2008. február 09. 21:40 - Reckl_Amál

Az előrelátó rendőrség

A szakkönyvek azt ajánlják, ha a kutya agresszívan ugat, és nem bírja abbahagyni, fogjuk meg, simogassuk, nyugodt hangon beszéljünk hozzá. De semmiképpen se kiabáljunk rá, mert azt biztatásnak veszi, mintha a gazda vele együtt ugatna, ezért még tovább tart a csaholás.

Mi 17 éve próbáljuk utóbbit elmbeteg szomszédunknak elmagyarázni, ő továbbra is ordít az ugatásokra, és csodálkozik, hogy a kutya nem hagyja abba.

Kormányunk hasonló tudatlanságban szenved. Azt hiszi, attól megnyugszik az egyébként sem túl elégedett magyar nép tüntetésre hajlamos része, ha eleve kizárja őket a ma már fogalommá lett Kossuth térről. Hétfőn lesz a majdnem mindenki által vitatott egészségügyi törvény szavazása. Bár én semmilyen tüntetésről nem hallottam, a rendőrség már jó előre újabb vasépítményt helyez a Parlament köré.

A kormányszóvivő szerint ez rendőrszakmai kérdés. Az én kérdésem viszont az, miből gondolja a rendőrség előre, hogy az emberek biztosan tüntetni fognak. Ha a törvény elbukna, akkor erre nem kerül sor. De arra mérget venni, hogy a törvény biztosan átmegy azt feltételezi, hogy a BRFK politológusokat is alkalmaz mostanában. Azt nem is feltételezem, hogy a rendőrség egyenesen a kormánypárttól kapta a fülest...

Persze mindenki sejti, mi lesz hétfőn a végeredmény, de azért a kormány legalább egy kicsit adhatna a látszatra. Mintha az Országgyűlés nem csak nyűgként lógnak Gyurcsányék nyakán, nemcsak szükséges rossz lenne a szavazás. Sajnos nekünk is tudomásul kellett vennünk, hogy a szabad mandátum szavazógépek kezébe került.
Szóval kicsit fenntarthatnák azt az illúziót - ha már az ország közvéleménye nem érdekli őket - hogy volt értelme Sólyom elegáns döntésének, és nemcsak a Kókáék üzlettársainak az idejét pazarolta az öreg akadékoskodásával.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr54332727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2008.02.09. 21:51:12

a hatalmi ágak szétválasztásának elve, ugye... :)

kóka jános meg egy nagy darab kaki. és még beszél is.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.02.11. 10:31:02

Szerintem ez a kordonállítás pont arra jó, hogy ingereljék az ingerelhetőket. Aztán majd lehet megint azt az aljas műsort nyomatni, hogy az ilyen hőbörgők nem akarják ezt a törvényt, úgyhogy aki ellene szavaz, az csőcselék.

A törvényt én sem olvastam. De abban biztos vagyok, hogy az üzleti alapú társadalombiztosításra csak olyan ország alkalmas, ahol sok tisztességes befizető, értsd: erős középosztály van. Ez meg nálunk pillanatnyilag kihalófélben lévő állat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.02.11. 16:29:56

Valami olyasmit ír Nietzsche a "nagyon beképzelt emberekről", hogy amikor valamilyen tekintély súlyosan megkritizálja őket, ezt nem tudván elviselni, addig csűrik-csavarják a szót, amíg az nem jön ki, hogy tulajdonképpen egyetértettek velük.

Na most, ilyesmi történt a Sólyom kontra kormány ügyben. Még soha nem fordult elő, hogy Köztársasági Elnök egy törvényt ennyire lehúzott volna. Erre mi volt a kormánypártok reakciója? Hát hogy tulajdonképpen Sólyom "egyetért" velük, és hogy újra megszavazzák.

Mert azt fájt volna beismerni, hogy "elkúrták". (Vagyis beismerni nem fáj, csak a következményeket viselni igen.)

Éppen ilyen a "nagyon beképzelt ember".
süti beállítások módosítása