2010. március 25. 15:40 - Reckl_Amál

Amit a jómadarak csiripelnek

Bírom ezt az álnaivitást, amellyel a sajtó rácsodálkozik a különböző bkv-s ex-főmuftik történeteire. Loptak a BKV-nál? Tényleg?
Most a lebukott cinkosok, hogy mentsék eléggé sáros irhájukat, sorra köpik be főnökeiket. Balogh Zsolt immáron legendás nokiás dobozos interjúja után maga Antal Attila, az egykori vezérigazgató és helyettese, Regőczy Miklós is elmesélte, milyen csúnyaságokra kényszerítette őket a hétfejű Hagyó és pártja.

A Demszky-éra disznóságaira nincs mentség. Ha esetleg tisztáznák is magukat, akkor is a leghangosabb bizonyíték maga Budapest és annak tömegközlekedése.

Mégis számomra nagyon ellenszenves, hogy most ez a három ember, akik a jó időkben nagy elánnal hajtották végre ezt a sok törvénytelenséget, most mossa kezeit. Szégyen, hogy a magát úgyis halálra nyerő Fidesznek drukkoló média meg issza minden szavát ezeknek a hétpróbásoknak. Pedig ugyanúgy benne vannak ebben, mint a politikusok. Másrészt egyiküket sem kényszerítették erre. A fővárosi szoclib tolvajbanda enyveskezűekből áll, nem rablógyilkosokból. A nagy leleplezők bármelyike bármikor vehette volna a kalapját, ha úgy érzi, erkölcsi érzékével nem fér össze, ami a BKV-nál történik. Sőt, akár már akkor elmehettek volna a tetszőleges laphoz beszámolni mindenről. 

De nem tették, csak szépen eltűntek. Közben pedig nem is jártak rosszul. Most, amikor aztán a hihetetlen bekövetkezett, és végre-valahára felelősségre vontak pár embert, nem bírták magukban tartani az igazságot.

Az igazságot? Ezek az emberek gyanúsítottak, mégcsak nem is kötelező igazat mondaniuk. És a múltjukból tudjuk, hogy egyébként sem megbízhatóak vagy túl tisztességesek. Nagy kitárulkozásuk üzlet. Pontosabban befektetés. Abban bíznak, hogy a Nagy Fideszes Elszámoltatáskor majd számít a kampányban elvégzett feladatuk. A jobbos újságíró meg minden alkalmat megragad, amikor befeketíthet egy ellenoldalit. Ez nem a tényfeltárás iránti vágy, hanem a botránykeltési. Ez fűti a blikkeseket is, csak egy ún. komoly lapnál nem megengedhető a bulvár.

Pedig ez is bulvár. Semmi bizonyíték sincs arra, amit ez a három ember állít. Bulvár a megfogalmazás is, gondoljunk csak a nagyon képszerű nokiás-dobozra. Egy pillanat alatt a szleng része lett, ilyen leegyszerűsítő szimbólumokat a bulvár gyárt. (Persze a jobboldali nagyonhülyék már tovább is mentek gondolatban: ők olyan mélyen gyökerező összeesküvést sejtenek, hogy maga a Nokia fizetett valakinek, hogy ingyenreklámot kapjon...

De a lényegre visszatérve: miért hiszik most el minden egyes szavukat, mikor régebben kígyót-békát kiabáltak rájuk? A lopás az lopás. Ezen nem változtat az sem, ha más is lopott. És az sem, ha az illető most - rendkívül gerinctelenül amúgy - elmegy árulkodni.

Főleg, hogy sok olyan dolgot is belekevernek, ami nem bűn, csak legfeljebb ízléstelen. Ilyen például Lendvai Ildikó ismerősének a beajánlása. Ne csináljunk már úgy, mintha Magyarország nem a Rokonok országa lenne! Az már más kérdés, hogy voltak olyan kreatívak, és az illetőnek munka nélkül csurgattak egy kis apanázst végül az egyik alvállalkozón keresztül. De ez inkább példázza az ő észjárásukat, mint Lendvaiét.
De beszélhetnénk arról is, hogy Hagyó ordítozott a munkatársaival. Szegény kollégák! Ettől még Hagyó lehetne a legtisztább kezű, legjobb szakember. Csakhogy nem az, és annyi bőven elég - legalábbis egy komoly újságnak elég kéne, hogy legyen - hogy Hagyó körül minden elromlott. Az újságíró iskolában is azt tanítják, mi hangzik erőteljesebben: Tegnap nagyon nagy káosz tört ki, vagy Tegnap kitört a káosz. Bőségesen elég, ha Hagyóról leírják a szikár tényeket. A többit majd megírja a Story.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr651867954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2010.03.25. 22:35:39

Köszi, ez jólesett.

cicómicó 2010.03.25. 23:48:45

Jó kis bejegyzés, egyetértek. Miért nem akkor jöttek elő a vallomásukkal, mikor lapátra kerültek? Veszítenivalójuk akkor sem lett volna...Szánalmasak.

gudmen 2010.03.25. 23:56:38

nem szánalmasak..bünösök és minden valoszinüség szerint azok is akiket megemlitettek..
inc mentsége egyiknek sem, de remélem nem lesz hagyonak és büntársainak sem...demszky, nyako,lendvai, stb..

Rℯx 2010.03.26. 00:48:17

A kép egyszerűen priceless...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.26. 05:06:28

"Pedig ugyanúgy benne vannak ebben, mint a politikusok. Másrészt egyiküket sem kényszerítették erre."
Hogy ezt én már mikor bekommenteltem egy hasonszőrű blogba... :)

"Bőségesen elég, ha Hagyóról leírják a szikár tényeket. A többit majd megírja a Story."
Pontosan. Kicsit több oknyomozást elvárnék a "nagy" sajtótól, és nem pl. az Indextől amit úgyis mindenki lenéz.

pistanéni 2010.03.26. 05:38:38

Egy kis oknyomozás: Vajon milyen bizonyíték van arra, hogy ezeket a pénzeket a BKV-s versenyzők át is adták? Magnó, netán videófelvétel, hogy:"Drága Hagyó Et. itt tessék aláírni ezt a 15 milliót? Szóval ha ilyen nincs, már csak azt kellene megvizsgálni, hogy a BKV pénzkezelési szabályzata szerint mennyi pénz tartható a házipénztárban, azt milyen eljárásban lehet felvenni, ki írhat alá utalványozóként....stb folytassam? Szóval minimum sikkasztás, amit az urak elkövettek. Szóval az újságírás már rég lesüllyedt a politikusok színvonalára

El Polako 2010.03.26. 06:28:34

Én azon csodálkozom, hogy a pótdíjbefizetésből még nem lett botrány.
www.melano.hu/news.php?extend.76.4

Itt olvasható, hogy egy nyári akció keretében kétszer is próbálták bevasalni.Enyhén szólva durva, vajon hányan fizették be kétszer???

Terézágyú 2010.03.26. 07:49:49

Igen, nagyon igazad van.

Én is éppen erre gondoltam, amikor bemondta a tévé, hogy valami kisbuszt is "kikölcsönöztek" valamilyen főmuftinak egy időre...
Oké, bűnhődjön, aki bűnös, de tényleg ne tegyünk úgy mintha nem ez menne MINDEN vállalatnál...
Egy ismerősöm egy városi könyvtárban dolgozik, ott ugyanez bármikor előfordulhat, csak persze sokkal kisebb volumenben. A polgármester ugyebár bárkit, bármilyen haverját, rokonát beírathatja abba a könyvtárba, ez a rokon bármilyen könyvet (akár drága lexikont is) kivihet bármennyi időre, és ha sose hozza vissza, akkor se lehet felszólítani, mert a polgármester... akarom mondani, a titkárnője odaszól, hogy hagyják békében azt a drága jó embert, selejtezzék le azt a vadiúj lexikont és kész, ne akadékoskodjanak, elvégre a polgármester a könyvtár fenntartója...

Szóval csodálkozunk?

belekotty 2010.03.26. 08:13:18

Az eredeti duplájába kerülő 4-es metró, a 300 forintos jegyár, lerobbant járműpart.
Ebből mindenkinek világos hogy lopnak.
Ami megy a parkolással ma is, ami folyik a Közterület felügyeletnél.
Vajon mi van a Közterület fenntartónál?
Mi fog kiderülni a közvilágitás fenntartásával kapcsolatban?
Mi vagyunk a hibásak - én is - mert Demszkire szavaztunk. Már az első két ciklusa után nyílvánvaló volt hogy tolvaj.
Csak annyira utáltuk a Fideszt meg Orbánt - ez sokakban nem változott - hogy inkább rászavaztunk.
Megérdemeljük!

