2008. június 22. 18:57 - Reckl_Amál

Asszonynak hallgass a neve!

Azt mondják, hogy az igazán jó házasságok a mennyben köttetnek. Ezt a tételt a Dobrev - Gyurcsány páros remekül igazolja. Mindketten rendkívül hiperaktívan kommunikáló emberek, meglehetősen magas irritációs faktorral.

Dobrev Klára, és általában a nagy emberek vagy asszonyok házastársainak helyzete mindig elég sajátos. Teljesen jogos volt azt feszegetni a Péntek 8 című műsorban, milyen közjogi szerepet tölt be egy feleség, milyen közjogi súlya legyen annak, ha megszólal. És az is tény, hogy ennyire talán nem volt még határozottan pozícionálva miniszterelnöki hitves. Nyilván azért is gondolom túlzásnak Dobrev Klára szerepeltetését, mert nem szimpatikus számomra a hölgy. Bár nem vagyok túlzottan gyerekpárti (tessék visszalapozni a blog elejére), mégsem értek egyet azzal, hogy a nők eszeveszetten rohanjak szülés után vissza dolgozni. Mert pont az a bajom a mai gyerekekekkel, hogy neveltetésük hiányosságai miatt hülyék, mert nem jut rájuk elég idő. Ehhez képest azt szorgalmazni, hogy még ennél is kevesebb időt töltsön a gyerek az anyjával, egyszerűen butaság, a tipikus mai fiskális megoldás. Csak legyen kevesebb a kifizetett pénz, a társadalmi következmény mindegy! Mondom, hogy ez a frigy az égben kötettett.

Viszont amit a Péntek 8 két műsorvezetője ehhez kommentárként fűzött, az azért elgondolkodtató. Rákay Philip és Csermely Péter nőképe száz éves körülbelül. Szinte még kdnp-s vendégük is szégyellte magát amiatt, amilyen lesajnáló stílusban beszélt ez a két domináns hím a nőkről.

Persze könnyű magas lóról beszélni úgy, ha az ember a világ uralkodó csoportjához tartozik: egészséges, fiatal, heteró, képzett, fehét férfi. Az intelligensebbje örül ennek a szerencsének (mert mindez többnyire nem érdem), és nem azokat bántja, akik nem ennyire szerencsések.

Nőnek lenni persze nem rossz, csak kicsit ijesztő belegondolni, hogy a művelt, állítólag felvilágosult férfiemberek is így tekintenek ránk. Egy nő vagy hős anya (jóravaló feleség stb.) vagy önző ribanc (ők a kékharisnya kifejezést használták, nem is gondoltam, hogy ez még létezik).

Nem akarok politizálni, mert ez nem politika (ráadásul a politikai részéről nagyjából ugyanazt gondoljuk, fent ezt vázoltam), ez sima emberi színvonaltalanság. De annyit azért mondanék, hogy aki konzervatívnak akar látszani, az lovag, vagyis tiszteli a nőket. Legalább annyira, hogy nem vitatja el tőle a szólás jogát. (Ettől még mondhat egy nő hülyeséget, és ezt ki kell mondani.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr87533959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása