2008. szeptember 11. 12:07 - Reckl_Amál

Mi lesz veled, SZDSZ?

El fogsz tűnni a süllyesztőben. Kicsit úgy, mint a kisgazdák, kicsit úgy, mint jóval korábban a szocdemek.

Minden létező hibát elkövettél és elkövetsz, amit csak el lehet a mai politikában. Ennek pedig kiérdemelt következményei miatt azonban nemcsak te szenvedsz, hanem az egész ország.

Köröm-, illetve koalíció-szakadtáig ragaszkodtál a magyar politikatörténet egy legtehetségtelenebb, legalkalmatlanabb miniszteréhez. Amikor meg a közösen megalapozott bukás miatt Horváth Ágnest végre teljesen jogosan kipenderítették, leléptél, és álságosan ellenzékinek nevezed magad azóta. Persze az eredeti kormányzati szereppel járó kényelmes felügyelőbizottsági állásokból nem akaródzik fölállni.

Elég ironikus továbbá, hogy egy olyan párt szajkózza a szakértői kormány mitikus eszményét, amelyik az utóbbi években főleg dilettantizmusáról tett tanúbizonyságot. A legújabb időkben még a hazai pályának számító nyilvános szereplések és kommunikáció terén is. És ha már volt szó a hozzá nem értésről: ennek a mostani, cselekvőképteln kormánynak egyetlen igazi tevékenységre futotta (volna), és ez az egészségügyi reform volt. Valahogyan kierőszakoltad magadnak, hogy a te embered vezényelje le a dolgot, sajátos és nagy ellenszenvet kivívó elképzelései alapján. A szerző nem eü szakértő, nem tudja, mennyire volt helyes az, amit Dr. Molnár Lajos elkezdett. Egy biztos viszont, és ez már politika inkompetencia: nem lehet az emberek ilyen mérvű ellenállása közepette a legjobb tervet sem megvalósítani. Ha ezt a minisztereid nem tudják, nem alkalmasak. Horváth doktornő pedig számtalan alkalommal bukott meg gyakorlatilag minden kérdésben.
De lehetne említeni a 18 éve gyakorlatilag abszurd módon uralkodó Demszky Gábor Budapest elleni rémtetteit is.

Megdöbbent, mennyire nem ismerted még ki egykori koalíciós partneredet, mellyel 14 éve működsz együtt. Komolyan gondolod, hogy Gyurcsány Ferenc magától kiadja a kezéből a hatalmat, ameddig csak egy fia paragrafus létezik, amelyre hivatkozhat? Ha így van, akkor semmit sem értettél meg az elmúlt négy évről.

El fogsz tűnni a süllyesztőben, mert ma már mindenki utál ebben az országban. A jobb oldal eleve, ez nem titok. Még a visszafogottabbak is szitokszóként alkalmazzák a liberális jelzőt. Persze demagóg populisták mind, vagy legalábbis ez az egyszerű magyarázat, de azért elgondolkodtató, miért kell egy eszmét kisajátítani?

De sikerek is vannak: 1998 óta először neked sikerült Orbán Viktortól elvenni a bal média és hallgatósága által neki adott patás ördög imidzset. Ma már a bal hülyéi nem a Fideszre hörögnek, hanem rátok: betelefonáló kisnyugdíjastól az ún. sajtóklubos elemzőig.

Sőt, sok-sok ember egykori választóid közül is a pokolba kíván. Például enne a blognak a szerzője is szavazott már rád, de nagyon megbánta. Mert képmutató, nagyképű és kioktató vagy, ráadásul mindezt úgy, hogy közben fogalmad sincs a valóságról, ill. úgy teszel, mintha nem lenne. Nem tudni, melyik a rosszabb.

Persze nem érzékeled ezeket a dolgokat, mert nem állsz szóba azokkal, akik nem értenek veled egyet. Azok mind bolsevikfasiszták. Neked elég a körülötted sertepertélő entellektüellek mértékadó véleménye. Te mindenkitől elvárod, hogy az ún. szabadság nevében mindenféle elképzelésedet a családról, oktatásról, egészségügyről toleráljon, viszont rendszeresen vindikálod magadnak a jogot, hogy azonnal lenácizz mindenkit, aki nem ugrik a levegőbe örömében azonnal "kiváló" ötleteid hallattán. Miért fontosabb a deviáns gyerek mondvacsinált joga, mint az összes többié? Miért egyértelmű a könnyűnek nevezett drogok liberalizációja, amikor legalább annyi érv szól ellene, mint mellette? De te nem társadalmi vitát akarsz, hanem mindent azonnal bevezetni, ilyenkor rettenetes intellektusod adta önbizalmad tudatja veled, te jobban tudod, mint bárki más, de legalábbis a sok vaskalapos, gonosz, ellenvéleményt hangoztató polgár.

Akárhogy lesz is, SZDSZ, el fogsz tűnni. Akár végignyögjük ezt a másfél évet a nagy semmit tevésben, és nézzük, ahogy omlik össze a gazdaság és emiatt ugranak össze az emberek. Akkor 2010-ben tűnsz el végre. Ha meg az utóbbi években kivételnek számító módon végre csatlakoznál azokhoz, akik az Országgyűléd feloszlatása mellett teszik le a voksukat (vagyis csatlakoznál oda, ahol vagy, az ellenzékhez), akkor már jövőre. Lásd be, lejárattad magad, már senki sem hisz benned, nincs tovább!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr44658458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.12. 10:32:46

Egy másik, egészen frissen indított blogon olvastam egy szakképzett cigány pincér levelét, mely szerint 10 év munkaviszony után fölmondott neki az új tulaj, mert "rontotta volna a forgalmat". A sok rasszista idióta szövegei mellett a normálisabbak azt tudták neki tanácsolni, hogy menjen el az országból.... Hát nem akarom dramatizálni a dolgot, de ha ez egy racionális döntés, és nemcsak a törtető, pénzéhes karrieristáknak, akkor tényleg baj van.
Képzeld, pont a héten gondolkodtam el először azon (igaz, ennek van némi realitásalapja is), hogy Ausztriában bírnék élni és dolgozni... Ajjaj!

Hazudtak - nekem ennyi a lényeg. És ezek a gerinctelen férgek (már én sem tudom moderálni magam) simán kerítenek 4-5 embert, aki aznap nem megy be. Ennyi elég GyF talponmaradásához.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.12. 13:32:19

Hihetetlen az a rettegés, amely Tóta W. szavaiból árad. Nagyon jól összefoglalja azt a zsigeri és irracionális félelmet, amely az SZDSZ-szavazókat a magyar jobboldal hallatán eltölti...

Egyébként teljesen egyetértek Dysonnal: "Szánalmas ez az egész, és őszintén szólva már nagyon unalmas."

LeMerle 2008.09.14. 14:14:30

Szánalmas ez a vergődés! Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen nagy a mellényük azzal a 1-(max.2)%-os (vagy már annyi sem) népszerűségükkel. Abszolút egyetértek az előttem szólókkal!
Sajnos ezzel kapcsolatosan egyebet nem tudok és nem is áll szándékomban mondani!

Dr Milton 2008.10.27. 00:45:34

Nem olvatama cikket, csak a címet, de higgyétek el nekem valahogy be fogják nyomni bizonyos csoportok a Parlamentbe ezt a pártot, mert másképp nem hiszem el, hogy össze tudnának kukázni 5%-ot. Nagyon örülnék ha nem így lenne, de erős bennem a gyanú, hogy találkozunk velük a köv. választások után is.

Ha vmiért mégsem akkor megszaporodnak majd az akkori kormányt bíráló népszavás/népszabadságos cikkek a következő írók tollából: Eörsi Mátyás, Horn Gábor, Hegyi Iván stb....
süti beállítások módosítása