2008. március 07. 22:46 - Reckl_Amál

Mr. Antipathy: Kinter Oszkár

A poszt apropóját a ma véget ért celeb-Vacsoracsata című műsor adja. Röviden annyit mondanék a programról, hogy öt ember (bemelegítésként öt ún. híres ember) megmérkőzik a tűzhely mellett.

De a műsorról nem szeretnék hosszabban értekezni. A délutáni műsorsávba illő, fékezett izgalmakkal operáló "vetélkedő" nem rossz, de azért nem emelkedik ki az RTL Klub kínálatából.

Akiről azonban írni szeretnék, az a számomra eddig teljesen ismeretlen Kinter Oszkár.

Kezdjük a közepén: kevés taszítóbb emberhez volt balszerencsém számos tv előtt töltött időm során. Szörnyű, amikor a butaság és az önhittség sznobsággal párosul.
Fogalmam sincs, ki ez az ember, és főleg, hogy mire ekkora a pofája.

Ha jól értem, valami modell, aki valamelyik lényegtelen tv-csatornán csinál valamit. Én őszintén igyekszem távol tartani magam a modellekkel kapcsolatos előítéletektől, mert egyrészt olcsók, másrészt meg bárki rám sütheti az irigység bélyegét. Mégis, amikor egy ilyen üresfejű, öntelt hólyagot látok, eszembe jut, végső soron nem az eszükért fizetik az ilyen lányokat/ fiúkat.

A mellékelt kép nyilván sokak szemében enyhítő körülmény. Én sem tagadom, mai szemmel egy jó külsejű embert látunk rajta. De sajnos az az üresség és beképzeltség, ami ebből az emberből áradt, az az ún. belső szépség teljes hiányát feltételezi.

A fiatalurat én az említett műsorban láttam először. Sokáig fogalmam sem volt, hogy ki ő. (Most sem tudom igazán, de ez mindegy is.) Egy önimádó, tisztaság- és rendmániás bunkót ismerhetett meg a néző, ha követte az adást a héten.

Teljes szerepzavarban van a fickó. Azt hiszi, mennyire menő, mennyivel okosabb és főleg stílusosabb mindenki másnál. Pedig valójában csak egy reprezentációs eszköz. Azért fizetik, arra tartják, hogy legyen valami hímnemű dekoráció.

Bárdolatlanságát, tudatlanságát próbálhatja sznobsággal és másoktól lopott ál-stílussal palástolni, ezzel még legegyszerűbb versenytársát, Beja asszonyt sem tudta átverni. Még ő is csak az alkalomra várt, hogy a tapló orrára koppinthasson.
Tanulságos volt a másik két női vetélytárs véleménye is. Ehhez csak annyit mondanék: oktasson ki téged a Soma!

A végső döfést mégis Benkő Dániel egykori lantművész, ma médiabohóc adta. Ez a magát évek óta égető ember (meztelen lantozás Anettka műsorában, saját nemiszervéről készült köztéri szobor kihelyezésének terve stb.) szó szerint lesajnálta.

Na, erre föl lehet vágni! 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr96370213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cranberries · http://cranberrry18.spaces.live.com 2008.10.29. 21:18:05

Az a baj, mindenki celebet néz ... én is. És nem véletlen néztem utána ennek az Oszkár gyereknek ... (Mer' micsoda hűdepasi, nézzük már meg, ki is ő)
Egyébként én sem halottam róla eddig soha semmit. Furcsa, egy ilyen színvonalatlan és igénytelen műsor (igen, amit én is megézek), milyen hatásokat vált ki .. Mindenesetre nekem sokat segített, hogy elolvastam a véleményed O.-ról. Így már nem is vagyok igazán kíváncsi rá ;)
cranberrry18.spaces.live.com/
Csek-it-áut

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.30. 08:35:42

Hát persze, hogy azt nézi. Csak vetítenek, hogy náluk csak a Discovery jön, ill. nincs is tv-jük.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap KO (menő a monogramja!) az összes csillagot elhozta. Kígyókhoz kellett értük benyúlni, és megcsinálta.

Ez csak növeli azt a pedáns-náci feelinget, ami amúgy is körbelengi a csávót. (A náci itt nem politikai kategória.)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.30. 10:12:47

Kevés olyan sötét embert láttam, mint Delhusa. De ez nem most derült ki, csak az, hogy öregségére hisztis picsa is lett belőle. Olyan, aki még egy Paris Hilton - fant is kiakaszt.

Ha gumikígyók voltak is, eddig ez még senkinek sem sikerült a celebek közül.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.30. 11:22:18

"Vagy magadra célzol? "

Ne sértegessük a bloggert, jó?!

Persze, hogy kristófra gondolok.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.31. 13:07:11

"Tudom, hogy a kis Christopherre gondoltál. "

Bobby és Pamela fia?

Zoeee 2008.11.12. 21:42:59

Primitív dolog valakiről úgy írni, hogy nem ismered. Férfiakból általában -akárhogy is nézzük- a féltékenység váltja ki azt elsősorban, hogy elkezdjenek valakit csesztetni, és jelen esetben írjanak egy olyan lényegtelen cikket róla, mint te. (Felesleges erre úgy reagálnod, hogy mire legyél féltékeny? Arra a beképzelt fejére?!...sejtem mi erre a védekező reakció..)
Én viszont annyiban védem az "említett személyt", - bár nem ismerem, és nem fogok elkezdeni bután pampogni arról, hogy milyen jó fej, mert nem vagyok sipákoló 12 éves - hogy azt, hogy ki a legüresfejűbb, nem egy ilyen tv-s valóságshow fogja eldönteni. (Mondjuk már ennyiből is lejött, hogy nem tartozott kedves O. a legbutább emberek közé a táborban.) És az, ha valaki antiszociális és nem vigyorog meg jópofizik a TV képernyőbe, miért lenne baj?! Nem értem, hogy ebből minek kell ügyet csinálni. Az Ő gondja, ha baja lesz abból amiket mondott. Ő ilyennek mutatta magát, gondolom közelít is a valósághoz, de most minek majomkodjon a többiekkel? Én szívesebben néztem Őt, mint a többiek tragikus sírását és erőltetett vergődését. Van ilyen embertípus, el kell fogadni. Vagy most írjak cikket az előítéletekről és a toleranciáról?!..

Jah és szerintem volt annyi joga "szerepelni", mint Zimány Lindának, és a tábor 3/4-edének, mondjuk Magyarországon amúgy sincsenek "sztárok". És valakinek miért ne lehetne "nagy a pofája" szimplán azért, mert ilyen? Muszáj ahhoz ISMERT embernek lenni?! Talán Gjon-nak több joga van hozzá, mert szerintem nem O. vergődött ilyen visszataszítóan az eddigi sikereiről. - amik lehet, hogy neki épp olyan fontosak, mint Gjon-nak az "értéke"i-

Tudom, hogy úgy sem adsz nekem igazat.. de ez a cikk szerintem "egy ember véleményényénél" nem ér többet :) -de remélem ezzel tisztában is vagy.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.13. 08:36:06

Drága Zoee!

Kezdjük néhány alapdologgal, mert soraidból ítélve fiatal vagy, talán nem veszed rossz néven, ha tisztázzuk ezeket.

"ez a cikk szerintem "egy ember véleményényénél" nem ér többet "

Pontosan annyi, se több, se kevesebb, mivel egy blogról van szó.

"nem tartozott kedves O. a legbutább emberek közé a táborban"

Ha figyelmesen olvasol, láthatod, hogy az írás nem most készült, hanem még a Vacsoracsata idején, csak most páran elővették a témát. Szóval én nem a Celeb... beli szereplésről írtam.

"Férfiakból általában -akárhogy is nézzük- a féltékenység váltja ki azt elsősorban, hogy elkezdjenek valakit csesztetni"

Milyen kár, hogy nem vagyok férfi. Péniszirigység? (Akkor már inkább Benkő.)

A lényegre térve: a Vacsoracstán találkoztam ezzel igenis nagyon öntelt alakkal. És mivel személyesen valóban nem ismerem (szerencsére), az alapján tudom megítélni, amit látok. (Te sem ismered, miért véded akkor, kérdezhetném, csak én tudom, hogy neked szimpatikus. Legyen! Nekem meg nem. Na és?

Aztán jött a Celeb... és eleinte kicsit változott a véleményem, de amikor Pákó beköltözésekor hisztizett, hogy akárkivel nem hajlandó együtt csótányt enni, igazolva éreztem a leírtakat, súlyosbítva a faji alapú felsőbbrendűségi érzéssel. Hiszen KO maga mondta, nem tekinti Pákót embernek. Ennyit az előítéletekről és a toleranciáról.
Pákó buta, de rendes. Nem akarnám életre szóló barátnak, de nem is zavarna, de Oszkár barátunk egy fikarcnyi esélyt sem adott neki, hanem végig duzzogott, hogy most együtt kell szerepelnie egy ilyen "méltatlan" (ez is az ő szava) figurával. Azt gondolom, hogy ez végtelen bunkó viselkedés és pontosan abból fakad, amiről írtam, a beteges önimádatból. Az én természetesen szubjektív ízlésem meg élből elutasítja ezt.

Az meg, hogy mások, pl. a debil Delhusa, hogyan viselkednek, nem mentik föl Oszkárt a fentiektől. A kulturált ember pedig - többek között - arról ismerszik meg, hogy nem mond ki mindent, amit gondol.

Zoeee 2008.11.13. 20:42:43

Mégdrágább Amál!
Bocsánat, hogy félrenéztem a nemedet, és amiért nem néztem utána hogy mikor írtad ezt a cikket. De szerintem azt eléggé leszögeztem, hogy nem egy fanatikus védelmezőszöveget volt célom írni - hiszen sehol nem írtam azt, hogy igaza van, és azt is leírtam, hogy nem ismerem, és nem fogok arról papolni, hogy milyen nagyszerű ember - szerintem a saját véleményemet eléggé kívül hagytam - bár köszönöm, hogy megengedted, hogy nekem szimpatikus legyen - hanem általánosságban tartottam furcsának, hogy valakit a TV-ből így lefikázzanak.

És az meg a legkevésbé sem volt a célom, hogy vitába szálljak veled, nem értem minek kell egyből támadni, pláne ilyen érvekkel, hogy milyen "atöbbségszámára" unszimpatikus dolgokat csinált O. a táborban.. hmmm..

Biztos fiatal lehetek?:) Ez egy aranyos lealázószöveg lett volna gondolom.. hát kinek mi a fiatal, de köszi!:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.14. 23:52:16

Nem ismerem az illetőt, semmit sem tudok róla, az etikai kérdésről viszont megvan a véleményem.

Ugyanis akár az igaz, amit Amál mond (hogy faji felsőbbrendűségből), akár az, amit CLS Dyson mond (azaz, hogy morális felsőbbrendűségből), KO semmiképpen sem a krisztusi tant követi:

"Szeresd felebarátodat (egyes fordítások szerint: SZOMSZÉDODAT), mint tenmagadat!"

Vagyis szerintem tök mindegy, hogy rasszizmusból vagy egyéb okokból nem szereti Pákót. Nem szereti, és kész. Nem ér föl Krisztushoz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.15. 12:49:49

Ki ér föl Krisztushoz? Hát Nietzsche! :-)

Ámbár igaz, hogy, ha választanom kellene, akkor inkább KO-val, mint a bázeli bölccsel feküdnék egy ágyba. Azt hiszem. ;-)
süti beállítások módosítása