2009. május 19. 14:21 - Reckl_Amál

Butaságom története

Amálkrimi

Ezt most megúsztuk! Az ember a saját hülyeségétől megy leginkább a falnak!

Tegnap kicsit sokáig tartott a meló, a főnököm vitt haza. (Nyugi! Nő és a férje is ott volt.) Az drága, szép nagy böhöm vaskapu persze megint kitágult ennek az ugandai nyárelőnek hála, és csak komoly fizikai erő révén (belerúgtam) nyílt ki. Bezárni nem lehetett, csak annyira benyomni, hogy a kutya nem induljon világot látni. A kulcsot kár lett volna beleerőltetni. Gondoltam, majd bezárom, ha lemegy a nap. (Az előttem hazaérkező, feltehetően az anyám, hasonlókra jutott.)

Persze egy perc alatt elfelejtettem. Pedig még azon mosolyogtam magamban, hogy nem kell riasztó, hozzánk legfeljebb faltörő kossal lehet most már bejutni.

Mint mostanában oly sokszor, a fáradtság hamar lebírt, aminek az az eredménye, hogy semmilyen esti műsort nem látok, viszont éjszaka felébredek. (Én már sajnos
annyi idős vagyok, hogy egyszer muszáj fölkelnem pisilni éjszaka.) Szóval épp a fajanszon ültem, amikor az éjszakai csendet a kapu nyílásának fémes zaja törte meg. Azonnal elfogott a rettegés. Én nem a mondvacsinált világjárványoktól félek, hanem a sokkal valódibb betolakodóktól, az éjszakai betörőktől. Ráadásul a kis helyiségben ülve mégcsak el sem tudom játszani, hogy alszom. (Ami előre kigondolt taktikám arra az esetre, ha valaki bejönne a szobámba.) Természetesen bevillant, a kapu nyitva maradt. Talán valaki ezt észrevette, és örömmel lépett be a szabad prédának számító házikóba. És most jön a csupán egy retesszel bezárt bejárati ajtó felé. Ha ott nem sikerül, még számos ponton be lehet jönni. A rohadt meleg miatt nyitva lévő ablakokon például.

Kiléptem a szobámba a fürdőből, de a Hasfelmetsző nem volt ott. És ahogy láttam, máshol sem. Úgyhogy eldöntöttem, kimegyek a kertbe (egy szál pendelyben, ahogy a szemetet szoktam kivinni éjjelente), és bezárom a kaput. Közben persze rettegtem, mi van, ha a vérszomjas fenevad pont erre vár, és az orgonabokrokban rejtezik.

De én bizony odamentem a kapuhoz, amely résnyire nyitva volt. Ekkor már sejtettem, mit hallottam. Nyilván éjjel fél kettőre hűlt ki annyira a kapu, hogy visszaszűkült eredeti méretére, és a keret szorítása elengedte. De a gyakorlott paranoiás nem nyugszik meg ilyen szikáran tudományos magyarázatoktól!

Az, hogy nincs unauthorized személy a házban, hamar világos lett. (A kutya jellemzően akkor ugatott egyet, amikor bezártam a kaput.) De ekkor jön az utóaggódás, a mi lett volna, ha... Ugye, a kapu magától résnyire kinyílt, ezzel szinte hívogatva a rossz szándékú embereket: "Igen, nyitva vagyok! Gyere csak be!" Mint egy rossz kurva! Vagyis, amíg csak be volt nyomva, és a hőtágulás miatt a keretbe feszült, addig semmi gond sem volt, amikor viszont vége ért ez az állapot, a kapu, amelynek az a dolga, hogy megvédjen a külvilágtól, mintegy elárulva mit sem sejtő, alvó gazdáit kiszolgáltatott bennünket a rosszembereknek. Akik közül - és ezzel nyugtattam magam - szerencsére egy sem járt arra ezen a meleg, májusi éjszakán.

Aztán negyed három felé elaludtam, és meg sem mozdultam a vekker hangjáig. Szóval megint megúsztuk.

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr421131440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.19. 14:40:42

Mama Cecil.

Te semmit sem hallottál ebből a rémdrámából, fogadjunk!

Ziebi 2009.05.19. 16:32:32

Hűű, ezt annyira átérzem...nekem is kidolgozott taktikám vannak már a betolakodók esetére, de mégis annyira utálok egyedül itthon lenni éjjel. Aludni sem tudok olyan mélyen, minden kis neszre felriadok. Mondjuk pont itt nagyon jó a közbiztonság, de az otthoni lakásnál 3-szor ellenőriztem hogy be van-e zárva a biztonsági ajtó, és be volt készítve a szablyám (ami ugyan még csak éles sem volt igazán, de hátha megijed tőle a késes támadó), a felmosó (aminek a nyelével távol tudom tartani a betolakodót) és a serpenyő (ami hatásosabb mint gondoljuk ha meglepetésként ér). szóval teljesen átérzem.

-Sarge- 2009.05.19. 18:10:39

Gott im Himmel! Ti ezeket komolyan gondoljátok?!

1. A képzetlen ember valószínűleg saját magát sebesítené meg, ha használni akarna valamilyen "fegyvert".
2. Ez 1. számú esetre miért kerülne sor?
És úgy általában, Ti még sohasem aludtatok egyedül? Mondjuk valahol kint a természetben. Sátorban, vagy csak úgy egy hálózsákban?

Sarge

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.19. 22:16:48

Érdekes, hogy a betörőt "valóságosabb" veszélynek tartod egy járványnál. Pedig mindkettő a képzeletünk szüleménye. (Tudom: léteznek betörők, de nem úgy, ahogyan általában képzelődünk róluk.)

Ziebi 2009.05.20. 06:40:26

Remenytelen: igen, komolyan. :) én mindig azt mondom, jobb félni mint megijedni. nem tudom ezer emberből hányhoz osonnak be éjjel, de ha én vagyok az a tegyük fel 1 ember nehogy már ezen múljon. :)

1. a szablyámat nem dísznek tartom otthon, igaz hogy nem lehet vele kettészelni senkit, de annyira tudom forgatni hogy ijesztő legyen mint minimum. :) A bambuszbotot sem poénból forgattam több edzőtáboron keresztül.
Egyébként meg félsiker ha nem azt látja a támadó hogy be vagy tojva, hanem hogy orrba vered ha úgy adódik. A legtöbb besurranó nem számít ellenállásra.

2.miért ne? tekinthetjük feleslegese parának is, de speciel én azóta nem félek , amióta végiggondoltam hogy mik történhetnek. és ez innentől már csak óvintézkedés. lehet azt mondani hogy dilis vagyok, vállalom. :)

Egyedül alvás: nem, nem igazán aludtam egyedül. Csak pár napokra. Nem terveztem hogy így legyen, így alakult. Sátorban is csak valakivel. Ok, hálózsákban általában egyedül vagyok, de az mindig sátorban van, és ott mint írtam mindig van valaki más is. :)

Vaszilisza · http://maganorultekhaza.freeblog.hu 2009.05.20. 08:30:56

Amióta a nagyobbik kutyánk felnőtt - és ezt abból állapítottuk meg, hogy megállt a kapuban és ránézett a pizzafutárra, aki ettől még a csengőhöz sem mert odanyúlni, hanem inkább telefonált - én inkább attól tartok, hogy valaki be akar jönni, és vagy kárt tesznek egymásban a kutyával, vagy az eb úgy gondolja, hogy leckét ad neki, és utánamegy...
Szóval én is gondosan zárom a kapukat...

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.20. 09:25:01

Lebuktam!Bevallom,én jártam nálad..De csak azért,mert én is csak egy biztonságos PÁNIKSZOBÁT kerestem a paranoiám miatt..Nem találtam..Bezárt ablak mellett heveredtem le..60 wattos toronyventillátorral..A biztonságot meg kell fizetni.Ha már nem telik pánikszobára,legalább ne haljunk bele a hőségbe a bezárt ablak mellett..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.20. 10:06:09

Baka!
Te nem is vagy rosszember! :) Bár akkor is elég megrémültem volna, ha egyszer csak ott vagy a szoba közepén.

Én nem fegyverkezem, mert esélytelen vagyok, pláne egy hétpróbás gazemberrel szemben, aki kvázi abból él, hogy bánt másokat.

Csöncsön:
Azért a betörés valószínűbb, mint az influenza. Bár egyelőre egyik sem történt meg.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.20. 13:01:41

@Reckl_Amál: Kárt biztosan nm tettem volna benned..De legközelebb zárd be a kaput..És a nyitott ablak is luxus' manapság...Sarge:Te meg mérnemjársználaméskommentelsz?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.05.20. 14:53:05

hajjaj
én sem a járványtól, sem a betörőtől nem félek. Késő éjszaka a parkon átsétálva sem jut eszembe a rablógyilkos vagy az erőszaktevő (azt a balga egyént azért előre sajnálom, aki megpróbálna nekemjönni).
Viszont irtóztatosan rettegek a tévéből kimászó hulláktól, ablakon besugárzó földönkívüliektől, fridzsider mögül előnyúlkáló, névtelen szörnyetegektől.
Hát ilyen ez.

Ziebi 2009.05.21. 00:55:24

Rékuc: pl. a körös csajtól? :D attól én is :D
Földönkívüliektől nem, de az ágy alól éjjel kimászó test nélküli szörnyektől igen :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.21. 09:52:15

A körös csaj nagyon kemény!

Jó Neked, Rékuc!
süti beállítások módosítása