2008. március 02. 21:04 - Reckl_Amál

Érzik a vesztüket

"Sajátos állapotban lévő ember"*

Kereken egy hét múlva tudni fogjuk, mennyi értelme van a kiírt népszavazásnak.

A kérdésekről és esélylatolgatásokról majd később írok, most csak jelenségekre hívnám föl a figyelmet, prekoncepció inkluzíve.

Egy hete hirdeti az ATV bulvárshow-ja, a Frizbi, hogy ma vendégük lesz Orbán Viktor. Mivel Hajdu Péter képességeit ismerjük, túlzott meglepetésekre nem számítok, de azért megnézem, hátha mégis...

Amiért ez szóra érdemes már most előre is, az az, hogy miért fogadta el Orbán a meghívást ebbe a műsorba, ahol Kiszel Tünde Sebeöknek adja a kilincset.

Ezek szerint Orbánt meginta megszállta a mohósága: most már az ellenfél territóriumának számító ATV-re is bemerészkedik, mert látja a sok csalódott szocialitát mint potenciális vizitdíj-ellenes szavazót.

Másrészt viszont, úgy látszik, nem követi el azt a hibát, amely miatt 2002-ben veszített, vagyis, hogy belepihent a közvéleménykutatók által hibásan jelzett kényelmes Fidesz-győzelembe.

Nyilván sármos és megnyerő lesz (főleg az antipatikus Hajdú mellett). Jópofákat fog mondani, sztorizik. Elemében lesz. És nyilvánvalóan többre megy vele, mintha Kálmán Olgához menne be. (Hajdú persze majd próbálja szorongatni, de Viktor egy perc alatt zsebre teszi.

Holnap este 18:30-kor a Viasat induló műsorában, a Kölykökben folytatja Orbán a bulvár tv-s haknit. (A Friderikusz-féle Gyerekszáj koppintása, a műsort producerként jegyző Árpa Attila úgyis abból él közel tíz éve, hogy mindig megtetszik neki egy-egy ötlet. Általában valaki másé.)

Lehet, hogy Viktor annyira azért nem biztos a szociáli népszavazás sikerében?

(* Orbán Viktor a gyerekekről.)

 

Már az oroszok is értik

Akiről inkább gondolnánk, hogy érzi, mekkora a tét, az inkább Gyurcsány Ferenc.

Most már mindenki bevallja, hogy nem 300 Ft-okról van itt szó. Hanem a népszavazás alkalmas lesz arra, hogy az Istenadta kimondja, mit gondol a Kormány eddigi munkájáról.

Az is nyílt titok, hogy az eddig mindig a 2006-os választási győzelem miatt letorkollt belső Gyurcsány-ellenzék egy nagy arányú vereség esetén Gyurcsány érinthetetlenségének vége. Először csak kikezdik, mert persze vacakolással fognak hozzá a dologhoz, de akár rövid úton távozhat.

Hacsak az idióta aljanép nem kezd megint valamilyen sajátosan felfogott utcai partizánharcba. 2006. szeptember 17-ét azért élte túl Gyurcsány, mert másnap a zavargók átállították a közvéleményt a kurrens hatalom mellé. Akkor 24 órát hagyott a csürhe Gyurcsánynak, hogy államférfiként távozhasson. Most az mentheti meg, ha az emberek tesznek a népszavazásra.

Egyébként kedd óta akartam írni a Déli Áramlattal kötendő/ kötött szerződéstől, de akárkit kérdeztem, széttárták a karjukat. Erről a dologról senki sem tud semmit.

Legfőbb kérdésem az volt: miért kellett erről így, kutyafuttában dönteni? Sejteni vélem a választ már. Ha Gyurcsány megy, akkor nem lesz kivel szerződni. Ezek szerint a demokráciára oly érzékeny Putyinék is érzik Gyurcsány vesztét. Ajjaj!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr76362570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása