2008. április 06. 20:44 - Reckl_Amál

Sztrájkok

BKV - Leáll a város?

Az esti hírekre megszületett a bizonyosság: a napok óta lebegtetett BKV-sztrájkot megtartják. A megállapodásnak semmilyen eredménye nem lett, így - először a magyar tömegközlekedés történetében - totális sztrájk lesz. A rendőrség, a taxisok összegyűjtik erőiket, nem tudnak fölkészülni, mert ilyenre nem volt példa. Talán, ha sokan lesznek...

Ha tehetném, nem mennék be holnap dolgozni. De muszáj, viszont a cégem nagyvonalú, fizetik a taximat, amelyet én már tegnap megrendeltem. Mivel a belvárost nem érinti az útvonalam, talán bejutok időben. (Egy kis késés nyilván belefér.) De hogy mások (ezrek, százezrek) mit fognak csinálni, azt elképzelni is nehéz. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egyszerűen nem mennek be. (Ahogy én sem.) (Érdekes, hogy a tanároknak pédául szabad. Dehát ez a szakma úgyis komolytalan, sajnos.) Így a többség majd ott ül a kocsijában a dugóban. Elkésik, ideges lesz, az aznapi munkáját megette a fene.

Egy percig sem hibáztatom a BKV dolgozóit, bár a sztrájk mint olyan távol áll tőlem. A BKV jól szimbolizálja a budapesti önkormányzat, sőt a teljes önkormányzati rendszer csődjét. Alkalmatlanság, pénzszórás, a szolgáltatás egyre alacsonyabb színvonala - és mégsincs felelős. Sőt, minden a süllyedő hajót elhagyó rágcsáló szép summával borogathatja kifáradt idegeit.
Az egyetlen ötlet, amelyre a döntnökök képesek, hogy azok kárára vonnak el pénzt (takarékosság címén), akik a szolgáltatást nemcsak igénybe veszik, de egyúttal finanszírozzák is (az utasok), ill. akik a szolgáltatást ténylegesen nyújtják. Érdekes, hogy tömeges vezető-kirúgásokról nem hallani, de egy buszgarázs teljes bezárását már régóta tervezik.

Szóval, bár holnap nagyon kellemetlen lesz, mégis valahogy föl kell hívni a pöffeszkedők figyelmét, akármit azért nem tehetnek meg.
Igaz, a BKV vezetése nagyvonalú ajánlatokat tesz (leépítések halasztása, a paraméterkönyvbe való beleszólási lehetőség). De sajnos el lehet ezektől (főleg Hagyóról és csapatáról, élükön az elvtelen és kellemetlen Regőczy Miklóssal ) kitellik a blöff. Erőt kell mutatni.
Le kell nyelni a holnapi békát (nagyon nehéz lesz, türelem!)!

 

MÁV - Véletlenül

Már ezeken az oldalakon is olvasható volt, milyen lesújtó véleménnyel vagyok Gaskóról. Ez szemernyit sem változott. A mai akció egyszerű zavarkeltés. A BKV-sztrájk épp eléggé igénybe veszi az emberek idegeit, csak az tetézi a bajt. Eredménye nem lesz. Legalább is nem lesz több, mint eddig.

Amennyire a bkv-sokat megértem, olyannyira nem tudok együttérezni a vasutasokkal. Mostani akciójukkal csak azt érik el, hogy sztrájkjuk egyre kevésbé alapul szakmaiságon, és egyre inkább politikai vacakolás. A Gaskó-félék politikai ambícióit ne az utasok hátán vigyék ki!
Remélem, Gaskó számítása nem jön be: ejteni fogják, az ország első számú bajkeverője a Fidesznek sem jön majd jól.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr36414135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.07. 19:29:43

Azért azt nem mondanám, hogy "az egész önkormányzati rendszer csődje", ami Budapesten zajlik.

Amióta Tarlós az ellenzék vezetője, végre legalább értesülhetünk arról, hogy a fővárosi vezetés nem úgy dolgozik, ahogyan MINDEN MÁS önkormányzat, hanem tökéletesen diktatorikus módon. Közvetve szerintem minden itteni bajnak ez a forrása. A Demszky-féle városirányítás olyan melegágya a korrupciónak, mint egy sötét, meleg, nedves csatorna a csótányoknak. Az eredményt mindenki látja, aki kimegy a Kálvin (Rákóczi stb.) térre a 4-es metró leendő (?) vonalához.

A BKV-sztrájk minderre egy kétségbeesett, ügyetlen reakció.

Gaskó pedig szerintem is most már... (egy horngábori mondat jut az eszembe).
süti beállítások módosítása