Brukk 2010.03.26. 08:36:52

"De a lényegre visszatérve: miért hiszik most el minden egyes szavukat, mikor régebben kígyót-békát kiabáltak rájuk? A lopás az lopás."Ezen nem változtat az sem, ha más is lopott. És az sem, ha az illető most - rendkívül gerinctelenül amúgy - elmegy árulkodni."

Hát édes Istenem! Talán azért, mert egyébként nem mellékesen ezen ügyből kifolyólag előzetes letartóztatásban voltak.
És aki először beszél, azt engedik el. Ez nem spec. eset, mindig így van.
Másrészt ezt nem a "fideszesbulvármédia" hitte, vagy nem hitte el, hanem a nyomozási bíró, meg a nyomozást felügyelő ügyész...

is 2010.03.26. 08:59:52

egy fontos dolog kimaradt: a Margit-híd, amiről a verebek azt csiripelik, hogy abban már a FIDESZ is vastagon benne van. tehát, hogy nem az MSZP-SZDSZ lopott, hanem a teljes elit, csak hát persze ezt a regnálók vitelezik ki.

@Brukk: mivel ezek a 'vallomások' nem az ügyészségen, bírósági tárgyalásban, hanem a Magyar Nemzetnél, kisszobában történő tollbamondással születtek, ezért én mindenkienk a Tanú c. filmet ajánlom szíves figyelmébe.

phaidros 2010.03.26. 09:29:25

Mi az, hogy valaki fizetett a nokiának? A zsidók fizettek! És cigány volt a kézbesítő. Az igazi magyar meg bliccel. :)

phaidros 2010.03.26. 09:30:36

@is: a vallomások az ügyészségen születtek. A riportok meg az újságban. Látszik, hogy nem értesz a közgazdaságtanhoz. :)

phaidros 2010.03.26. 09:35:07

Olyan furcsa a háttér, mintha Hagyó csak plakáton lenne Demkszáj mögött.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.03.26. 09:37:28

Azt hallottam, hogy van egy hallgatólagos paktum a Fidesz megkíméléséről. Mert ha bebizonyosodna, hogy a Fidesztől sem idegen a korrupció, akkor még többen fordulnának a Jobbik felé. Ez tényleg elég baj lenne.
De nem azért, amiért az ember gondolná, hanem mert ők még nincsenek benne a brancsban. Velük is osztozni kéne később.

Brukk 2010.03.26. 09:39:29

@is: Azért a BKV-nál nem olyan jellegű kreált ügyek vannak folyamatban, mint a Tanúban. Sőt ezekhez azért nem kell a koronatanú vallomása, mert bőven vannak egyéb bizonyítékok is.
Persze Te lehet azt hiszed, hogy Baloghékat eleve előre felkészítették mondván: "Majd kérni fogunk Öntől valamit"
Viszont én meg azt gondolom, hogy ők az adott helyzetben "jól felfogott érdekükben" cselekedtek, mondván a feltáró jellegű vallomás nyomatékos enyhítő körülmény. Akár nyilatkoztak erről a Magyar Nemzetben, akár nem.
Úgyhogy szerintem "ez már porig égett..."

Páneurópai Harci Kos 2010.03.26. 09:39:52

Bárki is kerüljön a levesestányérhoz, lopni* fog:)
csak ennek kiderülése az ami számít.

phaidros 2010.03.26. 11:55:55

@Reckl_Amál: azért ne hagyjuk ki a képből Keller elvtársat se. Ő annak idején elég keményen próbálkozott a Fidesz ügyeivel. Érdekes módon egy sem sikerült neki.

phaidros 2010.03.26. 11:56:26

@Páneurópai Harci Kos: lopjon, de legalább működjön az amire a pénz eredetileg ment. Mert nálunk az sem megy.

halbikvera 2010.03.27. 22:41:29

Demszky valamikor egész jóvágású hapsi volt. Polgármesteri működéséről most nem szólnék, de azt sajnos szomorúan vettem észre az évek alatt, hogy egyre undorítóbb műmosolyt lett képes vágni.:(
süti beállítások módosítása