2013. február 03. 01:42 - Reckl_Amál

Nem megy, ne erőltessük!

Félve gondolok bele abba, milyen lehetett az a kétszáznál is több pályamű, amely végül nem jutott el a legjobb harminc közé A Dal című versenyben. Amit ugyanis az első adásban láttam és hallottam, az a középszintet is csak időnként ütötte meg.

A formátumon tavaly óta nem sokat változtattak. Továbbra is úgy érzik, hogy Rákay Philip főintendáns uramnál, Csiszár Jenőnél műsorvezetőnél és az egykaptafa-stílus koronázatlan királyánál, Rakonczai Viktor zeneszerzőnél nincs szakavatottabb annak eldöntésére, ki képviselje Magyarországot a májusi Eurovízión.
Ha az ember félreteszi az előítéleteit, akkor a véleményezéseik és pontozásaik alapján érthető, miért aggályos, hogy ők válogatnak a dalok között. Vagyis lenne aggályos, ha lenne bármi jelentősége az európai dalversenynek.
A zsűribe beült még Rúzsa Magdi, aki azon kevés magyar indulók közé tartozik, akik sem dalukkal, sem eredményükkel nem égették az országot. Azonban neki is csak saját dolgaiban biztos az ízlése, a dalokról neki is csak közhelyek jutottak eszébe.
Wolf Katit pedig a Compact Disco frontembere, Valkó Csaba váltotta. Nem csoda, ha e név nem mond semmit, tavaly az ő zenekara ért el utolsó előtti helyet érdektelen, jellegtelen számával. Jogos tehát, hogy csatlakozott azokhoz a jó szimatú döntnökökhöz, akik őt delegálták 2012-ben a nagy megmérettetésre...
Talán mondani sem kell, hogy a nagy, üres ömlengések sorát ő sem szakította meg.

Az ember már-már azt hihette, a hét pont a minimum. Mert annál kevesebbet senki sem adott.
Ebben az óvatoskodásban persze érezzük főintendáns urunk keze nyomát. Csak egy ilyen jellegtelen ember nem fejezi ki a véleményét, amíg azt nem közölték vele. Az különösen kínos volt, amikor a nézőknek szánt segítségnél nem nevezett meg senkit sem. Egy zsűrielnök, akinek nincs preferáltja.

Az előadók az egyébként sem túl magas színvonalú tehetségkutatók korai kiesőiből, pár ismeretlen arcból, a Voice győzteséből és Keresztes Ildikóból verődtek össze.
Szinte mindegy is volt, ki énekel, mert ennyi jellegtelen zenét ritkán hallani egy rakáson. Ez alól egyedül Keresztes Ildikó kivétel, aki persze mindenki másnál sokkal-sokkal jobb énekes, és ennek megfelelően rá osztott se íze - se bűze balladát nem volt annyira nehéz végighallgatni.
Az viszont számomra teljesen érthetetlen, miért hozta magát Keresztes ilyen méltatlan helyzetbe. Nekem volt kellemetlen, ahogy ott állt ez a tagadhatatlaul tehetséges ember a színpadon, és izgatottan hallgatta, mit gondol produkciójáról a compact discós senki.

Keresztes tanítványa, az elmúlt évek egyik legnagyobb lufija, Baricz Gergő és a magát ebben a produkcióban is túlexponáló Geszti Péter által a világra szabadított Gyurcsik "Tibi" Tibor csatlakoztak a mentor-ősanyához a nézők szavazatai alapján.
A zsűri nagyon lepontozta a Megasztárból és a Fidesz-gyűlésekről ismerhető Palcsó Tamást, de a közönség valamiért kedveli ezt az intakt figurát, úgyhogy az ő feel good (magyarul: tingli-tangli) száma is versenyben maradt.

Természetesen egyik fiú sem érdemelte meg a továbbjutást.

Szinte mindenki úgy gondolja, hogy Pál Dénes győzelmét a Voice-ban a látássérült Agárdi Szilviával közös duettjének köszönheti. Erről természetesen jó magyar szokás szerint minden létező bőrt le kell húzni, ezért a Pál-Agárdi páros a voice-os párbajéval szinte teljesen megegyező koreográfiához kapott egy elég gyenge számot ezúttal. Különösen ízléses, hogy a szövegíró a lány majdnem-vakságára hegyezte ki a témát. Ez egyébként még jól jöhet nem kevésbé sekélyes eurovíziós közegben. Csak nem ártana kicsit jobban énekelni. A múlt héten sajnos konstatáltuk, hogy a "bugyinedvesítően kék szemű" eposzi jelzővel aposztrofált Dénes üdítően mély hangja megbicsaklik, ha nagy a tét. Szilvia viszont még nagyon kezdő. Ha tényleg ők mennek ezzel a negédeskedő izével - amire komoly az esély - valaki vegye őket kezelésbe!

A három csúcspont egyike sem egy Csomolugma persze, csak a többiek közül emelkednek ki némileg. A Galambos Dorina fémjelezte Mrs. Columbo kellemes, jazz-szerű produkciója persze esélytelen lenne a malmői döntőben, mégis ennél éreztem magam a legkevésbé kínosan.
A teljesen ismeretlen Bogi, aki valószínűleg valamilyen győri kiskirálynak lehet a szeme fénye, nagyon kellemes meglepetés volt. Különösen értékeltük a háttérben táncoló Austin Powers-hasonmást, és a teljesen kaotikus színpadképet. (A dal persze felejthető.)
A szintén itt bemutatkozó Background nevű együttes nem feltétlenül pozitív értelemben méltó az említésre. Sem a dal, sem az énekesnő nem volt értékelhető. Nem túl tehetséges amatőrök próbálkozása volt ez, amely elég balul sült el végülis. De mégis így is sokkal közelebb állt egy ilyen műsor valódi természetéhez, mint a hatalmas médiahátszéllel is befutni képtelen x-ek és megák.

A szavazás idejére kaptunk két extra produkciót. Előbb Hien énekelt egy Olivia Newton-John számot.De ez rendben is volt, tölteléknek mindenképp.
Ezután valamilyen számomra érthetetlen koncepció mentén Hujber Ferenc és Mészáros Árpád Zsolt énekelték Karel Gott, illetve Koós János Korda György dalát, a Lady Karevált. Hujber nagyon szegényes cseh kiejtéssel, MÁZS pedig magyarul. Sajnos egyikük sem az Irigy Hónaljmirigy szövegével. A dalolás közben mintha rivalizáltak volna egymással, hogy végül egy elvtársi csók által legyen szent a béke. Végül pedig zászlócserével pecsételték ezt meg. A műsor alatt hadat üzentünk Csehszlovákiának?
Megint csak a Rákay Kálmánra oly jellemző óvatoskodó vicceskedés. Ami persze még véletlenül sem humoros.

Még két hétig ismerkedhetünk a versenydalokkal. Lesz még Radics "Üres" Gigi vagy például a United is. Nagy reményeim nincsenek.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr595059600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2013.02.03. 08:16:11

Nekem lennének ötleteim... Példának okáért ők mért nem kerülnek még csak a környékre sem???

www.youtube.com/watch?v=J83-6dp_d5U

De biztos vannak még hasonló együttesek. Körül kéne nézni.

KZsoci 2013.02.03. 09:45:37

Bogi BORZALMAS volt! Úgy nézett ki, mint Kiszel Tünde; a mögötte táncoló, 15 éves Austin Powers hányingert keltett, elidegenített. A szám is rossz volt.

A Mrs Columbo volt az egyetlen értékelhető.

Hori-Kerinek tényleg messze a legjobb hangja volt, de sajnos igaz volt, hogy "furcsa" volt a zeneszáma; pedig Deutsch Gábor pl. a Wolf Katit jól remixelte.

Hujber Ferenc pedig kiérdemelte ezzel a halálbüntetést. Hogy fel lenne háborodva a Rákay Kálmán meg a többi hírtévés, ha a kisantantból valaki ilyen színvonalon viccelődne a magyar nyelvvel. Felháborító volt a nácizmusa.

A többi produkció is borzalmas volt.

The Engineer 2013.02.03. 12:51:57

Majdnem teljesen egyet kell értsek a posztolóval.

A műsort csak fél füllel figyeltem, mert annyira rettenetes volt. A végére több kérdés is felmerült bennem:
Egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy a fellépők vagy a "szakzsűri" volt a negatívabb élmény. Egyszerűen nem tudom, hogyan voltak képesek ezeket a produkciókat így agyonajnározni. Hogyan nem voltak képesek kerek perec kimondani, hogy bocs, de ez rém gyenge volt.

A produkciókról: az ok, hogy erre a fesztiválra valami könnyen eladható populáris dolgot kell kijuttatni, de mind a 10 számról elmondható volt, hogy jellegtelen, semmilyen számok.

Amire emlékszek:
Az MRS Columbo még zeneileg, előadásban még úgy ahogy oké volt, de a számban nincs semmi, ami különlegessé tenné.
Bogi: ezzel a színvonallal és dallal max a Viván mehetne el, de talán még oda is kevés.
Keresztes Ildikó volt, aki tudott színvonalasan énekelni, de a dal szintén jellegtelen volt.
A többi egyszerűen meg annyira fogott meg, hogy nem is igazán emlékszek sem a fellépőkre, sem a dalukra.

_Molly 2013.02.03. 13:12:41

Egyetértek, én sem hallottam, egyetlen olyan dalt sem, amitől legszívesebben táncra perdültem volna, vagy akár csak még 1-eszer szívesen meghallgattam volna.

A legjobban mégis a bevezető kisfilmeken voltam kiakadva.

Csupa-csupa olyan szöveg az előadóktól, hogy ÉN, ÉN és ÉN. Hát senki nem hívta föl a figyelmüket arra, hogy azon a bizonyos nemzetközi versenyen(?) egy országot kell képviselniük, és nem a saját becsvágyukat?

vanRob 2013.02.03. 13:30:21

Volt pár nagy résztvevő (Lengyel­ország, Portugália, Ciprus és Görögország) aki még időben jelezte, hogy idén már nem kíván jelen lenni ezen az Eurovíziós foson. Persze azzal indokolták, hogy túl drága és a jelenlegi gazdasági ugye helyzetben ugye...
Szerintem mi kitartunk, hogy a végén elmondhassunk: MEGNYERTÜK AZ EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁLT! Igaz, hogy rajtunk kívül akkor már csak Albánia és Svájc fog indulni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.03. 13:45:28

a dal zsűrije semmivel se színvonaltalanabb, mint a kereskedelmi zsűrik.

Delfinci 2013.02.03. 14:26:20

Leginkább limonádé volt minden dal. Langyos limonádé.
De jobb ilyeneket küldeni, nehogy véletlenül .... Mert a legjobban azzal szúrnának ki velünk (az országgal) az Eurovízión, ha véletlenül megnyernénk. Akkor jövőre nekünk kéne rendezni ... Na ez lenne a legnagyobb ki...tolás. :)

budasaci 2013.02.03. 15:03:54

Ez az egész egy rettenet. Itt is látszik, hogy nem azok kapnak lehetőséget, akik értik, tudják, tehetségesek, hanem akik valaki valakije. Meg is látszik az országon. A hozzáértés itt szitokszó. A megoldás egyszerű: nem kell nézni.

vuvuvu2 2013.02.03. 15:24:12

létezik hogy pál dénes megnyerte a voice-ot? iszonyú hamis volt tegnap, a gyereknek semmi hangja nincsen, az egész produkciója értékelhetetlen. összességében az egész műsor egy katasztrófa. keresztes mit keres a gyerekek között? szerintem saját magát nullázta le azzal, hogy ezzel a bagázzsal egy színpadra lépett. lassan 50 éves, nem a 20 évesek közt a helye. lehet hogy lesznek majd mások is az idősebb korosztályból, de akkor a szerkesztő lehetne annyira észnél, hogy nem engedi egy színpadra keresztest a tinikkel. kőgáz volt ez a momentum is. hujberék szeritem jók voltak a paródiával, és talán arra is céloztak a produkciójukkal, hogy az előttük fellépők is önmaguk paródiáját adták elő. egyetlen kivétel: mrs.columbo, kár, hogy ők túl jók ahhoz a gáz felhozatalhoz ami az egész eurovíziót jellemzi. nem értem, miért kell nekünk ezen részt venni...

northwind 2013.02.03. 16:12:34

meghallgattam a máltaiak dalait, 370 ezres kis ország, voltak jó helyezései.... fényév távolság, tele muzikalitással, dinamizmussal

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.02.03. 16:24:10

"Valkó Csaba váltotta. Nem csoda, ha e név nem mond semmit, tavaly az ő zenekara ért el utolsó előtti helyet"

Teljesen hibás interpretáció, ugyanis 42 ország indult, a döntőbe jutásért is meg kellett küzdeni, a 26-os döntőbe bejutottak, ott 24. helyen végeztek.

Vagyis 42 országból 24. helyen végeztek. Középmezőny. Pont.

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.02.03. 16:26:27

Az m1, nagyon helyesen, titokban leszarja, hányadik lesz a magyar versenyző, nekik lesz 5 héten át egy milliós nézettségű szórakoztató műsoruk.

Ha ez nem lenne, valóban ostobaság lenne az egész dalfesztivál. Attól lesz értelme, h főműsoridőben teret és lehetőséget kapnak a magyar előadók jelentős nézettség mellett

dontals 2013.02.03. 16:27:31

Szeretem ezeket a "semmi nem jó" véleményeket. Igazából mindent lehet kritizálni, csak Magyarországon a kritika a "minden fikázása" szintre került és ez szerintem nem jó, mert ilyenkor már a jogos kritika sem tud annyira érvényesülni, elvégre itt soha nem jó semmi.

Biztos van a Dal című műsornál jobb is a világon, de azt gondolom, hogy ez egy viszonylag normális és színvonalas műsor, különösen az M1 többi adásával összevetve.

Bele lehet kötni a zsűribe, mint ahogy midenkibe bele lehet kötni de én komolyan kiváncsi vagyok, ki az, akit a blog szerzője a zsűribe ültetett volna és mindenki feltételek nélkül elfogad. (Talán el kéne gondolkodni ezen, hogy ebben az országban senkit nem fogadnak el, ugyan úgy szidták a Voice meg az X-faktor zsűrijét is. Mégis akkor ki üljön ott?)

Mi értelme az ilyen mondatoknak: "Nekem volt kellemetlen, ahogy ott állt ez a tagadhatatlaul tehetséges ember a színpadon, és izgatottan hallgatta, mit gondol produkciójáról a compact discós senki." Nos az a Compact discos senki tavaly az országot képviselte, ergo talán van valami sejtése róla, hogy mi az, ami jó ott és mi az, ami nem.

z003 2013.02.03. 16:31:45

A Background egy minősíthetetlen zagyva szar volt. Őket kellene küldeni. Komolytalan versenybe komolytalan produkciót.Magyaroszág nem nyerhet azt már ezer helyen leírták miért. Akkor meg minek erőlködni? Arcukba kell tolni valami botrányosan szart pont úgy mint az Ukránok 2007-ben.
www.youtube.com/watch?v=GP5YOhQZtlA

_Molly 2013.02.03. 18:14:41

"A magyar indulónak csak a színpadra állítása 36 millió forintba kerül, de az MTVA szerint megéri"

"Ez az összeg viszont csak töredéke az eurovíziós költségeknek (..) egy televíziós szakember szerint akár háromszázmillió forintba is kerülhet."

(eurovizios-dalfesztival.blogspot.hu/ )

Vrogoarrr! 2013.02.03. 18:14:58

@dontals: Valkó leginkább azt tudhatja, hogy mi az, ami nem jó. Az ő produkciója. :D

átlátó 2013.02.03. 18:43:36

Bátorság és kellő akarat ahhoz kéne, ebben a nemzetközi esztrádban nem részt venni.
Továbbá. Van az az érdek és pénz, amiért a szakértő zsűri ezt a bohózatot komoly és intelligens arccal végig viszi... a Rákay intendánsank anno, amikor még nem lehetett tudni, hogy a személyisége hová fejlődik, - volt olyan szerencséje, hogy néhány kásztingon ott lehetett, mert azt mondtam, hogy velem van...nem nagy dolgokra gondolni, de ott lehetett... szóval láthatta, hogy hogyan kell a tollat az asztal alá ejteni, hogy aztán onnan sokáig a keresést művelve nem előbújni, - emlékszel Kálmika nem? Szóval ott az asztal alatt jól ki tudja az ember magát röhögni, de ezeknek egy arcizma sem rezdül, amikor belenéznek a kamarába és mondják és mondják és mondják az észrevételeiket... :D
Vagy túlszívják magukat, vagy szedáltak, vagy süketek, de tulajdonképpen mindegy...másnap belenéznek a tükörbe és azt hiszik, hogy ott egy férfi van, aki tudja és tudja és tudja. Ezek elképzelhető, hogy nem tudják Brian Setzert megkülönböztetni Paco de Luciatól és ha nem írják rá egy színpadon, hogy melyik a zongora és melyik a dob, összekeverik.
Ezzel nem azt mondtam, hogy én tudom, mert nekem a zongorán még azt is oda kell írni, hogy melyik a fekete és melyik a fehér, - miközben azt tudom, hogy a zene szép hangszer. :)
Ezennel elnézést kérek az országtól, hogy az intendáns úr eddig vihette, előre nem lát az ember. Az alapokat egyébként jó helyen leste el, ezt vállalom. :)Ahogyan az is emlékezetes marad, amikor egy budaörsi lakótelepi konyhában teleírta a kockás füzetet, hogy Pralipe, vagy Praline, vagy valami ilyesmi. Akkor csúszott ki az irányítás a kezeim közül. :D

átlátó 2013.02.03. 18:57:32

@átlátó: Jut eszembe, hogy a Ruzsa Magdi azt hiszem Kishegyesi, és hát emlékezek, hogy a kultúrházban ott Délvidéken a színpad alatti öltöző milyen dohos volt...akkor, amikor a Magdi még tán nem is élt, szóval, hogy ő is ott van, mint döntnök, hát Istenem. Ez van.
Amúgy nem összefüggés, de hátha... ugye emlékezünk arra, amikor a Step beatzenekar "Igen,igen" című műdalját, amit a megboldogult Béla énekelt, a Keresztes is elgyilavázta, mint Fidesz kampánydalt... a Béla ott állt a Kossuth téren enyhén ittas állapotban és mikor meghallotta, csöndesen rágyújtott egy slim Pall Mallra... a mentolos fajtából.
Ezzel egyáltalán nem akarom azt mondani, hogy ki kicsoda, mert én nem vagyok egy pártnak sem tagja.

Giedi 2013.02.03. 20:07:44

Az eu verseny egy iszonyat giccsparádé ... miért lenne más a hazai klónja ... csak azon csodálkozom, hogy az embereknek honnan van ideje ilyeneket nézni ...

Krisztocska 2013.02.03. 20:31:34

Én azt nem bírom felfogni évek óta, hogy miért erőlködnek ezek a gagyi tévék, hogy kikínlódjanak évente pár "sztááárt"?! Nevetséges, a gyomrom kifordul az egésztől.

F1expert 2013.02.03. 20:57:24

Ez a kötelezően fikázzuk az indulókat típusú poszt, tele van velük a net. Ha idehozták volna a Thrillert Jacko előadásában, arra is azt mondták volna, hogy szar.

Keresztes nekem amúgy pont nem tetszett, halálosan untam a dalát, ezen a jó hangja se változtatott.

Gyurcsik Tibor és Baricz Gergő megérdemelték a továbbjutást. Tibor dala simán megállná a helyét akármelyik eurovízión, Gergő pedig egy eredeti figura. Rácz Gergő dala is jó, nála mondjuk a kisugárzást hiányoltam, amiazért fontos tényező lenne odakinn.

Arthur55 2013.02.03. 21:01:15

A " Marianna " árok kilóméterekkel magasabban van mint ennek a műsörnak a színvonala.Sem a kapucnit hordó nézők, sem a zsűri, sem a dalok, sem az előadó nem érték el " BIKICSUNÁJ " szintjét

2013.02.03. 21:51:34

Ne feledjük, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra válogatunk. Nem egy Freddie-emlékkoncertre a Wembley-be. Ahogy a mondás tartja: amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Ide ez pont jó lesz. Palcsó Tomi vagy Bogi, egyre megy. Rágógumi dalok rágógumi díszletekkel, rágógumi előadókkal. Zöld rágót vagy rózsaszínt? Nem rossz volt, hanem unalmas, érdektelen, semmilyen. És ehhez Rúzsa Magdi a nevét adja?? Döbbenet. Az égbe dícsérnek olyan dalokat és előadókat, akik a semmilyet éneklik el sehogyan? Szomorú ez. Aki kicsit eredeti volt, mondom, _kicsit_, ment a levesbe. Hát... kár.

