2008. február 05. 11:18 - Reckl_Amál

Net ajánló: 2007 filmplakátjai versenyeznek

Az Indexen lehet szavazni a legjobb és legrosszabb tavalyi filmplakátról.
Mivel rengeteg van, és legtöbbjükre a semmitmondó jelző illik a legjobban, csak néhányra térnék ki.
Nekem a legjobban a képen is látható Boldog új élet c. film plakátja tetszett, 7 pontot adtam rá. Jól kifejezi a film szürkés, nyomasztó hangulatát, és kép bezáródó, távoli perspektívája is jól rímel a főszereplő hasonló lehetőségeire.
Második helyen nálam az Ópium – Egy elmebeteg nő naplója áll, hajszállal lemaradva. Egyszerűen szép és költői ez a kép, megragadja a lényeget. A film is jó, bár a végére elfárad a dinamikája.
A legrosszabb két alkotás a Lányok ötlettelen, giccses, idegesítően harsány grafikája, ill. az irritáló Megy a gőzös c. iszonyat irritáló plakátja. Utóbbi egyébként joggal pályázhatna 2007 legrosszabb magyar filmjére is. Bár lehet, hogy a Lányok megszorongatná.
Akit érdekel, kattintson: http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/plakat08/
Aztán, ha gondolod, oszdd meg velünk véleményedet, mennyire érik el a mai grafikusok, hogy fékezhetetlen vágyat érezzünk a moziba menésre munkájuk láttán.
Címkék: ajánló film net
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr76326102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása