2008. július 09. 13:09 - Reckl_Amál

Szemüveget a bírónak!

De legalább is az ügyésznek!

Ügyészségi vélemény alapján ugyanis három tojásdobáló polgártársunk mehet Isten hírével. Hiába dobáltak, hiába lettek tetten érve, letartóztatva, bíeóság elé nem állnak, mert az ügyész véleménye szerint ők csak a véleményüket fejezték ki, és ez joguk.

Szerintem meg az is joga az embernek, hogy végigmehessen úgy az utcán, hogy közben nem dobják meg semmivel. Sőt! Az én furcsa jogfelfogásom több jogot biztosítana annak, aki békésen felvonul (még ha irányultsága nem is tetszik mindenkinek), mint aki azért megy oda, hogy zavarja eközben.

Ballib körökben a magyar igazságszolgáltatás jobbra tolódása kedvelt téma. Eddig úgy tartottam, nincs rá igazi bizonyíték. Ezek szerint ez eufémizmus volt. Ez az ügyész egyenesen a szélsőjobb és az elmebeteg találkozási pontján áll. Gratulálunk!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr84560388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2008.07.09. 14:07:41

Furcsa, én ezt balra tolódásnak látom.
(Szegény tüntetőknek joga van dobálni.)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.09. 14:31:09

:D Így is lehet fogalmazni. Sőt, normál esetben ez lenne a logikus.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.09. 14:48:45

Az ítéletek megmutatják, miért ismétlődnek meg Budapest utcáin újra meg újra a kukafelgyújtós, tojásdobálós, Molotov-koktél-dobálós jelenetek.

A legsúlyosabb büntetés a szombati események után 66.000 forintos pénzbírság volt. Ki az a hülye szélsőjobbos, akinek nem ér meg ennyit, hogy képernyőre kerüljön?...

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.07.11. 14:38:19

Az én értelmezésem:

Mivel alapvetés, hogy minden ember szabadsága addig terjed, amíg nem korlátozza vele a másik szabadságát, a tojásdobálás a liberális demokrácia alapelvét sérti. (Ugyanezért nem lenne szabad közterületeken dohányozni, de ez egy másik problémakör, bár az ügyészi értelmezés alapján nem számíthatnak sok jóra a nemdohányzók.)
Viszont ugyanúgy nem könyökölhetnének oldalba a metrón, vagy nem lökhetnének fel a tömegben. Ebből a szemszögből nézve tehát a tojásdobálás sem feltétlenül tekinthető bűncselekménynek, de mivel pl. a másik ember ruházatának megrongálása a célja, azért minimum pénzbírsággal kéne sújtani és a rendőröknek legközelebb (is? nem tudom, most mit tettek a szervek) közbe kell avatkozniuk.
süti beállítások módosítása