Fluffyhu 2013.02.03. 21:56:05

@Arthur55: Mariana-árok, te paraszt. A kilométer pedig rövid o. A Mariana-árokban volt eddig a Föld legmélyebb pontja, de mostantól a te IQ-d az.

igi1 2013.02.03. 22:25:43

mindegyik àtvett, màsolt dal

völgyesi gabi pl. egyszerűen ellopta a tankcsapda szàmot

a szövegèt is

van, aki èsszel, van, aki pènzzel, van aki egyszerű puszta kèzzel...

de mindgyik szàm ismerős volt, radics gigiè is, amikor gyorsan aaazik

minősíthetetlenek, lenyúlások, àtköltèsek, lopàsok

mind a 30 dal ismerős volt innen - onnan

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.02.03. 22:36:56

A műsort nem tartom nagyon rossznak, a fő előnye, hogy viszonylag kevés volt az üresjárat.

A zsűrivel az a gond, hogy senki sem mert tényleg kritizálni. Még a pontok útján sem. Ennek pedig az a magyarázata, hogy saját magukat is bírálni kellett volna, hiszen ők már megszűrték a mezőnyt.

Csak azért nem fogok senkit dicsérni, aki gyenge, csak azért, hogy ne szidjak senkit, mert az csúnya dolog. Vagy mert más műsorok résztvevői is bénák.

JMC 2013.02.03. 22:54:56

Ezeknél a szomszédom is jobban énekel a fürdőszobában zuhanyzás közben. Akinek hangja még csak-csak lenne, az meg olyan dallal indult, amit ha 100-szor hallgatok meg akkor sem emlékszem rá 101x sem. Ha még él Uhrin Benedek bácsi inkább küldjük ki őt. Végülis tavaly az oroszok is majdnem nyertek :)

[c] 2013.02.03. 23:05:49

"Nem csoda, ha e név nem mond semmit, tavaly az ő zenekara ért el utolsó előtti helyet érdektelen, jellegtelen számával."

Ez így csúsztatás. Valójában 42-ből lettek 24-dikek.
Kíváncsi lennék, hogy a döntőbe be nem jutott előadókat is annyira ekézték-e (ekézik-e) a hazájukban, mint nálunk.

webnazi 2013.02.04. 05:37:25

@latin szerelő:

"a 26-os döntőbe bejutottak, ott 24. helyen végeztek."

Valami szövegértelmezési gondod van?
Ez viszont eléggé kerekperec, nem?

Miféle 42-ről beszélsz, ember?
A leges legelejéről?
De itt már a döntőről van szó, ami CSAK 26-os volt!
A 24. hely az valóban az utolsó előtti ...

barata 2013.02.04. 07:18:33

@dontals: Neked viszont arról nincs sejtésed, hogy mi az, hogy zene.

barata 2013.02.04. 07:22:04

@F1expert: A "dalok" hallgatása közben azon tűnődtem, vajon lesz-e 1, azaz 1 év múlva valaki, aki emlékszik bármelyikre is. Szándékosan nem mertem 10 évre, vagy esetleg többre gondolni. Szerinted?

Grgabácsi 2013.02.04. 08:05:43

Leandert az eurovizilóba! A finneknek már bejött a Lordival :)

joszip 2013.02.04. 08:32:12

1. "Csiszár Jenőnél műsorvezetőnél"
(apróság)
2. "Sajnos egyikük sem az Irigy Hónaljmirigy szövegével"
Anyám írta ezt a posztot, vagy van még 50 alatt olyan, akinek bejönnek a 15 éve egyetlen eredeti poénra sem képes ügyeletes jófejek?

joszip 2013.02.04. 08:35:51

Amúgy a cikkel egyetértek, és örülök, hogy nem csak én fogom a fejem a kompaktdiszkós zsüritag miatt. Nem basztuk el a zsűrit eléggé tavaly (akik miatt a döntőben lealázták az akkori választást), így most eleve bukott fazonokat ültetünk be.
Ez az ország érett a pusztulásra. Itt soha nem lesz elvárás a teljesítmény.

