2009. november 24. 19:39 - Reckl_Amál

Zuhanj, Híradó!

Kedves TV2!

Az, hogy a kereskedelmi tévéken normális hírműsor helyett valami bulvármarhaságot adnak, megszoktuk.

Hogy ezt a valójában olcsó, felszínes lustaságból fakadó műsortípust tudományosan megalapozott, nyugati vívmányként állítják be, mondván, ez az infotainment, szintén el kellett fogadjuk.

Hogy a hírolvasók rendre túljátsszák a szeepüket, nyilván a fentiek folyománya.

De hogy Tények címen kétszer öt perces önreklámot sugározzanak, elfogadhatatlan. Oké, nagyon ügyesek voltak, pont akkor vették meg a Bajnokok Ligájának közvetítési jogait, amikor véletlenül egy magyar csapat is bekerült. Ez nagy szerencse, becsüljék meg!

De ne úgy, hogy vezető hírként közlik, hogy a pontot szerezni nem tudó Debrecen elnöke azért büszke a csapatára! Legyen! De ez csak a focirajongókat érdekli, ha 18:30-kor sporthíreket akarnak bemondani, akkor tessék a műsort is így kiadni, és akkor biztos nem kapcsolok a TV2-re.

Úgyis nézik majd egy csomóan, mert valamiért érdekli az embereket ez Bajnokok Ligájának nevezett bazári majomkodás. Nézzék csak! Engem ez a sok túlfizetett, kiszámított, unalmas erőfocit játszó alak nem érdekel. (Nem a magyarokról beszélek, bár őket is kezdik túlsztárolni.) Vagy úgy is fogalmazhatnék, annak a focinak vége, amit még én is szívesen néztem.

A lényeg akkor is az, hogy egy műsorszám promócióját hírműsor gyanánt a néző arcába tolni - ha kéri, ha nem - egész egyszerűen pofátlanság. A sporthír a sporthíradóba való, ennyi. Ja, hogy önöknél olyan nincs?

Mert önöknek a sport nem más, mint valami showműsor. Igaz, hogy a Debrecen mindig kikap - nyilván ma is ki fog - de el lehet játszani, hogy milyen futbalnemzet a magyar. Közben meg már mióta nem az! Nem az eredmény a fontos, hanem a cirkusz. A TV2 amúgy sem tud mást. A cirkuszt is szarul általában.

A ma esti produkciójuk még a szokásosnál is sokkal ordenárébb volt!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr981549765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.24. 19:50:08

Én a TV2-t csak a BL-közvetítések miatt nézem, így ennek alapján jelentem ki, hogy igénytelen, ízléstelen csatorna. Majdnem bárhol jobb helye lenne a futballközvetítéseknek, mint ott.

Erről a reklámról sem hallottam még, de tökéletesen illeszkedik abba a képbe, mely bennem a csatornáról e pár közvetítés során kialakult. Lenézik a nézőket.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.11.24. 20:09:11

@Csöncsön:
Örülök, hogy így látod! Kicsit féltem, hogy pont Te mit fogsz szólni ehhez a poszthoz.

Az egész csatrna szörnyen primitív. Addig nézték le a nézőiket, amíg végül a legsötétebb nézőjüknél sokkal primitívebbek lettek.

sebien 2009.11.24. 22:08:13

a tv2-n csak a házdokit nézem, meg olykor vasárnap éjszaka a képírók kategóriában adott filmeket. persze nem az elmúlt három hétre gondolok...

@Csöncsön: a bl-nek meg szerintem a dunán lenne a legjobb helye, mert ott talán még maga a foci lenne a lényeg és nem az sms játék, melyen megnyerheted a legújabb ndk-s turmixgépet kivehető ajtóval.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.24. 23:48:02

@Reckl_Amál:

Én örülök a legkevésbé, hogy erre az ízléstelen csatornára vitték a BL-t. Ennél rosszabb talán már csak az RTL Klub lett volna. :-)

Jellegzetes példája a nézők lenézésének a @sebien: által is emlegetett SMS-játék, amelyben a kérdés olyan szinten primitív, hogy minimális önbecsüléssel rendelkező ember meg sem kísérel válaszolni rá.

A Dunán valóban ízléses a közvetítések körítése. Meglátszik, hogy jóval kevesebb pénzből dolgoznak, de abból a kevésből legalább valami nézhetőt, kulturáltat hoznak össze.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.11.25. 05:23:34

Hál'Isten,én nem láttam,mert minden nap az RTL-t nézem.Kivétel a vasárnap,amikor a Napló miatt a kettesre kapcsolok.Most jut eszembe,hogy azért reggelente mégis a TV2 híradóját nézem a Mokka előtt 6.25-től..
süti beállítások módosítása