2011. március 08. 09:20 - Reckl_Amál

Som la gent blau grana*

Ilyen még nem volt a Reckl Amál blogon! Még sosem írtunk ide katalánul (*"Mi vagyunk a gránátvörös-kék nép."), pedig már 900 fölött van a posztok száma.

De ma nagyon fontos meccs vár az FC Barcelonára. Az Arsenal elleni odavágónál kicsit elkiabáltam a dolgot. Félidőben még nagyon kellemesen álltunk: 1-0-ás vezetés tűrhető játékkal idegenben.

Aztán az utolsó percekben kettőt is kapott a csapat, amely valószínűleg annak a morális összeomlásnak is köszönhető volt, melyet Messi szabályos, de meg nem adott gólja miatt szenvedtek el a gránátvörös-kékek.

Így a hazai fordulót 2-1-es hátrányból várják. Sajnos nem a legjobb állapotban. A védelem jóformán kasztrált: Gerard Piqué az összegyűlt sárgalapok, Carles Puyol sérülés miatt nem játszhat ma.

Őszintén reméljük, hogy az Aranylabda idei második és harmadik helyezettje kellően uralni tudja-e a középpályát. Xavi szintén sérülésből épült föl nemrég, Iniestáról pedig a legjobb indulattal is csak azt mondhatjuk, hogy szürke, láthatatlan.

A csatársorra azért lehet számítani, és kell is, mert a kibekkelés nem opció. Villa remélhetőleg el tud vonatkoztatni hatmillió eurós pereskedésétől, Messi pedig befejezi ezt a gyenge Cristiano Ronaldo-paródiát, melyet mostanában előad a pályán. Pedrótól - aki jelenleg a lestabilabb teljesítményű támadó - elvárjuk, hogy hozza megszokott formáját.

Este háromnegyed kilenckor indul a meccs a Camp Nouban, a csapat himnuszát pedig bemásolom ide, hátha más is dalra fakad.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr492720871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2011.03.08. 19:24:28

Nem lesz könnyű. Én valami hosszabbításos drámát érzek...

KZsoci 2011.03.08. 23:14:31

@Csöncsön: Hát ez hihetetlen meccs volt. Még talán a legutóbbi klászikónál is jobb volt, legalábbis sokkal izgalmasabb.

Az érzelmek teljes skálája átvonult rajtam, az a 16 perc az 53. és a 69. között sokkal hosszabbnak tűnt... És utána a szépen elvégzett tizenegyes! És az utolsó percek... A vége előtti Mascherano-mentés Bendtner ellen...

Huhhh. Nagyon jó volt. Messi olyan volt, amilyennek kell lennie, Dani Alves rengeteget dolgozott, a dominancia fenntartása neki köszönhető, Xavi ott volt, amikor kellett lennie.

Iniesta eléggé szürke volt, David Villa viszont kritikán aluli. Most nem volt lesen ugyan olyan sokszor, de értékelhető mozdulata se nagyon volt, talán egy szép rúgása volt, de azt is védték. Nem csoda, hogy lecserélte Pep.

Busquets... Kirúgni! Kirúgni! Kirúgni! Minden BL-szezonban képes magát emlékezetessé tenni...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.09. 10:07:29

@Csöncsön:
Ez most nem jött be. Szerencsére. :)

Az írás, amit ajánlottál, meg egész egyszerűen fergeteges!

nepstadion.blog.nepsport.hu/archives/2011/03/08/Arzelona_-_Tragedia_ket_felvonasban/

@KZsoci:
David Villa talán még sosem volt ennyire rossz. Messinek most kellett volna elküldenie a fenébe, nem múltkor.

Iniesta szürke? Hát nélküle nem lett volna az a bravúros Xavi-gól, ami sorsfordító erejű volt.

Messi csodálatos volt, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Okos, alapos, pontos, koncentrált és - ide is ez a jelző illik - bravúros. Az első gólja pont olyan, amiért szeretem: mindenkit átvert, mindenki hülyének nézett ki mellette.

Szegény arsenalos kapus is, aki jóformán az egyetlen, akinek sok szégyellnivalója nincs a meccs után. Persze ő is spanyol. :)

Ezért nem szeretem az angol focit, pedig a négy sárga és a piros ellenére még csak azt sem mondhatom, hogy nagyon ronda meccs lett volna. Erőltetett, unalams acsarkodás.

Robin van Persie-nek meg köszönjük, hogy egy idióta. :) (Persze a játékvezetés is elég "avantgarde" volt helyenként.)

Nem véletlenül posztoltam a mikroblogomon:

25.media.tumblr.com/tumblr_lhrg65nQVW1qc7r23o1_500.jpg

Ez mindent elmond.

@dábi:
Esetleg láttad a meccset?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2011.03.09. 18:49:08

@KZsoci: "de értékelhető mozdulata se nagyon volt"

"Hát nélküle nem lett volna az a bravúros Xavi-gól, ami sorsfordító erejű volt."

Ne felejtsük el ugye, hogy Villa nélkül sem...

Nagyon jó, fordulatos, izgalmas meccs volt. Mondjuk ha a végén nem szórakozzák el Alvesék a ziccereket, az utolsó pár perc kevésbé lett volna izgalmas. ;-)

@Reckl_Amál:

Ja, ja. Kötelező olvasmány. :-)
süti beállítások módosítása