Edwest 2013.02.04. 08:49:45

Csak hogy Palcsót valaki a védelmébe vegye: ő az egyetlen, akinek a számából tudnék dalolni egy részletet, a többi teljesen felejthető. Persze, művészileg nem egy magasság, de legalább dallamos volt, és nem művészieskedő. Az agyamra megy a tehetségkutatókkal meggyökeresedett tévhit, hogy az a legtehetségesebb, aki legvirtuózabb hanghajlításokkal és áriákkal tud megerőszakolni egy-egy már bizonyított slágert.
Keresztes Ildikót tényleg nem lehet érteni. Kb. mintha az általános iskolás matekversenyen elindulna egy tanár is...
Ami a Background-ot illeti: tényleg értékelhetetlen volt. Nekem az "Electronic, Supersonic" című kamudal jutott róla eszembe. :D Ezért is bosszant, hogy több pontot kaptak, mint a már említett Palcsó Tomi, aki szerintem most annak az áldozata volt, hogy a zsűri be akarta bizonyítani, ők szigorúak még egy már ismertebb névvel is.

Vahakomb 2013.02.04. 09:19:04

Hát, az biztos, hogy gyengécskék voltak a zeneszámok. Az énekesek úgy ahogy, nagyjából..., talán... jók voltak. De maguk a zeneszámok csapnivalóak voltak!

Palcsó Tamás dalában pont a refrén rész volt ultra-sablonos! A dal többi része nekem tényleg tetszett. De hogy tudott egy ilyen unalmas, kaptafaszerű refrént hozzácsapni!? Talán legjobb lenne ezt a dalt refrén nélkül énekelni! :))

zgabi 2013.02.04. 09:21:38

Tényleg borzasztóan siralmas volt az egész mezőny. Szerintem amúgy meg színjáték az egész. Radics Giginek kell továbbjutnia és kész. Az összes többi szemfényvesztés, parasztvakítás. Remélemm Giginek jó számot írtak és jól fogja előadni. Az egész mezőnyből neki van a legtöbb esélye arra, hogy a Compact Disco tavalyi "sikerét" túlszárnyalja. Mert egyedül az ő hangja mérhető össze Rúzsa Magdiéval, aki azért helyt tudott állni amikor indult ( a 9. hely számunkra jónak mondható).

Anselmo 2013.02.04. 09:21:50

@Edwest: "Az agyamra megy a tehetségkutatókkal meggyökeresedett tévhit, hogy az a legtehetségesebb, aki legvirtuózabb hanghajlításokkal és áriákkal tud megerőszakolni egy-egy már bizonyított slágert."

+1

sofalwy 2013.02.04. 09:28:03

Dilettantizmus "nemzeti üggyé" tenni a dilettantizmust! Ha először tenné ezt a köztévé, hát jó, lehet tévedni. Sajnos ez a tendencia már régen!

Arthur55 2013.02.04. 09:38:31

@Fluffyhu: Mi vagy Te Grécsi Dr rokona ? Ez a blog nem helyesírási blog, és ha véletlen gépeléskor melléütöttem, azért bocs mindenkitől akinek szúrja a szemét. Valaki azt mondta, hogy ne arra figyeljenek, hogy mit mond, hanem , hogy mit cselekszik, hát én is hasonlóképpen teszek: Ne a helyesírást nézd, hanem a szöveg tartalmát. Az IQ-ra vonatkozó megjegyzésedről pedig csak annyit hogy a válaszod nagyon jól mutatja, hogy Te is azon a mélyponton vagy ahol a béka fenekét nehezen tudod csak elérni

Oszt jónapot

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2013.02.06. 23:06:49

@webnazi:

Ostoba fajankó!

42 ország indult a versenyen, ami egy hét alatt ment le több részletben, és 24-dik helyen végeztek.

A poszt nem azt írta, h a _döntőben_ utolsó előtti előtti helyen végeztek, hanem abszolút értelemben írta. Hiba.

Nem nekem rossz a szövegértelmezésem, hanem neked gyatra, te gyalogeszű.

A versenyen középmezőnyben végeztek, a döntőben pedig csupán két csapatot előztek meg. Így helyes, te meg egy idióta barom vagy, ha mást gondolsz.
süti beállítások módosítása