2008. szeptember 14. 13:46 - Reckl_Amál

Lapos ívben

Almássy Kornél még elég fiatal, és politikai karrierje látszólag máris befejeződött. Sokat akart a szarka...

Dávid Ibolya elmozdíthatatlan, igaz, az MDF-ben más épkézláb ember nincs továbbra sem. Almássy sem volt való első embernek, de legalább megpróbálta... Rögtön az elején elindult Herényi, Dávid Ibolya személyi testőre, a normálisember, részéről a vagdalkozás. Almássyt nem akarja itt senki, csak a Fidesz érdekeit szolgálja, hogy indul. Ha tényleg nincs támogatottsága, akkor minek ennyire kapálózni ellene?

Aztán beindult a kampány. A Fidesz megint nem bírt magával, és rögtön odaállt Almássy mellé, csökkentve az ifjú titán esélyét, hogy fenn tudja tartani a függetlenség látszatát. Dávid Ibolya pedig kicsit sértődötten, hogy valaki ki meri kezdeni az ő hatalmát, nem foglalkozott vele. Arra ott volt a normálisember, aki továbbra is ostorozta.

Pedig Almássy rátapintott egy lényeges kérdésre: az MDF mint parlamenti párt és a gyanús hírű Tisztelet Társasága közötti barátságot firtatta. Az már más lapra tartozik, vajon jót tesz-e egy pártnak, ha az ilyen kényes dolgokat boncolgatja leendő elnökük. Vajon okos-e az a jelölt, aki egy ilyen helyzetben, amikor bármikor jöhet csak úgy egy ogy-i választás a saját pártját vádolja tisztességtelenséggel. Persze, persze pontosabban pártja mostani vezetőségét, de a választó az már csak olyan fából van faragva, hogy a pártot vezetésével azonosítja. Főleg igaz ez egy olyan pártnál, ahol csak vezetés van.

Aztán felpörögtek az események. Csütörtökön mindenki cd-ket villogtatott, rajta a bizonyíték valamiről, amit én még most sem értek. Almássy zsarolásáról beszélt, megvádolva Dávidékat, majd tegnap visszalépett az elnökjelöltségétől. A cd-ről hallhattunk egy részletet, amelyen valaki állítólag Csányi Sándor bankvezérrel beszélget arról, hogy valami terhelő kellene Dávid Ibolyára nézvést. Nagy nehezen elhangzik Almássy neve is, igaz, Csányi mondja.
Sajnos nem értem, hogy mi történt. Csak azt tudom, hogy ez már megint a nagy pártoknak jó. A hír érthetetlenségén túl az marad majd meg a fejekben, hogy valami titkosszolgálati kavarás zajlott az MDF körül. Kicsit jobb memóriájú választópolgárok majd felidézik, Dávid Ibolya főleg azért irányítja már tíz éve a pártot, mert minden riválisától valahogy megszabadult - kizárták őket, ami egy Lezsák-félénél leginkább jó ízlésre vall, de rossz mellékzöngéje van. Most a fiatal reménység, Almássy Kornél keménykedett addig, amíg egyszerre csak zsarolni kezdték, és úgy látszik, volt mivel...

A versenynek máris vége ellenjelölt híján. De legalább a párt legalkalmasabb embere lesz az elnök. Ez persze sokak érdekét sérti. Almássy Kornél karrierje pedig a mélybe zuhat, legalább nem ütötte meg magát nagyon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr15662830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása