2008. február 13. 11:24 - Reckl_Amál

Vegyesen 3

Takács Albert távozik
Ez a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy az MSZP egyik legszalonképtlenebb embere, Draskovics Tibor váltja.
Elfogult vagyok Takáccsal, mert tanított a főiskolán. Szerencsére nem nála vizsgáztam - kettesnél jobb jegyet ritkán adott, és azt sem túl könnyedén - de előadásai mindig nagyon élvezetesek, elegánsak és tárgyszerűek voltak. Felejthetetlen volt például az, amikor az abszurd emlékű Grespik László közigazgatási hivatalvezetői szakmai hibáin illusztrálta, mit nem lehet megtenni önkományzati szinten. Különösen zseniális volt, hogy semmi személyes vagy nézetbeli kérdést nem vetett föl, csak a vonatkozó törvények mentén haladtunk.
Draskoviccsal is elfogult vagyok. Elsősorban őt tartom felelősnek hosszú munkanélküliségemért (a saját ügyetlenkedéseimen túl persze). Az ő remek ötlete volt még a Medgyessy kormány tagjaként, hogy le kell építeni a közszférát. Ez önmagában nem volt rossz kezdeményezés, csak a végrehajtás lett sajátos. Főleg nyugdíjasokat és pályakezdőket rúgtak ki (előbbivel még egyet is értek), ill. bevezették a létszámstopot. Amiből sok volt, vagyis főnökből, csak néhány fideszesnek kellett mennie. (Ez tapasztalat.) De azért maradtak a 3 fős osztályok, osztályvezetővel az élükön.
Draskovics multitalentum. Mindenhez ért, és nem tud akkorát bukni, hogy ne lenne valami jó kis pozíciója. De annyi biztató van színre lépésében, hogy 2003-ban megjelenése után a Medgyessy kormánynak már egy éve sem volt hátra...
Zeusz a cukorsüvegnél
Érdekes képet publikált az ADP hírügynökség. Fotósuknak sikerült elkapnia a pillanatot, amikor a Világ legnagyonn Jézus szobrába belecsap egy villám.
Lenyűgöző! Mennyi értelmezési lehetőség!
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr54337442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása