2012. július 17. 23:49 - Reckl_Amál

Kép-zavar

2,h=343.bild.jpgNagy büszkeség, hogy a legnagyobb náci bűnös, akinek a holléte ismert, egy városban él velem. A Sun riportjának nyomán került a 97 éves Csatáry László a holokauszt elkövetőinek felkutatására szakosodott Simon Wiesenthal Központ látókörébe. Csatáry nem kis pont volt a deportálások történetében, hanem a kassai gyűjtőtábor parancsnoka. Ebbe csak úgy nem keveredik az ember, noha ma már persze tagadja a vádakat.

A nácivadászat kedvelt téma a bulvársajtóban; Hitleréken borzongani menő a mai popkultúrában, ami szenzációvá silányítja az igazságtétel lehetőségeinek érdekes kérdését.

Épp ezért szomorú, ha egy elvileg komoly médium, mint a német közszolgálati tévé, az ARD híradójában ilyen durva malőr történik, mint tegnap este.
Amikor is a magyar náci bűnösről beszéltek, tévedésből Simon Wiesenthal fotójával illusztrálták a riportjukat. Így a nácik első számú üldözőjének portréja alatt a legkeresettebb náci bűnös neve szerepelt.

Na, de hogy ne legyen annyira önfeledt az ujjal mutogatás a német médiára, rögtön egy nagyon találó német mondással vezetem föl a szöveg és a kép viszonyának egy másik sajátos példáját. Ezúttal kicsit könnyedebb tartalommal.

A német mondás tehát: aki üvegházban lakik, ne dobálózzék kövekkel! Vagyis nem biztos, hogy nekem jól áll, ha az amúgy férjezett, gyermekkel rendelkező D. Tóth Krisztában felismerem a sótlan vénlányt, dehát mit tegyek, ha szegény annyira unalmas, mint az a kő, amelyet közmondásosan nem ildomos hajigálni...?

Egyúttal gratulálunk a Velvet legendásan igényes stábjának, hogy a kiváló és érdekfeszítő témaválasztás mellé igazán egyedi módon szerkesztik a hirdetéseket. Sosem gondolta volna a decenskedő Shopline, hogy überkorrekt reklámarcuk pont náluk jön rá, mi is az igazán fontos. Éljen a kétértelműség!

dtóth frok.JPG

12 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr324663306

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Könyörgöm, hol élünk? 2012.07.19. 09:57:33

Normális országokban a háborús bűnösök sorsa a megvetés és a felelőségre vonás, és nem azoké, akik felhívják rá a figyelmet. De itt most nem egy normális országról beszélünk, hanem Magyarországról, ahol az a kuruc.info (amit kedvenc miniszterelnökünk a...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.18. 15:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.07.18. 08:28:12

Jujj... :D

DTK borzadály. Szegény annyira küszködik, hogy egy egész picikét érdekes legyen, hogy teljesen fájdalmas nézni. Mondjuk vicces lenne, ha a fenti történetet adná elő a kis műsorában a kissé eszelős félmosolyával, nyeszlett hangjával. :)

Zolimoni 2012.07.18. 11:14:08

A kép elég durva hiba, ráadásul ez a nyitott szájas, nagyra meresztett szemű fotó olyan, hogy az ember tutira ránéz, és azt mondja: Bűnös!
A farkas nagyon szórakoztató.... :D Ezek után megnézzem-e, mivel is kereskedik a shopline?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.07.18. 11:46:16

@KZsoci: Az a szomorú, hogy a gyerekéről író anyaként emlékeim szerint kimondottan élvezetesen írt. Nem csak a hálás téma okán.
Ami vicces: hogy nézettségben már ez is megveri a Fábryt (és ebben én is benne vagyok: DTK-t már láttam, Garas miatt; nem volt túl jó, de vállalhatatlan sem, Fábry viszont évek óta nem érdekel).

@Zolimoni: AZT talán pont nem árul :-)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.07.18. 11:49:38

(ha nem baj, hogy műfarkakra kerestem, az élőnek nem tenne jót a több napos átfutás :-) )

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.07.18. 11:52:07

@stivanleroy:

A DTK jó műsor lenne. DTK nélkül. (Meg anélkül a dj-szerű idióta nélkül, de az mintha visszaszorulna.)
Fábry messze túl van már a zeniten.

Lehet, hogy AZT is árulnak. Már Bookline-korukban is volt drogéria-szekció...

KZsoci 2012.07.18. 12:22:03

@stivanleroy:

én majdnem az összes DTK sót és m1-es Fábryt láttam. Ahogy Amál írja, az előbbi egész jó lenne a műsorvezető nélkül, egész egyszerűen a nézőnek kínos, amikor elkezdi, hogy "ma reggel a férjemmel ültem a reggelinél, és épp azon gondolkodtam, hogy ejtőernyőzés közben gyűjtsek kínai ősbélyeget, vagy inkább a Nemzeti Múzeum tetején énekeljek andalúz vadászdalokat", szegényke nagyon próbál érdekes és jópofa lenni, de nagyon iskolásak ezek a kis fogalmazások, látszólagos önirónia is csak azért van benne, mert a tanár bácsi mondta.

