenlétének, remélem, tartja ezt a kíméletlenül őszinte hangot, mert ha ez marad, akkor ez a zsűri lényegesen jobb lesz, mint az előző. Ebben nagy partnere lehet Mester Tamás, időnként Eszenyi Enikő.

Jövő héten folytatódik a műsor, természetesen nézni fogom.

Update: A Velvet megint fröcsög a Megasztárra, most Friderikusz miatt, aki a Hét Lúzere címre is pályázik. Csak annyi megjegyzést hadd fűzzek hozzá, hogy ismerni kellene Friderikuszt egy kicsikét, tudni kéne, hogy amikor még "csak" showman volt, mennyire adott arra, hogy a saját műsorában csak első rangú produkciókat lehessen látni. Nem kell ahhoz tojást tojni, hogy lássuk, ha záp.

4 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr52709310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.10.12. 22:17:43

Friderikusz, az ügyeletes tahóemberKell vajon ügyeletes tahóember a zsűribe? Kell külsős zsűritag egy zenei műsorba? Utóbbi kérdésre a válasz: igen, kell, ott volt a Megasztár eddigi három szériájában Bakács Tibor, aki szerethető figura volt, és tényleg k…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gizike 2008.10.12. 08:28:40

Szia,
a pontosság kedvéért: Nem Ambrus Kitti, hanem RITA a neve a lánynak, akiknek Fridi beszólt.

Egyébként aljas dolog valakinek a korára hivatkozni, főleg mivel nem volt felső korhatár megjelölve a jelentkezéskor.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.10.13. 09:03:15

Kedves Alternatíva,
Egyetértek!
A kritikának, mint olyannak, nem feltétlen része a bunkóság, nyegleség!
Friderikusz ezt nem tudja. Hát csak hozta magát, megszokott stílusát.
Ha néhol jogosak is voltak bírálatai, azt megtehette volna "emberközelibben" is.
Egyvalamiről bizonyára megfelejtkezett :
ő most nem dörzsölt politikusokkal ül szemben, hanem túlérzékenyített, agyonizgulós fiatalokkal!

Bár emlékszem én az egyik Gyurcsány interjúra, ahol még hangszíne is meglágyult, nemhogy nyers, számonkérő szavak jöttek volna ki szájából...!
Talán elő kéne kaparnia újból eme lojális énjét, a versenyzők és nézők közös megelégedésére, az esélyt, hogy ne szénné égve távozzanak, ők legalább annyira megérdemlik, mint az országot fals hangokon széténekelő Min. elnök! Szerintem.

Zolimoni 2008.10.13. 09:47:45

Nem néztem és nem is fogom. Szerintem nem sokat vesztek vele.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.14. 14:38:52

És! A vezetést is átvette az RTL-től a tv2 abban a sávban.

Úgy látszik, a Velvet utcai felmérése mégem annyirra reprezentatív, mint az azok az irigy libák hiszik.
süti beállítások módosítása