2008. szeptember 07. 13:56 - Reckl_Amál

A legokosabb magyar

Ki más lenne, mint Gyurcsány Ferenc, a miniszterelnök? Tegnap megalakította a Magyar Charta nevű mozgalmat, melynek célja a magyarországi szélsőségesek elleni tiltakozás. Kiváltója a július elején a melegfelvonuláson történtek.

Végigolvastam a listát, érdemes. A szokásos hivatásos aláírók és egyéb szimpatizánsok között megbújik pár név, akik miatt szomorú vagyok nagyon. Szomorú vagyok, mert ők tényleg évek óta hitelesen küzdenek a diszkrimináció ellen, vagy csak egyszerűen a munkájuk színvonala révén egyszerűen hitelesek.

És ezért okos Gyurcsány. Mert ezeket a kiváló, okos, tehetséges és tisztességes (!) embereket is rá tudta venni erre az aláírásra. Mert mit tehet valaki, akit arról ismernek az emberek, hogy fölemeli a szavát, amikor a társadalmilag erkölcstelen dolog történik? Megteheti-e, hogy nem ír alá egy szélsőjobb - ellenes kezdeményezést? Következetesen képviselheti-e az Ügyet azok után, ha egy ilyen iniciatívára nemet mondott?

Én innen, a gép mögül azt mondom, igen. De ez így könnyű. Ezek az emberek többnyire abból élnek, hogy az emberek elé kiállnak, a zenéjükkel, a színjátékukkal, a verseikkel - folyamatosan kiteszik magukat a közönség ítéletének. Másrészt a ostoba náci maszlag ellen törvényesen, ízlésesen a közvélemény tud föllépni. Ha valaki hiteltelenné válik (vagy azzá teszik) az emberek előtt, akkor a munkája nem lehet eredményes, akkor egy pofázó idiótának fog látszani, aki többet árt, mint használ.

Szóval Gyurcsány okos, mert ezzel az antiszemita - újfasiszta hitelkártyával még mindig ki tudja csikarni számos ténylegesen elismert és mértékadó ember (hiába próbálják őket a másik oldalon egy füst alatt, egységesen lesajnálni) kiállását maga mellett, pedig már nagyon régóta nincs rajta semmilyen fedezet. De választani kell! Mert ő és Orbán barátja közös megegyezéssel megszüntették a belga státuszt Magyarországon. (De az is lehet, hogy mindent megtettek a kialakulása ellen.)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr7652225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.07. 17:40:21

"Ha valaki hiteltelenné válik (vagy azzá teszik) az emberek előtt, akkor a munkája nem lehet eredményes, akkor egy pofázó idiótának fog látszani, aki többet árt, mint használ."

Itt a lényeg. És az illető SEMMILYEN módon nem tudja bizonyítani, hogy lejáratták, és nem pedig a SAJÁT személye és cselekedetei miatt lett hiteltelen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 18:23:55

Semmi jelentősége ennek a listának. Szerintem már az se gondolja komolyan, aki aláírta.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.09.09. 08:24:13

A listának önmagában persze nincs jelentősége, hamar feledésbe merül, ha nem kap további sajtót.
Ám egyes aláíró percemberkék, akik nevüket aláírásukkal, azzá degradálták, bevésődnek némelyek tudatába, mint enyémbe is, azon agyfunkcióban, ahol a csalódás érzete szerveződik....

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.09. 10:46:24

Néhányan szerintem nagyon is komolyan gondolják.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.09. 11:28:53

Én is így gondolom. MSN-en beszélgettem erről egy barátommal, hogy miért is írták alá páran. Azt mondtam, mert ez az életük. Van, akit a régmúltja kötelez, van, akit a rendszerváltásban felvállalt szerepe. Ezért aljas dolog ez, mert sok jobbra érdemes ember lett arra "rákényszerítve", hogy kompromittálja magát. Egyébként arra, aki meggyőződésből tette, nem tudok igazán haragudni.
süti beállítások módosítása