2008. július 31. 09:49 - Reckl_Amál

Rékuc visszavonul

A mai nap másik szomorú, internetes híre, hogy Rékuc határozatlan ideig szünetelteti a Fika-blogot.

Az egyik legjobb, legszórakoztatóbb magyar nyelvű blog szerzőjét valamilyen komolyabb atrocitás érte pont blogja révén, melynek részleteibe nem avatta be olvasóit.

Találgatni nem szeretnék, csak annyit jegyeznék meg, komoly dologról lehet szó, mert Rékuc nem az az ijedős fajta. Vagy legalább is nem tűnik annak.

Sajnálom, hogy nem lesz Fika, mert nagyon élveztem. Népszerűségét, relevanciáját jelzi, hogy hetente címlapra került, általában jogosan. Úgy látszik, ha igaz az a mondás, hogy mondj igazat, betörik a fejed.

Szóval sajnálom, és nemcsak saját szórakozásom miatt, hanem mert számos olyan dologról lehetett élvezetes stílusban olvasni, melyek mindenki életét befolyásolják, de legalább is itt vannak körülöttünk. Azért is sajnálom, mert Rékuc azon kevesek egyike, aki a blog fogalmát úgy értette, ahogy én is. Hogy a blogger nem közszolgálati médium. Nem kell belemenni a profik között is átlátszó egyrészt/ másrészt-játszmákba. Leírhat bármit, és igenis kontrollálhatja a blog egészét. Ha valakinek ez nem tetszik, indíthat saját blogot, ahol leírhatja, hogy ki miért és hogyan hülye, beleértve természetesen a bármelyik blogger-társat is.

Ahogy már odaát kommentben leírtam, köszönöm a kellemes órákat, amelyeket a blogon tölthettem, hiányozni fog. Rékucnak, a magánembernek minden jót, és persze nyugalmat kívánok! Magunknak pedig, hogy minél hamarabb olvashassuk a fikáznivalókat!

(Aki még nem ismeri, az olvasgassa az archívumot: fika.blog.hu)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr30593956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.31. 11:07:46

Jó búcsúztató írás.

Mondj igazat, és betörik a fejed. - Pontosan.
Ma ott tartunk, hogy a problémákat elbeszélni sem lehet. Az ország 2 részre szakadt, tehát társadalmi/morális problémákat biztos azért ír le mert bal/jobboldali. Hát nem!

Ha egy kulturált, intelligensebb társadalomban élnénk, nem lenne szükség a Fikablog minden 2. bejegyzésére. Azért nem, mert ezeket a problémákat el lehetne beszélni, meg lehetne oldani, "divat" lenne azzal foglalkozni, h ez bizony nem jó, metrt nem ilyenek voltunk. Lennének ilyen emberek, több, mint az említett blog szerzője.

Ezt nem negatív kritikaként írtam. Épp ellenkezőleg.
Van egy ilyen, aki magánúton, a blogjában próbál meg leírni dolgokat, és ezeket az ALAPdolgokat a címlapon keresztül az index segítségével a társadalom elé tárta. Kell, erre szükség vol, és szükség van, szöükség is lesz.

És ez a "nevelendő" társadalom "hálálja meg" néhány beszólogatóval és egy komolyabb zaklatóval.
Nem az a baj, ha valaki szenvedélyesen vitázik. Legyenek érvei, fogadja el, h alkalomadtán ő sem győzött meg senkit, vagy őt sem győzték meg. De olyan, aki az asztalra nem tesz, az ne így minősítse az elérakott késze(ke)t, amiből választhat.

RecklAmál, végül egy jótanács: a fika.blog.hu-t másol be egy "hivatkozás felvétele" c. "izébe", ami a posztszerkesztőd eszköztárának alsó sorában van. :)

phaidros 2008.07.31. 11:57:47

Semmi vész, olvassatok bele a blogba! :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.31. 12:12:13

Bizony, a bloggerina meggondolta magát némileg.

Jó hír!

(Nekem pláne. De erről majd később!)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.31. 12:14:31

Illetve már publikus. Meghívást kaptam a Fika blogba, melyet köszönettel elfogadtam.

sir Sör Béla 2008.07.31. 13:33:59

Yuppi!

Ennek én is örülök! És Árpád is üdvözletét küldi eme örömteljes alkalomból!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.31. 14:24:09

"RecklAmál, végül egy jótanács: a fika.blog.hu-t másol be egy "hivatkozás felvétele" c. "izébe", ami a posztszerkesztőd eszköztárának alsó sorában van. :)"


Ez mit jelent?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.31. 16:41:49

No, átböngésztem a Fika blogot, és természetszerűleg jól fölbosszantottam magam (pl. az abortuszos, az állatos stb. stb.) posztok miatt.

Asszem maradok Nietzschénél. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.31. 17:19:49

(Ámbár pont az olyan blogokon kezdtem el kommentelni, amelyek jól fölbosszantottak. Egyébként nekem kifejezetten ismerős Rékuc arca. Nem volt ELTÉ-s véletlenül?)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.01. 08:51:23

Valahol mintha írta volna, hogy eredetileg bölcsészlány.

phaidros 2008.08.01. 09:53:34

Ne már, ruhatár-büfé szak? :(

:D

(Egy tehcnosoviniszta IT-s)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.05. 15:10:25

nem ELTÉS voltam, nem Magyarországon tanultam. Amúgy művészettörténetből, német-svéd nyelvészetből, fordításból és tolmácsolásból van diplomám (eutóbbi kettő posztrgraduális). Ruhatár és büfé? Lehet.
süti beállítások módosítása