2011. október 08. 07:23 - Reckl_Amál

Köszönjük, nem kérjük!

Az új adminfelületről beszélek.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr673286833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.10.08. 11:11:29

Tisztelt Reckl Amál!

Ez most ez mi ez most?

Kik nem kérnek?
Mibul nem kérnek?
Hogy?

Tisztelettel:
anonymand

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.10.10. 09:57:36

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Bár ez az olvasó számára egyelőre nem látszik, a mélyben nagy átalakulások vannak. Bár senki sem kérte, az informatikusoknak van egy ilyen rossz szokásuk, hogy ész nélküli fejlesztéseket eszközölnek időről időre. Ez persze egyrészt a rossz kapitalista felfogás következménye: a stagnálás (értsd: egy állapot fenntartása) értéktelen, szemben az ún. növekedéssel. A fejlődés persze nem feltétlenül negatív, csak az, ha bármi áron keresztülviszik, és ha nincs rendesen előkészítve.

A blog.hu-nál is ez történt. Hónapokig szenvedtek, mire létrejött valami, ami láthatóan nem az igazi. Pedig csak új, erősebb szerverbe kellett volna beruházni. (A fejlesztés indoka, hogy túl sokan vagyunk bloggerek, a rendszer kisebbre volt tervezve.)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.10.10. 15:32:56

@Reckl_Amál: "az informatikusoknak van egy ilyen rossz szokásuk, hogy ész nélküli fejlesztéseket eszközölnek időről időre."

Annyit hozzátennék, hogy ez nem annyira az informatikusok, mint inkább az ő főnökeiknek a rossz tulajdonsága. Ők szokták ugyanis ezeket a fejlesztéseket keresztülerőszakolni az informatikusokon.

Sőt, igazából azt hiszem, itt végső soron a kapitalizmus egyik alapjellemzőjéről beszélünk. Szóval ezt ne kenjük az informatikusokra, ha lehet... ;-)

Az új adminfelületről nekem is nagyon rosszak a benyomásaim.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.10.11. 07:18:32

@Reckl_Amál: @promontor: Az informatikusok alapvetően lusta dögök (talán emiatt szeretem ennyire a munkámat). Ha valami hülye nem kezdi őket izélgetni, ők nem forszírozzák az újításokat. Néha még a valóban szükségeseket sem, de ez más tészta.
Ráadásul szerintem ez az új felület már újabb eszközök alá készül (ahogy néztem, tableten már könnyebb lehet böködni, bár isten lássa lelkem: aki tableten tartalmat akar létrehozni, az nekem legalábbis gyanús).

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.10.18. 14:34:42

@promontor: @stivanleroy:
Elfogadom. Egy rendszervező gyermeke vagyok. :)

De azért az elég kellemetlen, mondhatni kínos, hogy a posztjaimat külön le kell mentenem Wordbe, mert különben eltűnnek... Már írtam a Gépház blogjára, hogy mindenekelőtt ezzel foglalkozzanak. A többi ráadás. Nem hallgattak rám.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.10.19. 12:31:50

@Reckl_Amál: Én eleve szövegszerkesztőből másolom be a posztokat. Na jó, 99 százalékban. A maradékban meg elég a videó kódját kicserélni a html-ben.
Ami elromolhat, az el is romlik.
süti beállítások módosítása