2009. február 05. 13:17 - Reckl_Amál

Hát igen... az angolok!

Tegnapelőtt még szomorkodtam a soron következő bemutatkozó beszélgetés miatt.

http://recklamal.blog.hu/2009/02/03/amal_a_fonok

De most másképp érzem magam. Egy igazi angol úr érkezett ma vendégségbe hozzánk. Tudta, hogy mit akar, határozott volt, de nem agresszív. Nagyon szimpatikus az a hozzáállás, hogy ő akar tesztelni, ezért nem tőlünk várja a próba finanszírozását.

Én bizakodó vagyok, de sajnos valószínűleg alaptalanul. Ehhez a dologhoz, amivel megkeresett bennünket a mi technológiánk nem megfelelő. De az úr nagyon elszánt, és minden költséget áll. Ha mégis összejönne, nem lenne kevés a mennyiség sem.

Ilyen körülmények között érdemes jól hozzáállni a projekthez, veszíteni ugyanis nem lehet. Illetve mégis. Ha ugyanis a technológia ehhez nem jó, az nem baj. De ha hülyeségekkel elrontjuk a saját hírünket, akkor legközelebb, amikor már sokkal inkább nekünk való feladat merül föl, nem gondol majd ránk.

Na mindegy! Egyszerűen imádom az angolokat, pontosabban az ilyen tipikus angolokat, a természetes jólneveltségükkel és eleganciájukkal. Bárcsak ilyen emberekkel lehetne üzletelni mindig a sunyi, balkáni népség helyett. (Bocsánat, de a tököm tele van ezekkel a szörnyeteg horvátokkal.) Ezt a finomságot, illemet nem lehet tanítani. Ez olyan, mint a zöld, angol gyep. Az ember reggelente meglocsolja, úgy hatszáz - hétszáz évig...

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr3924327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.05. 13:24:06

en birom a horvatokat, igaz nem üzleteltem valük - sajnos, vagy hal Istennek pont olyanok mint a magyarok - igy sok fejtörest nem okoznak

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.05. 13:38:24

Eredetileg nekem sem volt semmi bajom velük. De a sunyiságot nem szeretem, márpedig ezek kezdettől fogva nem nyílt kártyákkal játszanak, nyerészkednek.

-Sarge- 2009.02.05. 17:13:12

Furcsa, de nálunk pont fordítva van. Sokkal jobban szeretünk a horvátokkal dolgozni, mint az angolokkal.

Sarge

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.02.05. 23:16:56

Reckl Amál:az utolsó kommentedre a válaszom természetesen tréfásan értettem:"kikérem magamnak"..csak nem szeretem használni ezeket a "lol" és stb francokat..jó éjszakát neked!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.06. 09:26:28

@RUSZKIBAKA:
Hogy kicsit az is értse, aki valamilyen átmeneti elmezavar miatt Nálad nem követi a társalgásunkat, nekem sem Benkővel a lantművésszel van bajom. Állítólag azzal nagyon nem volt gond, nem tudom megítélni, mert nem nagyon hallottam játszani. De amióta médiabohóc lett, szomorúan nézem, amit saját magával művel. Annak idején még hallottam olyat is, hogy azért csinál magából hülyét, mert megunta, hogy a kutya sem tudja, kicsoda-micsoda, ha komoly művészként tevékenykedik. Lehet, hogy nem is olyan lökött az ipse?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.06. 09:32:42

@Remenytelen:
A látásomat egyelőre elhomályosítja a kapcsolat zsengeségének hímporos varázsa. Igaz, a horvátokkal az első perctől fogva gond volt.

Én mindennek az elejét, illetve az eleje előtti állapotát szeretem. Akkor még vannak remények, még minden nyitott... Nyugodtan tovább lehet gondolni a dolgot a horvátokon túlra is. (Majd erről is írok posztot egyszer, talán az aktualitás fényében Valentin napra.)

ZmanUK 2009.02.10. 17:03:05

Nos az angolokrol meg van a velemenyem.

1. Sok folyamatuk rendkivul jo, otleteik jok, kidolgozottak
2. Ezek a folyamatok NEM mukodnek, mert akiknek a feladata lenne, azok nem tudjak mit csinaljanak
3. Az uzleti eletben is lustak, huzzak az idot, kifogasokat talalnak az eg vilagon mindenre, csak ne kelljen az adott feladatot elvegezni
4. Megbeszelt talalkozokon nem jelennek meg.
5. Megbeszelt, altaluk adott idopontokat "double booking"-ra hivatkozva lemondanak
6. Mindenrol "traninget" adnak. Mindenrol.
7. Sosem feltetelezik nalad a jozan esz megletet. Ennek megfeleloen is kezelnek/magyaraznak el mindent
8. Azt hiszik hogy a SORRY szo egy varazsszo, amit barmikor alkalmazva a hibakat meg nem tortente tudnak tenni
9. Sajnalkozason kivul semmit nem tesznek hogy segitsenek rajtad, amikor az o hibajukbol szenvedsz

Szerencsesnek mondhatom magam, eddig durvan 30 kulonbozo nemzetisegu emberrel dolgoztam egyutt eletemben, es ezek kozul talan a legrosszabbak az angolok voltak.

Es igen, minden nemzetben van kakukktojas, es engem is ernek kellemes meglepetesek. De kozottuk elven, veluk napi szinten dolgozva, uzletelve, talalkozva sajnos azt kell mondjam a tobbseg nem tartozik a kellemes meglepetes koze.
süti beállítások módosítása