2012. március 28. 10:33 - Reckl_Amál

Csicska - 1

Örömhír volt, amikor hallottuk, a Forma 1 visszakerül az RTL Klubról az m1-re. Egyrészt azért, mert azt reméltük, a közszolgálati csatornán csak nem szakítanak meg egy élő sporteseményt reklámmal (Tapasztalataim szerint ennél kontraproduktívabb reklám a világon nincs.)
Sajnos ezt azonban továbbra sem úsztuk meg. Úgy látszik, az m1-nek Orbán az Isten pénze sem elég, mert a busás jutattások mellett engedtek a hirdetői törekvéseknek.

A másik örömteli tényező maga a közvetítés színvonalának remélt emelkedése volt. Az RTL Klub lecsapott az autoversenyzés királykategóriájára, hogy aztán egyre kevesebbet nyújtson a nézőknek belőle. Szerencse, hogy az utóbbi években a bajnokság erős, sok szereplős volt, mert különben élvezhetetlen lett volna. Ha az RTL Klubon múlik, biztosan.

A csatorna ugyanis megengedte magának azt az olcsójános megoldást, hogy ezt a világkörüli úttal egybekötött versenyfolyamot a Campona egyik liftjéből (!), Budatétényről közvetítette végig. Ennek a korszaknak kétségkívül meghatározó arca Czollner Gyula ex-autóversenyző. Aki most a HVG megkeresésére busong és értetlenkedik amiatt, hogy ő miért maradt ki, amikor az rtl-es csapatból szinte mindenki más mehetett az m1-re.

Hát, talán azért, mert borzalmas volt. Eredetileg a szerencsére mindenhonnan eltűnt Palik László sidekick-jeként tűnt föl Czollner, aki szinte mazochizmusba hajló jámborsággal tűrte az egyre jobban eltunyuló Palik szemétkedéseit, gyermeteg oltásait. Ebben az interjúban ki is mondja, ugyan zavarta Palik színvonaltalan viselkedése, dehát a meló az meló. A Hungaroring igazgatójának csicskáztatása már-már megtiszteltetés.

A Hungaroringet aztán Gyulai Zsolt vette át, és az RTL Klub azzal a lendülettel meg is szabadult az egyre cikibb Paliktól.

Czollner Gyula elsőszámú kommentátorrá lépett elő, de ebben sem volt sok köszönet. A HVG-interjú legkínosabb megjegyzése, amikor Czollner azon dohog, milyen rondán elbántak vele, pedig szakmailag kifogástalan munkát végzett...
Ez kereken a huszadik Forma 1-es szezon, amelyet követek, ezért azt hiszem, ezt meg tudom ítélni. Czollner Gyula fölkészületlen és figyelmetlen volt. (Jópofa, ahogy ez a szervilis alak védi egykori kenyéradó gazdájának azt az abszolút pofátlan megoldását, hogy el se mentek a versenyekre.) Igenis hiányoztak azok a belső, benzingőzös információk, amelyeket az ember a Bartók Béla úton végigballagva mégsem tud összeszedni! És főleg az, hogy Czollnerék semmivel sem pótolták az elsőkézből származó hírfoszlányokat. Húsz éve még nem volt internet, de voltak külföldi szaklapok. Ha egy tizenhárom éves gyerek annak idején hozzá tudott ezekhez jutni, akkor ma, amikor egy gombnyomásra van millió autóversenyes honlap és blog, enyhén szólva aggályos szakmailag, ha valaki nem veszi a fáradtságot ezek böngészésére.
Ha pedig vette, de a közvetítésekbe csak ennyit sikerült átültetni, akkor az a hanyagságnál is súlyosabb szakmai hiányosságokat sejtet.

Nem beszélve arról, hogy bár egy plattformon voltunk a Red Bull - Ferrari versengésben, egy idő után már engem is irritált, mennyire részrehajló Czollner. Nem várom el egy sportriportertől sem a vegytiszta pártatlanságot; a sport egyik lényegi eleme és élvezeti értéke a szurkolás. De azért egy másfél órás versenybe tíznél több himnuszt zengeni az ifjú Skywalker Sebastian Vettel üdvére kicsit sok.

Czollner sunyi módon meglibbenti, hogy valakinek kellett a hely, biztos ezért kell neki otthonról, könnyes szemmel figyelnie a 2012-es világbajnokságot.
Ez a valaki kizárásos alapon Mezei Dániel, aki hosszú évek óta remekül közvetít mindenféle sporteseményt (én a vízilabda-közvetítéseit kedvelem igazán).
Mezeinek még tanulnia kell a Forma 1-et, ez nyilvánvaló. De egyelőre megbírkózik a feladattal, szóval öngól két elég jól abszolvált futam után érdemtelen könyöklést pedzegetnie Czollnernek.

Szóval igenis minőség váltás volt Czollner mellőzése!

Értem én, hogy a HVG-nek kapóra jön ez a kis fricska a királyi televízió ellen, de kivételesen nincs igazuk. Készséggel elhiszem, hogy Czollnernek nagyon rosszul esik mindez, de jobban tette volna, ha ezt a természetesen óvatos, fékezett habzású hisztit nem a nyilvánosság előtt adja elő.

2 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr1004345368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoppácska 2012.11.01. 20:42:39

Palik László egyik legidiótább ordibálása. Nem is az a baj, hogy életveszélyben van egy ember, hanem hogy nem lesz angol nagydíj .Hoppácska!Az pedig a Hoppá legkisebb unokája.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.03.28. 18:50:33

A verseny közbeni reklámról annyit, hogy több százan megesküdtünk, hogy a nevezett céggel soha semmilyen üzleti kapcsolatba nem fogunk lépni, ismerőseinket lebeszéljük erről, ellenpropagandát fejtünk ki.

Czollner Gyula pedig a legnagyobb idióta a világon. Még a Palik is jobb volt nála (kb 10-12 éve utoljára persze), tipikus tehetségtelen majom. A HVG meg hálószaggató öngólt rúg ezzel, az m1-re került közvetítés legrosszabb pillanata is jobb, mint Cz. Gy. életének csúcspontja.
süti beállítások módosítása