Fábry új műsorának a körítése teljesen olyan, amikor a kilencvenes évekbeli vállakozónak először hullik ölébe a sok pénz, és végre ő maga döntheti el, hogy mire költse, hogy nézzen ki új otthona, sejthetően a "showmester" találta ki, hogy balkáni rezesbanda legyen a zenekar jazz helyett, hogy minden műsor azzal kezdődjön (és még a tévében is leadják), hogy szegény Szőke András inzultálja a helyszínen megjelenteket stb., szóval az eredmény kissé olyan, mint a lila villa három dávidszoborral, nagymagyarország alakú sziklakerttel. Ráadásul nagyon hiányzik az, hogy a KAP, Kiss Ádám, Kőhalmi stb. írja a poénjait, mert sokszor DTK monológjaira kezd hasonlítani, ami új anyag, a régieket meg már hallottuk párszor. Ennek ellenére én még mindig szeretem Fábryt, mert a régi dizájncenterrel, a Showder fénykorával, ill. a külön megjelentetett műsoraival (A lejtő ördöge, Ó Tannenbaum! stb.) elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A nézettségi adatokat nem ismerem, a comment "RTL klub dolgozó" .com által közzétetteket nem tartom hitelesnek.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.07.18. 12:49:37

@KZsoci: @Reckl_Amál: Hogy Magyarósi Csaba, az Index-közeli blogok legirritálóbb sznobjainak egyike (ezt még átgondolom, végülis a Malackarajt lenyúlta az Origó) mit keres a műsorban, számomra sem világos (bizonyára zsebpénzt). Nekem az a furcsa, hogy a más közegben rokonszenves és nem buta DTK itt ilyen művi (visszasírom lassan Szulák Andreát, aki nem volt újságíró, de legalább nem játszotta meg magát - na jó, mínusz Gyurcsány-interjú).

Bár sixx kétségkívül egy bárdolatlan barom, az RTL valóban kenterbe veri a TV2-t; ezen nincs mit ragozni. Nem jobb: nézettebb. Ennyit tegyünk hozzá.
Ezt pedig azok a nézettségi adatok is igazolják, amik az egész tévés (hirdetési) piac által elfogadottak. Hivatkozik rájuk az Origó is, csak ott kulturáltabb kollégák dolgoznak.

Mínusz Malackaraj, ha erre még nem utaltam volna ;-)

KZsoci 2012.07.18. 13:05:12

@stivanleroy: az új hatalom által megkezdett kulturális Őrségváltás élharcosaiban (és így az MTVA fő arcaiban is) érezhető egyfajta frusztráció, mert az intelligensebbje azért érzi, hogy ő itt csak báb. Ezért jó az ilyen butuska udvari zenészeknek, mint Feke Pál meg Puskás Peti, akiknek nincs agyuk, bármit elénekelnek, bármikor rendelkezésre állnak. Nyilván ez a jelenség okozhatja DTK alacsonyabb színvonalát is.

Elhiszem, hogy az RTL Klub kenterbe veri a TV2-t, bár ugye maga a mérés módszere sem látszik túl megbízhatónak a különböző összeesküvés-elméletek szerint, a hirdetők persze elfogadják, de a Lehmann Brothers is a legjobb kategóriában volt, szóval.

Mindenesetre ami viszont rendkívül gyomorforgató, ahogy tálalja a comment.com ezeket a számokat, minden egyes cikkből kiderül a tényeken(?) kívül, hogy az RTL a csodálatos és legjobb és tévedhetetlen, a TV2 meg a lúzer szar. Még ha a tendenciát én is hasonlóképp látom, annyi objektivitás beleférhetne, ha már ez egy HÍR és nem VÉLEMÉNY, hogy nem így kommentálják ezeket, mert így számomra nem lesz hiteles az a vélemény sem, ha az RTL-es műsort felmagasztálják, a TV2-st meg leszólják (ti. ez szokott lenni, függetlenül a műsor színvonalától).

A Fábryt meg nyilván azért macerálják, mert nem esik jól sixx RTL-es munkaadóinak, hogy más csatornánál van egykori fejőstehenük. Üzletiesebben: ők tudják a legjobban, hogy lehet benne potenciál, és ez ijesztő; szerencséjükre az m1 nem nagyon aknázza ezt ki...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.07.18. 14:15:21

@KZsoci: a blog, mint műfaj hátulütői :-).

KZsoci 2012.07.18. 14:25:41

@stivanleroy: jaja. És ezzel vissza is kanyarodtunk oda, ahonnét indultunk, hogy miért nem hitelesek számomra azok a nézettségről szóló vélemények, amiket ott olvasni.

KZsoci 2012.07.18. 14:27:15

@stivanleroy: illetve ugye a hagyományos újságírásban a hirdető által megrendelt cikkek végére oda szokás írni, hogy (x), az index blogjain ezt nem látni, és nagyon erőlködnek, hogy össze is lehessen téveszteni a valódi, emberek által írt véleményekkel.

Lehet, hogy Sixx nevében is ezt jelenti a második?
süti beállítások módosítása